Cine a jefuit şi ticăloşit România. Varianta Adrian Năstase

Etichete:

Ce a vrut Adrian Năstase când a postat pe blogul său “documentul secret” prin care FMI obliga, chipurile, guvernul să ia măsuri economice, până în 2013, mult mai dure decât cele făcute publice? Dacă a ţinut, cu tot dinadinsul, să se facă de râs a reuşit cu brio. Deoarece, chiar dacă e adevarat, e un …

Ce a vrut Adrian Năstase când a postat pe blogul său “documentul secret” prin care FMI obliga, chipurile, guvernul să ia măsuri economice, până în 2013, mult mai dure decât cele făcute publice? Dacă a ţinut, cu tot dinadinsul, să se facă de râs a reuşit cu brio. Deoarece, chiar dacă e adevarat, e un draft aşa cum scrie negru pe alb pe mailul respectiv, sau cum a spus Jeffrey Franks o “ciornă grosieră”. Dacă a urmărit să mai sperie niţel prostimea, cu bau-baul Băsescu care vrea răul populaţiei prin sărăcire, iar domnului Năstase prin trimitere în faţa Justiţiei – iarăşi a avut oarece succes. Cum nu au fost puţine publicaţiile care i-au înghiţit cu tot cu plută intoxicarea, e lesne de imaginat efectul avut asupra celor mai puţin iniţiaţi în tainele acordurilor cu FMI, care îi citesc blogul. Noroc că, aşa cum însuşi spunea mai an, jumătate din cititorii lui sunt de la serviciile şi partidele care îl spionează, un sfert sunt cei care îl spionează din partid, iar celălalt sfert sunt ziarişti şi curioşi.

Orice poţi spune despre Adrian Năstase, dar nu poţi contesta că e un tip inteligent, cu o cultură şi experienţă politică remarcabilă. Fost ministru, prim-ministru, ex-preşedinte al Camerei Deputaţilor, membru în tot felul de comiţii, comitete şi coterii, care mai de care mai simandicoase.

La fel, nu poţi contesta, urmărindu-i discursul public de după 2004, că e orbit de ură. Şi ura dăunează grav inteligenţei, nu doar orbeşte. Păi cine era el când dicta arestări de pe stradă (las’ că în cazul Ciuvică viaţa a dovedit că parcă bine a făcut) sau când contesta din Palatul Victoria “arestările de vineri seară”? Şi ce a ajuns acum? Un simplu inculpat? Păi, să nu înnebuneşti, de ură?

În concluzie, Adrian Năstase a încercat, în deplină cunoştinţă de cauză, o altă manipulare. Bună doar pentru concetăţenii care se uită în “gură” la alde Mircea Badea. Şi atât.

Nu m-aş fi aplecat asupra subiectului dacă, deschizându-i miercuri blogul, nu aş fi dat peste următoarea invitaţie:

“FUNDAŢIA EUROPEANĂ TITULESCU
CENTRUL DE STUDII STRATEGICE
vă invită la un cocktail atipic
Puncte de vedere incomode
“Jefuirea şi ticăloşirea României 1990- 2010”
Un pamflet asumat de Romulus Bena
Evenimentul va avea loc joi, 12 mai 2011, orele 11.00, la Casa Titulescu, Şos. Kiseleff nr. 47, Bucureşti”.

Ia, hai, să vedem cine a jefuit-o şi ticăloşit-o, mai abitir!:)

N.B. Deşi nu sfătuiesc să devină un obicei, cred că merită totuşi să daţi un ochi aici http://nastase.wordpress.com/2011/05/10/bolsevicul-basescu/, măcar pentru amuzament.

Fefe

Fefe

Comentarii

 1. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  mai 12, 2011

  Plecand de la observatia lui Fefe ca “ura dăunează grav inteligenţei”, iata un crez Tek-Zen, produs al mariajului dintre gnosticism si esoterism care s-ar putea sa se potriveasca foarte bine fostului prim-ministru Adrian Nastase:

  “Beware what you think for they become your words. Beware what you say for they become your actions.
  Beware your actions as they become your habits. Beware your habits as they become your fate.”

  Inlocuiti “beware what you think” cu ‘beware your thoughts”, apoi inlocuiti “beware what you say” cu ‘beware your words” si veti avea o ideea despre relatia logica dintre gandire si destin. Cazul numit “Matusa Tamara” n-a fost o intamplare in viata lui Nastase, a fost doar o alta forma de manifestare a gandirii sale. Inteligente, dar nu perfecte.

 2. Gabriel B.Spune:

  Răspunde
  mai 12, 2011

  In cazul Ciuvica a intarit legendarea! Apoi Ciuvica a inceput sa taie facturi la Voiculescu. Dorim up-date cum a fost intrunirea. Este vreo sansa reala ca Nastase sa ajunga in fata instantei?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *