Ce va face opoziția?

Etichete:

Huiduielile încasate de doamna Firea pe stadion au produs o liniște senină celor care fuseseră speriați de desfășurarea de forțe văzuta la mitingul PSD. A fost o replică rapidă, categoric spontană, la toată aglomerația văzută în Piata Victoriei sâmbătă seara.

foto: hotnews.ro

Huiduielile încasate de doamna Firea pe stadion au produs o liniște senină celor care fuseseră speriați de desfășurarea de forțe văzuta la mitingul PSD. A fost o replică rapidă, categoric spontană, la toată aglomerația văzută în Piata Victoriei sâmbătă seara.

Oricât s-ar fi râs de cei aduși de PSD la miting, legat de faptul că nu știau să spună prea bine ce căutau acolo, e clar faptul că sunt, în majoritate, o armată disciplinată de votanți care știu bine ce au de făcut atunci când trebuie. Și asta te pune pe gânduri… Prea mulți dintre ei dependenți de ajutoare sociale, abonați la tot ce ofera primăriile celor nevoiași, pensionari nostalgici după perioada comunistă care pot găsi doar la marele partid reflexe și urme din atmosfera anilor tinereților lor, sunt hopliții stângii din școala veche, care vor lupta pentru ai lor atât cât vor putea sta în picioare, pur și simplu. E și rațiune, și sentiment profund.

Știu bine că dacă nu vor primarii, nu pot primi prea ușor ajutor social, ori altceva din ce mai aruncă primăriile celor săraci, fie bonuri de masă, lemne ca ajutor de încălzire și altele asemeni. Se simt în siguranță când văd în guvern femei coafate ca la ei la nunta din cartier, ori la sat, care vorbesc așa cum ei înșiși vorbesc, când văd șmecherași asemeni celor pe care îi știu din târg ori de la cârciumă, când văd înalți funcționari pentru care ar putea jura că sunt alde domnu’ vice de la comuna ori secretarul primăriei. Așa se simt ei acasă în Romania, când văd că cei care conduc la București sunt de-ai lor, dintre ei, dintre cei pe care îi admiră ori invidiază. E lumea lor și vor lupta să și-o pastreze. Pe urmă, mai sunt romii săraci, bine reprezentații la miting, pe limba cărora vorbește cel mai bine PSD…

Acest nucleu dur a fost expus în Piața Victoriei spre disconfortul restului țării, apoi stadionul a replicat – oameni de toate condițiile sociale, veniți să aclame marea performanță, aduși împreună de respectul purtat marei sportive românce, au arătat ce părere au despre domnia PSD.

Ei bine, oamenii aceștia au nevoie să vadă că cineva e prezent permanent să îi reprezinte, să lupte pentru ei. Să facă performanță politică în numele lor. Să îi facă sa fie mândri de țara lor. E și ratiune, dar și sentiment profund. Președintele a făcut deja pasul înainte, împotriva marelui partid de guvernare. Ar trebui sa vedem acum ce fac și cei din opoziție, dacă or fi făcând ceva… Ar fi cel puțin tragic să ajungă iar să se joace totul doar pe greșeala adversarului, cum s-a mai întâmplat după guvernarea Ponta, când era greu spre imposibil de închipuit că tot PSD va câștiga alegerile. Ministri lui Ponta arestați, lumea în strada împotriva lor, președintele țării din partea PNL – totul absolut degeaba.

Cei care erau în opoziția anti PSD au scos din sărite alegătorii și au făcut tot ce era omenește posibil să piardă alegerile, conștient sau nu. Cumva, suntem tot pe acolo – armata de votanți PSD e la post, indiferent că intră sau nu șeful partidului la inchisoare iar opinia publică e, în mare, îndreptată împotriva guvernului actual… Cel mai mare partid de opoziție, PNL, ar putea începe prin a susține deschis, categoric, familia naturală, tradiționala, familie susținută de majoritatea românilor, pentru care au semnat milioane. Să nu lase să se piardă subiectul asta, folosit și abandonat de PSD. Nu ar fi deloc puțin. Oamenii țin valorile familiei și stiu unde s-a ajuns în alte părți ale lumii, unde, de exemplu, copiii sunt înfiați de homosexuali care pretind că formează familii. S-ar adresa și rațiunii și sentimentului unei mari majorități a romanilor. Și dacă tot e vorba de o majoritate creștină, nu ar strica deloc ca între primii vectori de imagine ai liberalilor să fie cei care sunt cunoscuti pentru discursul lor pro-creștin. Ar fi pacat ca tocmai stânga să se pretindă, in continuare, aparatoare a valorilor tradiționale…

ACP

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Comentarii

 1. VotantulSpune:

  Răspunde
  iunie 13, 2018

  In prezent opozitia ,o freaca la rece !!!

 2. victor LSpune:

  Răspunde
  iunie 13, 2018

  Nu inteleg dece va feriti a reliefa doua aspecte:
  – la miting nu au fost numai din cei descrisi de dvoastra; au fost si multi tineri.
  – absenteismul la vot. Daca nu li s-ar parea unora, prea multi, ca in ziua votului se va termina berea daca nu vor fi pe terase ori in statiuni, poate am sti citi sintem si (daca stim) ce vrem.
  A tot arunca vina pe stirbi, pensionari, saraci si asistati social, este pagubos si de seama de neputinta. Ca sa nu folosesc alta rima.

 3. DanCSpune:

  Răspunde
  iunie 13, 2018

  @victor L: Eu nu inteleg mesajul matale

  1) Redactia a amintit de TOTI cei asistati care din sclavie/mentalitate de vierme au purces la mitingul PSD. Ce, vroiati ceva caldut/politic-corect gen “toate paturile sociale de la oras si de la sat”?

  2) De parca cei care-au lipsit la vot ar fi votat toti super-conservatorism/dreapta ???? sa fim seriosi:

  2a) NU exista dreapta/conservatorism adevarat in Romania, FSN/PDSR/PSD a avut grija sa distruga TOT ce era opozitie serioasa la socialism/neo-comunism.
  2b) Cei care-au lipsit au fost procentual la fel ca cei care s-au dus (pro-PSD/stanga in majoritate). Cei care s-au dus au fost matematic vorbind un esantion destul de reprezentativ al intregii populatii votante.

 4. ACPSpune:

  Răspunde
  iunie 13, 2018

  @victor L

  Nu am spus ca nu au fost si tineri, doar ca majoritatea au fost oameni in varsta, in special cei pe care ii stim nostalgici ai anilor ’80, si intre cei tineri prezenti la protest era clar ca multi erau dintre cei dependenti de ajutoare sociale.

 5. StelianSpune:

  Răspunde
  iunie 13, 2018

  “FSN/PDSR/PSD a avut grija sa distruga”…
  Daca PCR ajutat de armata rosie ce a stat pina in 58 a distrus opozitia serioasa bagind-o pentru zeci de ani in puscarii si omorindu-i pe foarte multi prin regimul de detentie, calcind cu cizma peste cei ce erau in “libertate” in inchisoarea mare – Romania, acum s-au distrus singuri prin prestanta avuta si prin comportament.
  Partidele de opozitie au fost tot de tip PCR cu judetene de partid, cu CC al PCR numit poate altfel, cu congrese. Au admis migratia de la unii la altii, fara sa caute valori. Sefii de partide n-au luat tara la pas.
  Va amintiti? In 96 ramasese in CDR numai aripioara PNL-Cerveni. Cum au cistigat alegerile, au inceput sa vina la ciolan, asa ca prin 99 deja se reunificasera, ba s-au si dat gongoi ca ei nu au fost la guvernare si in 2000 au participat singuri la alegeri.
  Nitel mai incolo PD, membru in Internationala socialista si care s-a opus primirii PSDR acolo, ia o bucatica din PNL, aripioara Stoica si peste noapte schimba de cap politic de la stinga la “dreapta” plecind din Internationala socialista si mergind la Popularii Europeni.
  PNL ramas, se da si asta peste cap si peste noapte din partid de dreapta se face de stinga, fiindca creeaza USL… de care si azi au nostalgii comuniste.
  Noul PNL rezultat dintr-o fuziune cu PDL, e condus de fiul uni securist, iar o alta voce teribila este a unei doamne cu studii la Moscova.
  Pai parca in 90 se scanda “Cine-a stat 5 ani la rusi/ Nu poate gandi ca Bush”.

 6. Lenn WilliamsSpune:

  Răspunde
  iunie 13, 2018

  Un miting costisitor ,inutil ,cu organizare defectuoasa si fara scorul scontat.A fost binevenit pentru tot ce am vazut ,pentru tot ce urmat si s-a demonstrat.Un fiasco de proportii al PSD -ALDE.Cireasa de pe tort a fost parasirea locatiei ,in timp ce liderul inca perora.,lasand intonarea imnului si aprinderea lanternelor in plata domnului..Multimea de materiale propagandistice aruncate peste tot (stegulete,pancarte,bannere etc.) dar si gunoaiele lasate in urma indica nonsensul adeziunii unei gloate fata de convocatori.O carte de vizita excelenta -prin care PSD se vizualizeaza in direct a fi promotorul lipsei de moralitate,decenta,educatie ,de bun simt si de respect fata de simboluri !
  Nu recunosc ca si opozitie PNL acelasi care a pactizat la lovitura de stat din 2012..USR si PMP sunt prea mici pentru un razboi atat de mare..
  Trebuie sa recunosc ca ma iau fiorii la gandul ca iar ve veni un partid de sacrificiu avand in vedere ca PSD ALDE au guvernat precum lacustele ,lasand in urma numai datorii si probleme mari de interes national nerezolvate.O problema de urgenta maxima – o opozitie reale ,fatisa, hotarata,puternica,cu un program atractiv si menit a ii aduce voturi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *