Boris Johnson după primele două săptămâni

Etichete:

Brendan O’Neill, redactor la revista engleză spiked!, descrie, într-un interviu pentru postul de televiziune Sky News Australia, scena politică britanică după primele două săptămâni ale lui Boris Johnson în noua sa calitate de prim-ministru. Câteva cuvinte despre spiked!. Revista a fost fondată în anul 2001, preluând foști editori și contribuitori ai publicației Living Marxism, dispărută …

Brendan O’Neill, redactor la revista engleză spiked!, descrie, într-un interviu pentru postul de televiziune Sky News Australia, scena politică britanică după primele două săptămâni ale lui Boris Johnson în noua sa calitate de prim-ministru.

Câteva cuvinte despre spiked!. Revista a fost fondată în anul 2001, preluând foști editori și contribuitori ai publicației Living Marxism, dispărută în 2000. Pentru o publicație cu un astfel de pedigriu, spiked! este o anomalie:

 • Susține libertatea de exprimare complet neîngrădită și astfel se opune oricărei forme de (auto)cenzură și corectitudine politică.
 • Este critică la adresa isteriei provocată de „încălzirea globală”, un subiect pe care îl consideră complet politizat și devenit o vacă sacră a unei ideologii care compromite dezbaterea rațională și argumentarea științifică a tuturor perspectivelor.
 • S-a opus războaielor din Afganistan și Irak și în general se opune intervențiilor militare occidentale în țările în curs de dezvoltare.
 • Susține Brexit, în virtutea dreptului la autodeterminare al națiunii britanice și a deciziei luate prin referendum național.
 • Este parțial finanțată de către omul de afaceri Charles Koch, cunoscut pentru susținerea Dreptei americane.

Frank Furedi, unul dintre contribuitorii frecvenți, a descris spiked! drept „anti-etatist”, un reprezentant al Stângii pro-libertate. Față de Stânga neostalinistă din prezent, spiked! apare drept o alternativă neobișnuită, de Stângă libertariană.

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. DorinSpune:

  Răspunde
  august 4, 2019

  Iată un nou tip de câmp de acțiune a ceea ce se poate numi „noua stânga-dreapta libertinistă” cu dirijare tipic neo-kgb-istă . Ca o scurtă privire asupra fisurilor în acest vector de propagandă, se pot analiza punctele din articol:
  1- libertate de „analiză” a specialiștilor ruși în dezinformare dirijată
  2- deplin prilej de comentarii „încălziriste” cu tendințe de dezinformare dirijată
  3- să ne opunem, tovarăși, intervențiilor imperialiste în țările cu resurse, ca să le rămână numai rușilor (și chinezoilor) acest drept sacru……………..
  4- dreptul la autodeterminare este foarte sacru, mai ales când referendumurile le putem dirija noi, neokgb-iștii !
  5- evident că finanțăm și noi, neokgb-iștii , ia acolo, ceva parțial….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *