FUNDATIA IOAN BARBUS

Cazul Dan Ungureanu, sau cum Corneliu Coposu și-a meritat închisoarea

Inteligența, singură, nu este o virtute; nici cultura, singură. Problemele celor mai mari ticăloși ai omenirii nu sunt nici prostia, nici incultura. Cei mai mulți au fost și inteligenți, și culți, altfel nu ar fi ajuns mari. Problemele sunt altele, au scris filozofii despre ele, iar eu sunt prea puțin pregătit ca să citez din memorie și am prea puțin timp. Ca să trec la subiect. Dan Ungureanu e un lingvist talentat. Cel puțin asta înteleg din ce zice onorabilul legionar admirator ai lui Ceașcă și Dughin, Ion Coja (care se află pe lista ultimului), cu care Ungureanu întreține o corespondență, cum altfel, stiințifică: 
o mare speranță deja împlinită a lingvisticii românești.
Lingivst de mare talent e și Noam Chomski, asta nu ne spune prea multe despre Ungureanu-omul.
Așa că am mai săpat și după nu mult timp a început sa miroasă urât de tot. – Dan Ungureanu despre Corneliu Coposu: un“mardeiaş” care:
Cîtă puşcărie a făcut a meritat-o din plin.
– Dan Ungureanu despre comunism: fu rău, nu zic nu, dar în democrație e la fel, sau mai rău –
“A băgat comunismul mii de intelectuali şi foşti demnitari la închisoare ? Democraţia a împins la prostituție mii de tinere, a împins mii de copii la cerşit. Cerșitul și prostituția sînt la fel de umilitoare ca închisoarea. Ele au fost declarate efecte secundare ale democratizării politice și liberalizării economiei, dar sînt la fel de monstruoase. Regimul bolşevic a devastat sute de conace şi vile, unde biblioteci, mobile şi tablouri au fost furate, puse pe foc ori au putrezit în ploaie ; nu mai prejos, democraţia a lăsat să se dărîme sute de ferme zootehnice şi staţiuni de mecanizarea agriculturii, institute de cercetări agricole şi pomicole. Securitatea bătea dizidenţii în temniţe secrete ; azi, clanurile ţigăneşti bat nepedepsite avocaţi în mijlocul străzii. Sub comunism, curentul se lua cînd ţi-era lumea mai dragă ; azi avem „bulevardul Deconectaţilor” în diverse oraşe, unde locatarii n-au mai putut să plătească electricitatea – mai scumpă în România decît în Canada. Lehamitea ceauşistă a fost înlocuită de lehamitea postrevoluţionară.” (de pe proruso-dughinistul criticspanac, unde e autor)
– Dan Ungureanu despre HR Patapievici: suspect de nazism din cauză ca a criticat corectitudinea politică (sugerează pe Facebook), iar de pe un site prorus cu un nume de inspirație la fel de rusească (argumentesifapte.ro), aflăm că HRP e un “cabotin” “fără studii”, “pueril + de rea credință + fals”; – Dan Ungureanu despre Olavo de Carvalho: un “bufon” “paranoic”, “un țicnit de mică anvergură”; – Dan Ungureanu despre ILD: “cabală țărănistă”; + poza de mai sus. Problema nu e ca e pretenar cu dughinistul Vasile Ernu (sau asta), sau cu la fel de dughinistul Ion Coja, sau cu Karnoouh, sau că îl promovează pe adeptul teologiei kaghebiste a eliberării  A. Racu. Peoblema e că motivele pentru care e plăcut de toți ăștia sunt evidente. P.S. Dan Ungureanu spune ca SUA vrea exterminarea crestinilor arabi si doar Rusia ii apara:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 comentarii

  1. Cris
    3 august 2017

    Incredibil, ce rationament ticalos. Democratia a produs toate aceste probleme? Sau coruptia si ticalosia minunatilor “oameni noi”, produse ale comunismului, nomenklaturisti si securisti, care au preluat puterea dupa ’89? Asta e linia rusa, democratia (vestica) e rea, la noi e bine.

  2. Anca Cernea
    3 august 2017

    Izbitoare disonanța dintre șepcile din poză și termenii „inteligență” și „cultură” care apar sub ea.

  3. Costin Andrieş
    3 august 2017

    Purtatorul de sapca din stanga e, intr-adevar, un dilentant si un filfizon bolsevic, dar despre cel din dreapta am inteles de la oameni care il cunosc ca chiar nu e prost.

  4. Anca Cernea
    3 august 2017

    Poate o avea și alte variante de sine, cu citate și scufii mai dăștepte, dar asta chiar nu mai contează, de vreme ce le are pe astea de aici.

  5. Bezdadea Mariana
    3 august 2017

    Petre Tutea mare ganditor,filosof,economist de marca,spunea ca prea multa democratie,AR putea strica.Dar, in democratie,cultura SI civilizatia sunt recunoscute SI respectate.In democratie,dreptul omuluieste respect at,la fel titlul de proprietate.Este bine Sa se dea publicitatii,conferinta despre “Cultura SI civilizatia din Romania”, tinuta de Henri Coanda inainte de Revolutie.Eu am cautat aceasta conferinta,darBexdadea nu am Mai gasit-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian