FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Constanța, protest în vremea holerei PSD

Etichete:

Vine Vasilica pe altă poartă decât pe unde vin restul. Stă la poze. Încep să strig: ‘Plecați acasă. Nenorociți o țară. Faceți jocul unui infractor. Plecați acum.’  Alții îi strigă ‘rușine!’

Vasilica Dăncilă la Universitatea Ovidius Constanța. Sunt mobilizați zeci de jandarmi. Încerc să intru, mi se cer actele, accept percheziția, un băiat de la SPP pare să se fi răzgândit: Nu se poate. Își cheamă șeful care vine cu o explicație: E eveniment privat diplomatic. Îmi cer să părăsesc nu doar clădirea, ci și curtea universității.

Vine Vasilica pe altă poartă decât pe unde vin restul. Stă la poze. Încep să strig: ‘Plecați acasă. Nenorociți o țară. Faceți jocul unui infractor. Plecați acum.’ 
Alții îi strigă ‘rușine!’

Vasilica intră, jandarmii îmi cer buletinul. Vreau să știu pentru ce sunt legitimat. Mă trimit la ordonanța 2. O deschid. Cer să mi se arate articolul. – Nu, nu-i asta… Vedeți atunci.. Și-mi zice altă lege… Le cer să nu mă trimită prin toată legislația, mai ales că nici ei nu par s-o știe. Insist să știu motivul legitimării. Îmi repetă papagalicește că nu voi fi amendat. – Nu asta am întrebat, ci de ce am fost legitimat.

Încep să joace la intimidare, la sugestia maiorului care conduce jandarmii: – Ați participat la o manifestație publică neautorizată.N-am treabă cu restul, vedeți că sunt singur, la fel aș fi strigat oriunde aș fi văzut-o pe stradă... Altul, plutonier Tudorel: – Păreți surescitat.Nu sunt surescitat, sunt revoltat. Și nu de acum, ci de când au preluat ăștia puterea. 
Le repet că nu-i tratez cu ostilitate, că nu-i consider dintr-o tabără adversă, iar ei ar trebui să înțeleagă că e dreptul oricui să-i ceară premierului să plece…

Iese Vasilica. Scandările se repetă, stă mai puțin la poze, se urcă în mașină și dispare.
Să mergem deci acasă, să mai lucrăm ceva că acum trebuie plătit impozitul statului care încearcă să te intimideze dacă îi strigi premierului să nu mai fie de partea infractorilor.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Comentarii

 1. CriSpune:

  Răspunde
  iunie 18, 2018

  Inteleg ca jandarmii v-au lasat sa strigati cate lozinci „”anti”” ati dorit dvs, dar atunci cand ati vrut sa intrati in locatia unde era, va citez, „” Vasilica””, v-au legitimat. Nu vad nimic anormal ca fortele de ordine sa vrea sa legitimeze persoanele care vor sa intre intr-o sala unde un prim ministru tine o conferinta.
  Tot din articolul dvs inteleg ca jandarmii nu v-au bruscat, nu v-au amenintat si nu au fost nepoliticosi.
  Pe de alta parte, este evident ca prestatia d-nei Dancila este de-a dreptul sub-mediocra; insa a o apela sub forma de „”Vasilica”” nu reprezinta o forma de protest, ci doar o lipsa elementara de politete.
  Tin bine minte ca pe vremea meeting-urilor anti-Basescu din Piata Universitatii, aceiasi jandarmi au fost si agresivi si au brutalizat la greu cele cateva sute de manifestanti care si-au manifestat antipatia fatza de marinarul presedinte; unuia dintre protestatari i-au stalcit piciorul stang cu lovituti de bocanci si bastoane si medicii au trebuit sa-i amputeze piciorul; daca nu ma inseala memoria, victima inca se judeca cu Jandarmeria Romana.
  Pe vremea guvernului Ciolos, la o manifestie pasnica si perfect autorizata de primarie, pentru Unirea cu Basarabia, jandarmii au intervenit cu brutalitate, imprastiindu-i pe participanti si bagandu-i in dube pe lideri.
  Aceeiasi jandarmi au asistat perfect pasivi la toate manifestatiile hastagiste, desi protestatarii nu aveau autorizatie de la Primarie si au blocat in repetate randuri circulatia stradala, cel putin in Bucuresti.
  Ceea ce vreau sa spun este ca trupele de jandarmi sunt aceleasi, insa ceea ce difera de la o guvernare la alta sunt ordinele care acestia le primesc: daca li se ordona sa brutalizeze manifestantii, ca pe vremea Basescului sau a lui Ciolos, atunci ei vor actiona cu brutalitate.
  Daca insa li se va ordona sa nu fie brutali si sa nu perturbe un meeting, fie el si ne-autorizat, jandarmii vor asista pasivi si neutri, asa cum s-a intamplat cand erau la moda meeting-urile hastagiste.
  Mai observ si faptul ca daca adversarii PSD-ului il pomenesc pe primul ministru folosind prenumele ei de Vasilica, adversarii lui Johannis, atunci cand il pomenesc pe presedinte, ii utilizeaza prenumele de Werner.
  Astfel, ca in manifestarea antipatiei fatza de un politician sau altul se poate ajunge din pacate pana la a-i folosi unul din prenume cu o tenta peiorativa, contestatarul sperand astfel ca respectivul politician sa se simta prost.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *