Banda rosie peste cuvinte

Etichete:

Expozitia “Adevar si memorie” pentru comemorarea unui an de la tragedia de la Smolensk a fost deschisa astazi in Parlamentul European. A fost organizata de 3 europarlamentari polonezi din Grupul Conservatorilor si Reformistilor si de Independent Media Foundation. Sunt expuse fotografii cu resturile avionului, fotografii de la inmormantare, fotografii… Fiecare fotografie are cate un text …

Expozitia “Adevar si memorie” pentru comemorarea unui an de la tragedia de la Smolensk a fost deschisa astazi in Parlamentul European.

A fost organizata de 3 europarlamentari polonezi din Grupul Conservatorilor si Reformistilor si de Independent Media Foundation.

Sunt expuse fotografii cu resturile avionului, fotografii de la inmormantare, fotografii…

Fiecare fotografie are cate un text scurt cu explicatii si comentarii. Peste texte s-a pus o banda rosie, cu explicatia ca fotografiile sunt suficient de graitoare, iar textele ar fi lezat solemnitatea si demnitatea comemorarii! Decizia a fost luata de chestori.

In fata fotografiilor stau angajati ai serviciului de securitate al Parlamentului European ca nu cumva sa dezlipim banda rosie.

Parlamentul European este un loc al diversitatii opiniilor, iar gestul de astazi este unul trist. Va dati seama ce este in presa poloneza care a fost aici si care a fotografiat benzile rosii aplicate peste comentariile fotografiilor.

Mai jos cateva poze cu banda rosie si una fara (click pe poza pentru a vedea un comentariu acoperit de banda rosie):

Poze găsiți AICI

Blog Monica Macovei

George Rîpă

George Rîpă

Comentarii

 1. George DanielSpune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  Una dintre salile de conferinta din sediul Parlamentului European, de la Bruxelles, se numeste Anna Politovskaia. Evident, cu toate ca oficialii rusi organizeaza saptamanal numeroase evenimente, acolo nu au intrat niciodata. De multe ori, oficialii rusi prefera sa stea de vorba cu presa pe holuri, daca nu au alta sala libera, numai sa nu intre in sala cu pricina.

 2. dr pepperSpune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  27. Russians damaged the wreckage of the Polish plane w/ excavators. How did they examinate it later?

  intre timp in presa internationala si yahoo in frontispiciu:

  Poll: Many Romanian teens rampantly intolerant

  nici un cuvant insa despre tragedia poloneza, sau despre atacul asupra autobuzului de scoala israelian.

 3. Costin A.Spune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  Rusia lui Putin se poarta ca un golan, si daca polonezii incearca sa arate ca ceva este foarte suspect in incidentul de la Smolensk, inventeaza o „lezare a solemnitatii”, o trimit depesa la eurocrati, iar acestia isi fac treaba. Nu este exlus ca eurotii sa fi acoperit textul din proprie initiativa si din considerente „intelectuale”: la-si-ta-te. Doar nu ar vrea sa supere Rusia.. sa ramana fara gaz? Lasa, ne batem joc de polonezi, oricum, mereu au fost cam obraznici.

 4. dr pepperSpune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  nu, nu – costin mi’e teama ca trebuie sa te contrazic conform unui studiu intrerins de cercetatori curajul si intelectualitatea s’a strans in amigdala stanga a creierului.
  banda rosie (logic, nu) a fost atasata din curaj si e cu intelepciune pazita de vajnicii aparatori ai democratiei si libertatii.
  ce?!? vrei sa citeasca Doamne Ferste vre’un ‘telectual ce au scris prostii acolo?

  Russia, Poland pledge reconciliation at crash site memorial


  But leaders on both sides appeared to rise to the occasion, and the worst pitfalls seemed to be averted amid an outpouring of public sympathy in Russia and Kremlin assurances that the accident’s causes would be fully investigated.

  But a year later, much of that goodwill has dissipated. Many in Poland reject the findings of the official Russian probe, which blames the crash squarely on crew error compounded by interference from high-ranking passengers who urged the pilot to land despite bad weather warnings.

  Many Poles are now reacting furiously to the discovery that Russian officials on Saturday removed a Polish-language plaque placed by mourners at the accident site. The plaque said that President Kaczynski and the others died while traveling to commemorate „the Soviet crime of genocide against prisoners of war, Polish Army officers.”

  The Russians replaced it with a new, bilingual marker that makes no mention of the Katyn massacre, and says simply: „In memory of 96 Poles led by the president of the Republic of Poland, Lech Kaczynski, who died in a plane crash near Smolensk on April 10, 2010.”

  Liderii celor doua parti si’au dat coate ( Donald Tusk si Vladimir Putin – prieteni la catarama) si s’au calcat pe bataturi nestiind cum sa asigure publicul ca o ancheta minutioasa va avea loc, ceea ce a crescut simpatia pentru kremlin.

  poza # 27. Russians damaged the wreckage of the Polish plane w/ excavators. How did they examinate it later?

  Insa un an mai tarziu toata acea simpatie a scazut considerabil. Majoritatea polonezilor refuza concluziile oficiale ale anchetei care sustine ca motivele prabusirii avionului prezidential sunt puse pe seama unei erori cauzate de insistenta pasagerilor de a ateriza cu orice pret.
  Polonia a reactionat cu indignare cand o placa comemorativa scrisa in limba poloneza a fost inlaturata de la locul accidentului ( macar rusii au fost mai directi si nu au lipit banda rosie pe ea cu secera si ciocanu’).
  Pe acea placa statea scris: In memoria celor 96 de polonezi si a presedintelui Lech Kaczynski care au murit in urma unui accident aviatic ce calatoreau pentru a comemora genocidul sovietic impotriva prizonierilor de razboi si a ofiterilor din armata poloneza.
  Rusii au schimbat placa cu una mai noua, bilingva in care se poate citi: In memoria celor 96 de polonezi si a presedintelui Lech Kaczynski care si’au gasit sfarsitul in tragicul accident aviatic de langa Smolensk la data de 10 aprilie 2010.

  deci e treaba cu lobu’.
  prostii scrie si ‘telectualii lipeste benzi rosii peste.

 5. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  http://niezalezna.pl/uploads/foto/2011/04/wystawa.jpg

 6. Florina B.Spune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  Frumoase imaginile de la PE! De mare bun gust! Asa macar stim ca e sobru! Noroc ca s-au gandit rusii sa vegheze si la amanuntele astea la care nu se gandisera polonezii! Ca rusii se pricep la PR!
  Cine stie ce o fi fost in dosul bezilor rosii? Bancuri seci…, desene deplasate…, nici nu vreau sa ma gandesc…

 7. Costin A.Spune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  barbari

 8. Costin A.Spune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  tot pe blogul Monicai Macovei am gasit un pdf cu toate pozele din expozitie + comentariile originale:

  Smolensk photos

 9. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  Mda! Deci astea erau inscriptiile… Curat controversial!
  Ma intreb cum de au lasat pozele. Ma asteptam sa le acopere si pe acelea. Ca sa fie treaba clara si terenul defrisat in jurul parteneriatului UE – Rusia.

 10. dr pepperSpune:

  Răspunde
  aprilie 13, 2011

  ati remarcat poza cu numarul 27?

  But leaders on both sides appeared to rise to the occasion, and the worst pitfalls seemed to be averted amid an outpouring of public sympathy in Russia and Kremlin assurances that the accident’s causes would be fully investigated.

  27. Russians damaged the wreckage of the Polish plane w/ excavators. How did they examinate it later?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *