FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

By Alexa: Anca Cernea despre Miliția Spirituală și falsa societate civilă + un mesaj pentru Dreapta românească

Etichete:

…Da, si oamenii lui Dogaru, care au ‘cultura protestului’ foarte bine dezvoltata, pentru ca stiu foarte bine ce au de facut. Mie mi se pare important acest film, ilustreaza o anumita atitudine, ONG-isti care se considera ‘elita’ fata de aceasta natie. Din pacate nu doar cei de acolo au asemenea atitudine. E un fel de …

Pentru ca este subiectul emisiunii, in primul rind va recomand sa urmariti aceasta pagina de Facebook despre falsa societate civila romaneasca, gramscist-neocomunistă, Militia Spirituala fiind unul dintre reprezentantii ei cei mai vizibili – Falsa societate civila. Descoperind comunismul lui Antonio Gramsci.(costin)

Mesaj pentru (Centru-)Dreapta romaneasca, de la minutul 24:30.

Activismul şi cultura protestului la tinerii din România
Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală vă invită la conferinţa de lansare a studiului „Activismul şi cultura protestului la tinerii din România” ce va avea loc marţi, 14 februarie 2012, începând cu ora 10:00, la Facultatea de Istorie, sala Nicolae Iorga din Bd. Regina Elisabeta 4-12, Sector 5, Bucureşti.

Evenimentul vine ca urmare a realizării unei cercetări sociologice în cadrul proiectului „The Geography of Youth Activism” în România, proiect ce şi-a propus să identifice modul în care tinerii percep activismul şi implicarea civică, încercând totodată să analizeze ideea de „cultură a protestului” .

Studiul ce urmează a fi lansat măsoară nivelul culturii protestului şi a implicării civice a tinerilor din România şi a fost realizat de către IMAS Marketing şi Sondaje în perioada octombrie-decembrie 2011.

La eveniment vor participa reprezentanți ai ONG-urilor active în domeniul implicării civice, reprezentanți ai clasei politice, studenți și profesori universitari.

Moderator: Mircea Toma

Proiect finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe

IMAS: În ceea ce privește profilul tînărului protestatar, observăm că el este mai degrabă o persoană cu o încredere scăzuta în Biserică și o încredre crescută în organizații non-guvernamentale, în prezent membru al unei organizații, și are un interes crescut față de politică.

Mircea Toma: “O solutie imediată pentru a inviora publicul, este sa inlocuim cu curaj sloganul “Jos Basescu!” cu “Jos Dumnezeu!””
Ruxandra Ivan (Militia Spirituala): “Dumnezeu e mort, se stie!”

Alfred Bulai, (sociolog-conferențiar-universitar-doctor-etc SNPSA): “…luati de exemplu niste manuale de religie si vedeti ce scrie p-acolo.. deci, Evul Mediu timpuriu[…] Cind ai incredere in Romania, si la nivel de intreaga populatie, si la tineri, in armata, instituia protestului, nu? O institutie democratica prin definitie, in Biserica, e cam greu. E foarte greu! Asta ne spune, ce? Ca avem o societate cu un model cultural in care s-a inoculat obedienta la nivele profunde, repet, nu la nivel public, unde toata lumea poa’ sa vorbeasca, la nivel profund al angajarii.”

Dan Trifu, (vicepresedinte Eco-Civica): “De ce Biserica si armata sunt pe primele locuri?! Asta este prostia romaneasca!”

Petru Dandea, (presedinte sindical Cartel Alfa): “Anomalia, pentru ca este o anomalie, incredere, armata, Biserica, e Romania! Original. Ai incredere in egala masura, sau foarte aproape, intre cel care trage cu tunul si ucide oameni si in cel propovaduieste credinta in Dumnezeu, altruismul, bunatatea. E o timpenie.”

Alfred Bulai: “Din pacate exista o orbire a societatii romanesti de 20 de ani, vis a vis de asemenea fenomene, o cirdasie intre clasa politica si biserica. Toti politicienii sint sponsorii principali, nu stiu citi politicieni au sponsorizat o organizatie ca a dvs, dar biserici, da! La greu, la greu! In aceste conditii e foarte, foarte greu sa apara cultura civica din… din ce?!”

Razboiul de pozitie al lui Antonio Gramsci – Zdruncinarea increderii in institutiile traditionale

Alfred Bulai: “Secretul pentru care noi avem institutii de incredere mare, e tocmai faptul ca nu se discuta si nu exista dialog public. Increderea scade vis a vis de orice fel de institutie care e supusa criticii sociale. Cum la noi nu se vorbeste rau de armata, nu se vorbeste rau de religie, normal ca sint pe primele locuri.

Am facut un experiment in care am “rationalizat” increderea, inainte de intrebarea cu increderea in institut am pus o intrebare de rationalizare, de genul “credeti ca toti preotii sint corecti? …sau mai stiu eu cum? Credeti daca ar fi un razboi, armata romana ar putea fi singura capabila sa apere Romania? Datorita acestor doua tipuri de intrebari inaintea intrebarii de incredere, increderea a coborit cu 25-30%, adica s-a pabusit… ”Nu ne apara domn’e!”. Si imediat nu mai au incredere foarte mare, tocmai ca punerea intr-o alta definitie a situatiei duce la schimbarea increderii intr-un asmenea gen de sondaj, dar inafara de asta, pentru ca nu exista dezbatere si dialog.”

Dan Trifu are solutia: reeducarea in scoli

Dan Trifu: “Poate a venit momentul sa ne implicam mult mai activ, si chiar in programa scolara, in programa universitara, sa introducem astfel de cursuri in care tinerii nascuti dupa ’89, au trait intr-o perioada neagra, necunoscuta. De ce Biserica si armata sint pe primele locuri? Asta e prostia romaneasca!”

Alexa Ionescu: “Zici ca Doamne-Doamne e basist! Ori puietul care trebuie educat, trebuie sa fie liber de Doamne-Doamne iar in loc sa punem elita, cei din sala, plus citiva din Grivco, nu?”

Anca Cernea: “Da, si oamenii lui Dogaru, care au ‘cultura protestului’ foarte bine dezvoltata, pentru ca stiu foarte bine ce au de facut. Se poate discuta foarte mult despre acest filmulet de 7 minute, si despre tema principala, secularismul, poate vom avea odata ocazia. Dar mie mi se pare important acest film, ilustreaza o anumita atitudine, ONG-isti care se considera ‘elita’ fata de aceasta natie. Din pacate nu doar cei de acolo au asemenea atitudine. E un fel de molima care s-a transmis, mie mi se pare ca se amplifica in ultimii 20 de ani, care mai de care sa ponegreasca ‘prostimea’ romaneasca. Se vede foarte bine din film, orice refereire la natie, la tara, e ironica, cu zimbet, cu scirba, cu etichete destul de dure, ‘timpenia romaneasca’, ‘prostia romaneasca’, ‘asta e Romania’.”

Anca Cernea: “E timpul sa spunem, totusi, niste lucruri. Natia nu este proasta, si cine isi propune sa o asculte ar trebui sa o asculte, cu respect, sa inteleaga ce vrea acest om de rind pe care toti il fac prost. Aici vedem contrariul, nu numai ignorare, ci un dispret total fata de ce vrea omul. O atitudine antidemocratica totala, este absolut leninista. O minoritate care stie ca e minoritate, e vorba de sala aceea plina de ‘doctoranzi si ONG-isti’, in jur de 30 de oameni, aceasta ‘elita’ vrea sa schimbe, pur si simplu, bazele pe care e construita societatea romaneasca, pentru ca vorbim de civilizatie, care, vrind-nevrind, chiar daca nu le place lor, este construita pe religia crestina. Spune bine acolo un domn sociolog distins, ca nu e un puseu, este o chestie ‘cronica’, el o defineste in termeni patologici. Da domn’e, e o chestie cronica, are 2000 de ani de existenta, care coincid cu 2000 de ani de existenta a natiei. Asta e realitatea, nu poti sa o schimbi, daca o schimbi, consecintele s-ar putea sa fie mortale. Au mai incercat si comunistii eradicarea oricaror legaturi cu crestinismul, si in masura in care au reusit, a fost cu morti.”

Alexa: “Astia s-au prins ca le mor asistatii, pensionarii lui Ceasca, si vor sa atraga tineretul. Nici Felix nu e mort dupa Dzeu, cum nu sint nici ONG-istii lui, in plus Doamne-Doamne asta are si alea 10 puncte enervante, carora le zice si porunci. Nu poti sa dai lovituri de stat, nu poti sa minti, nu poti sa furi, sa inseli, si asa mai departe. Ei vad in Biserica un fel de Curte Constitutionala pe care vor sa o desfiinteze.”

Anca Cernea: “Demersul e mai radical, ei vor sa nu mai existe, pur si simplu inchinarea la Dumnezeu, sa fie inlocuita cu inchinarea la ONG-urile lor, e foarte explicit. Problema este de gelozie, pornita de la sondaje, sondaj care iti arata de fapt care e starea natiei, si noi stim foarte bine: romanul are teama de Dumnezeu, zice lucrul asta mereu cind e intrebat in sondaje, are incredere in Biserica si are incredere in armata […] Cine vrea sa trateze natia asta cu respect trebuie sa plece urechea in primul rind la aceste date, care arata ca poporul roman e conservator, pentru ca are incredere in aceste institutii fundamentale care apara civilizatia din care facem parte.

Constatarea porneste de la acele sondaje care explica faptul ca tinerii care umbla la biserica au tendinta sa nu participe la proteste. Nici nu ma mir, intr-adevar, pentru ca au o relatie cu realitatea sanatoasa. Iar tinerii care participa la proteste sint tinerii care nu au incredere in Biserica, si au incredere in ONG-uri.

Bun! Si atunci, toata discutia in acest inalt congres este despre cum sa intoarcem noi credinta oamenilor in Dumnezeu si increderea in Biserica, in credinta in ONG-uri. Ei nu simt grotescul acestei contrapuneri, ONG-Biserica. De ce politicienii dau fonduri la Biserica, si nu la ONG-urile lor.”

Un detaliu care ar putea explica avintul antibasist al ONG-urilor:
USL: Operaţiunea “Bani publici pentru ONG-uri”

26 ianuarie 2012: “În urmă cu câteva zile, prin semnătura copreşedinţilor Victor Ponta (PSD) şi Crin Antonescu (PNL), USL a transmis unor organizaţii neguvernamentale un proiect de pact de colaborare cu societatea civilă, care cuprindea printre altele asigurări de finanţare din bani publici. Aceste organizaţii neguvernamentale sunt coagulate într-o coaliţie care susţine protestele din Piaţa Universităţii. Din această coaliţie fac parte circa 30 de organizaţii, printre care Societatea Academică Română, reprezentată de Alina Mungiu-Pippidi, ProDemocraţia (Cristian Pîrvulescu), Centrul pentru Jurnalism Independent (Ioana Avădani), Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (Ionuţ Sibian), Salvaţi Dunărea şi Delta (Liviu Mihaiu), Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch (Mircea Toma).”

Anca Cernea: Astea sint lucruri care vin din istorie, si oamenii astia bineinteles nu au stat sa aprofundeze aceste aspecte. Biserica a dispus la un moment dat de averi si de domenii, care le-au fost preluate de stat, dar contractul a fost asa: statul se va ocupa sa intretina in continuare cultul, si slujitorii cultului, pentru ca fac un serviciu pentru obste, chiar daca crezi, chiar daca nu crezi, tu, conducatorul natiei ai obligatia sa continui. Nu poti sa iei toate averile si la un moment dat sa spui “Stii, dar nu iti mai platesc nici salariul.”

Alexa Ionescu: “Sint bine situate in constiinta romanilor atit armata cit si Biserica. Mie mi-a placut ce zicea Bulai, ca pe de o parte zice sa nu omori, dar pe de alta, ucide[…] Ei reduc armata si Biserica la chestiuni simple, pentru minti simple.”

Anca Cernea: “Ei pun problema intr-un mod rauvoitor pentru ca armata nu e facuta sa omoare, e facuta sa apere o civilizatie. Daca sintem bine inserati in realitate stim ca civilizatia asta din care facem parte are dusmani. Dusmani fanatici si puternici. Astea sint lucuri pe care un om constient si responsabil trebuie sa le aiba in vedere. Nu se poate trai fara armata, de ce? Pentru ca altfel lipsesti de aparare o societate intreaga. Am vazut si acele sugestii de
‘intrebari de rationalizare’, cum se exprima acolo un domn. ‘Intrebarea de rationalizare’ era, inainte sa te intrebe daca ai incredere in Biserica, te intreba daca toti preotii sint corecti. Dupa ea venea ‘intrebarea de rationalizare’ pentru armata: Crezi ca armata poate sa faca fata unui conflict, ea singura sa apere Romania? Apoi venea intrebarea cu increderea in armata si asa, vezi Doamne, scadea increderea, aveai indoieli, pentru ca ai fost indus de intrebarea precedenta.
Ce inconstienta! Ce lipsa de responsabilitate! E o chestie care suspenda judecata.”

Alexa Ionescu: “Ce au facut comunistii, nu au suspendat judecata?”

Anca Cernea: “E un proces de spalare pe creier[…] Consecintele sint mortale. In momentul in care tu pui problema asa, atunci cu ce inlocuiesti armata? Daca amrata romana nu face fata unei invazii a Federatiei Ruse, sa zicem, cu ce inlocuiesti armata? Propunerea e sa inclocuim cu Militia Spirituala, cu un ONG de acolo, ele pot sa faca asta. Acelasi fel de ‘rationalizare’ imi permit sa pun eu: ‘Dar ONG-ul dumitale poate sa apere tara asta in lipsa armatei, poate sa apere ONG-ul dumitale singur Romania de orice amenintare? La fel si cealalta intrebare, cu preotii: ‘Dar ONG-urile sint formate numai din oameni corecti? Dar de ce numai de la Biserica aveti pretentii? Si pretentii din astea, de tot sau nimic, pentru ca daca nu sint toti corecti si sfinti, atunci pretentia e sa desfiintam cu totul, sa stergem cu totul[…]

In contextul “revolutiei” din ianuarie 2012, care era deja pe sfirsite si pe stinselea, erau deceptionati ca nu au participat tinerii, caci asta e problema lor, ‘cultura protestului’ nu e dezvoltata.”

Exercitiu mintal: posibilele consecinte ale punerii in practica ale ideilor ‘elitei’ din sala

Anca Cenrea: “Cum ar fi o tara care are dusmani, dar nu mai are armata, care nu mai are structura spirituala si valorile si referintele, Poruncile si teama de Dzeu? Toate aceste lucruri sint inlocuite cu ONG-uri, milioanele de ‘prosti’ sint pastorite de cei 30 de a ‘doctoranzi si ONG-isti’ care se aflau acolo in sala. Ce fel de lume e asta?

Plus, la ce protestezi, ca sa poti sa protestezi, trebuie sa ai o civilizatie care recunoaste dreptul la protest, iti creeaza cadrul ca tu sa poti protesta fara sa patesti ceva. Ei uita de asta, ‘cultura protestului’ presupune ca tu ai in spate o civilizatie care accepta pina si chestia asta, chestionarea fundamentelor, si asta fac ei. Incearca sa faci cultura protestului in Piata Tienanmen, sa vezi cu ce viteza vin tancurile pe tine, sau pe bloguri in China, sa incerci! Cine a exersat ‘cultura protestului’ in Iran a simtit si cum e sa fii biciuit cu cablu electric, iar apoi spinzurat de o macara, in serie. Mi-a aratat in iranian, executii multiple filmate cu un telefon. ‘Cultura protestului’ inseamna sa pui carul inaintea boilor, sa nu te intereseze civilizatia respectiva, nici apararea ei, nici fundamentul ei cel mai important, religia, ci protestul, virusul, nu organismul.

Acum, Dumnezeu a tinut cu Basescu, ca de aia sint legate cele doua lozinci :), s-a vazut aievea. In citeva luni si-au dat in petec si s-a vazut unde poate duce aceasta mentalitate. Ponta este un rezultat al acestui tip de educatie. Lui Ponta chiar i s-au eradicat orice fel de urme de respect pentru institutiile clasice, fundamentale si ‘burghezo-mosieresti’.

Militia Spirituala astfel de tipi produce. Daca ar fi sa ii asculte cineva, ceea ce sper ca nu o sa se intimple, daca lucrurile decurg asa cum vor ei, sa vedem cum arata societatea romaneasca dupa ce am actionat noi, eu va profetesc cum ar putea sa arate societatea aia romaneasca, or sa fie clonati Crin si Ponta, va fi formata din oameni care nu au absolut nici un fel de scrupul, care mint… la inceput minteau de la o saptamina la alta, apoi de la o zi la alta, acum mint la interval de ore. Absolut nici un fel de reper si nici un fel de respect pentru milioane de ‘prosti’ care te asculta.”

Incepind cu minutul 24:30, un mesaj pentru Dreapta romaneasca

Anca Cernea: “Fac un apel cu lacrimi in ochi la toti oamenii de buna credinta si de dreapta, sa nu mai foloseasca niciodata cifra aia de 7.5 milioane, pe care o sustine USL-ul legat de referendum. Dupa cum stim foarte bine, din surse autorizate, Dl Bula de la Colonesti, evaluarea domniei sale adupra fraudei USL se situeaza la 1 milion, 1 milion si jumatate de voturi. Eu am alta evaluare, e la 2 milioane, dar eu nu am aceeasi credibilitate ca Dl Bula, deputat PSD…..” (Detalii: “Referendum pe mosia lui Bula”, reportaj cu declaratii halucinante ale deputatului traseist Nicolae Stan care a asigurat 184% in Colonesti, jud.Olt si Dovada furtului USL la Referendum – Analiză )

Urmariti de la minutul 24:30 un mesaj pentru (Centru-)Dreapta romaneasca.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Comentarii

 1. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Si pentru ca mi-am amintit de asta, inca o lectie de relativism cultural/moral, o alta mostra de deruta intelectuala si morala, marca Militia Spirituala. Despre coprutie, Militia Spirituala VS Adrian Severin (de la aceeasi conferinta):

  Ruxandra Ivan – Miliția Spirituală, vorbește prostii, probabil, din prea puțină experiență.
  După ce timp de cîteva minute s-a justificat în fața lui Claude Karnoouh pentru folosirea limbii de lemn, Ruxandra Ivan a teoretizat corupția conform ultimelor cerințe ale relativismului moral – a identificat corect faptul că în România corupția este percepută ca un fatalism, dar un minut mai tîrziu se contrazice și descrie aceiași corupție ca “o determinantă culturală” ce trebuie valorificată, în loc să folosim cu atîta încăpățînare “categoriile occidentale”.

  Adrian Severin vorbește prostii cu siguranță din prea multă experiență cu buzunarele altora.
  Pentru Adrian Severin, un vestit șpăgar care în urma unui scandal internațional de corupție a fost rugat de socialiștii din Parlamentul European să plece (și a refuzat), a ținut la scurt timp după incident o conferința în care descrie corupția estului drept un mit, o ficțiune, un complot occidental pentru a se menține dominant.
  Impunînd această definiție a corupției în toată lumea, occidentul “este cel care se comportă mistic, holistic, intolerant, distructiv şi despotic (cel puţin în relaţiile internaţionale).”

 2. danySpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Foarte bine Anca!

 3. DinnySpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Foarte interesant articolul ???? , doar ca as zice sa corectati la interventia dnei. Cernea, ultima fraza a paragrafului ce urmeaza fotografiei cu “Logica nationalista” , intrucat contine un cuvant plin de semnificatii scris gresit.
  N-as vrea sa par carcotasa ???? , insa am aruncat o privire si pe pagina de facebook (atat cat am putut, neavand cont si neutilizand facebook-ul) si am remarcat un “like” cam ciudat, de la o pagina care am impresia ca militeaza impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Nu stiu cum se administreaza contul de facebook, dar parca e aiurea sa apara acolo.

 4. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  reparat ???? cit despre pagina de facebook, ‘like-ul’ nu e o eroare ‘it’s a feature’

 5. ProvitaSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Tocmai de aceea este sarcina noastra sa aratam ca exista si un alt tip de societate civila, atasata valorilor perene, solid verificate in istorie.

  Cum ar fi Provita sau Fundatia Ioan Barbus (nu vreau sa va perii ???? )

  Poate merita sa ne promovam mai mult.

 6. Liv St OmerSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  În urmă cu câteva zile, prin semnătura copreşedinţilor Victor Ponta (PSD) şi Crin Antonescu (PNL), USL a transmis unor organizaţii neguvernamentale …….Din această coaliţie fac parte circa 30 de organizaţii, printre care Societatea Academică Română, reprezentată de Alina Mungiu-Pippidi, ProDemocraţia (Cristian Pîrvulescu), Centrul pentru Jurnalism Independent (Ioana Avădani), Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (Ionuţ Sibian), Salvaţi Dunărea şi Delta (Liviu Mihaiu), Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch (Mircea Toma).

  Ce cul! Pippidi, Mihaiu, Parvulescu, siiiiiiii, ultimul pe lista, Dogaruuuuuu!! Cum s-ar zice, gramada cere varf. If that isnt grotesque, then i dunno what it means.

 7. Puscasul MarinSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Apreciez foarte mult curajul si consistenta Alexei, insa e ceva care ma nedumireste la aceasta emisiune… Uneori pare a fi ceva gen taifasul de la miezul noptii, o discutie intre doua prietene cu vederi asemanatoare, ceea ce e foarte frumos. Insa alte ori emisiunea este mai serioasa, cu analiza politica si chiar filozofie politica. Asta nu merge cu stilul taifas. Trebuie sa se aleaga una din doua. Sunt atractive si taifasul si dezbaterea intelectuala inalta, insa nu se pot alterna de la un minut la altul pentru ca rezultatul pare un dialog trunchiat. Anca Cernea are cateodata teorii mai complexe. Schimbarile de subiect sau bancurile in mijlocul acelor teorii distrag atentia prea mult chiar daca sunt la subiect si foarte bune.

 8. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Alfred Bulai – Cele două lumi ale protestelor din Piaţa Universităţii din 2012 şi construcţia dramaturgică a cadrelor de protest

  Asculta mai multe audio podcast

  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012012367772/Actualitate/Nesimtitii-care-ne-dau-lectii-la-televizor.html

 9. crisuadiSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Uitasem de ce nu ma mai uit la emisiunea Alexei . Este mult peste invitati , are acel “talent” de prost gust de a intrerupe interlocutorul in mijlocul dizertatiei sau expunerii pentru a-si exprima nestematele ei . Este culmea nesuferismului sa intrerupi pe cineva pentru a spune platitudini . Toti , dar absolut toti realizatorii de talk show-uri au aceast talent de prost gust . Eu nu zic sa-l lasi pe invitat sa vorbeasca neintrerupt , dar daca il intrebi ceva nu-l intrerupe exact in momentul cand e gata sa spuna ceva important sau frumos ! De aia zic ca-i “talent” . Si by Alexa exceleaza .
  Daca am fost rautacios e tocmai din parerea de rau si pentru a accentua ce mi se pare ca nu tre’ sa faci cand ai invitati , chiar daca-ti sunt prieteni .

 10. SilvaproSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Mie imi place f. mult programul By Alexa.
  Nu ma deranjeaza imbinarea dintre tonul prietenesc si subiectele serioase dezbatute acolo. Nu mi se pare nimic deplasat. Si bancurile marunte imi cad bine. Si o platitudine plasata la momentul potrivit e bine venita.
  Alexa stie despre ce vorbeste, e bine documentata si pregatita.

  A propos, vroiam de citva timp incoace sa intreb daca n-au mai aparut episoade.

 11. SilvaproSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  Am uitat sa mentionez ca Anca e la inaltime, are f. mult de oferit din cunostintele ei vaste despre topicurile f. arzatoare pe care le are f. mult la inima.

  Am pomenit mai sus de Alexa pentru ca dinsa a fost cea atacata si pe nedrept.

 12. Lungul marș prin instituții - Antonio Gramsci și falsa societate civilă - În Linie DreaptăSpune:

  Răspunde
  septembrie 6, 2012

  […] Mai multe detalii: By Alexa: Anca Cernea despre Miliția Spirituală și falsa societate civilă […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *