AUDIO | Anca Cernea la Summitul Conservatorilor și Reformiștilor din România

Etichete:

Despre patriotism și cinstirea eroilor – Summitul Conservatorilor și Reformiștilor din România (joi, 7 aprilie 2016) Deosebirea fundamentală dintre conservatori și revoluționari, așa cum am găsit-o la Olavo de Carvalho, cred că e cea mai relevantă, este de percepție a timpului. Din acest punct de vedere, conservatorismul este normalitate, nici nu ar trebui să folosim …

Despre patriotism și cinstirea eroilor – Summitul Conservatorilor și Reformiștilor din România (joi, 7 aprilie 2016)

Deosebirea fundamentală dintre conservatori și revoluționari, așa cum am găsit-o la Olavo de Carvalho, cred că e cea mai relevantă, este de percepție a timpului. Din acest punct de vedere, conservatorismul este normalitate, nici nu ar trebui să folosim etichete. Noi suntem normali, anormal este să fii revoluționar, să îți propui un model utopic, o lume de vis, paradisul pe pământ, un proiect care neapărat trebuie atins prin concentrarea puterii în mâinile unei minorități, care știe. O minoritate luminată, care o să rezolve toate problemele, care are cheia succesului. Acest mod de gândire revoluționar nu este caracteristic numai comunismului. Comunismul este poate cel mai potrivit exemplu, oferă o societate fără clase în care n-or să mai fie conflicte, în care nu vor mai fi bogați și săraci, nu vor mai exista războaie. Dar există și alte ideologii, cu un conținut ușor diferit, dar schema de bază e aceeași – un viitor luminos în slujba căruia merită să sacrificăm prezentul și trecutul și tot, în numele unui proiect grandios – cum ar fi de exemplu, nazismul, care ne vorba de diferența dintre rase, justificată, cum altfel?, științific, și în momentul în care eliminăm „elementul evreiesc” de pe suprafața planetei, atunci se vor rezolva toate problemele, pentru că de acolo vin și bolile, de acolo vine și corupția și toate sforăriile de pe fața globului.

(ascultați în întregime mai jos)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *