FUNDATIA IOAN BARBUS

Cristian Pîrvulescu a eşuat în comunism

Cristian Pîrvulescu s-a dus în ultimii ani tot mai mult spre stânga, și s-a dus, și s-a tot dus, pana a dat cu capul în comunism.

„O societate burgheză și capitalistă nu apreciază morala. Într-o societate capitalistă, inteligența și șiretenia sunt apreciate ca valori importante și nici pe departe onoarea.”

Aș dori ca, de exemplu, înaintea alegerilor să avem acces și la date privind copilăria politicienilor pentru a ști la ce să ne așteptăm din partea lor odată ce ajung în funcții de decizie. Sunt psihologi care spun că majoritatea oamenilor politici sunt foști copii frustrați care nu au reușit să-și rezolve problemele în copilărie, care au avut părinți agresivi și care ajung în politică să își rezolve problemele acumulate. Și asta poate fi o problemă pentru societățile noastre. https://www.agerpres.ro/politica/2014/04/27/exclusiv-cristian-parvulescu-as-dori-inaintea-alegerilor-acces-la-date-privind-copilaria-politicienilor-10-52-43

Deși aș putea fi tentat să am aceleași pretenții privind copilăria lui Cristian Pîrvlescu, voi considera irelevante furstrările lui trecute și mă voi concentra asupra activității mai recente a personajului. Cristian Pîrvulescu era unul dintre acei oameni pe care, ca „reprezentanți ai societății civile”, îi urmăream cu interes și admirație în anii ’90. Primele întrebări am început să mi le pun la începutul anilor 2000.

Primele răspunsuri am început să le primesc foarte curând.

Primele răspunsuri definitive le-am primit târziu, în 2013, când Viorel Hrebenciu, o culme a „moralei anticapitaliste”, l-a numit „președinte” al dezbaterilor revizuirii Contituției – revizuiri ce aveau ca unic scop consolidararea puterii USL. Detalii, aici: https://inliniedreapta.net/modificarea-constitutiei-si-baletul-societatii-civile-azi-din-nou-balerinul-cristian-pirvulescu/

Un alt răspuns definitiv a fost prezența pasivă a lui Cristian Pîrvulescu în studioul Antena3, în momentul în care Lucia Hossu Longin își exprima dorința de a realiza un episod din „Memorialul Durerii” dedicat disidentului Adrian Năstase. Episod pe care încă îl aștept.

De la Machiavelli încoace, ideea că omul politic trebuie să manipuleze este destul de puternică, dar să manipuleze într-o direcție bună. Să-i manipuleze pe cei care nu sunt conștienți de interesul lor pentru a-și realiza interesul.

Cristian Pîrvulescu a manipulat, a manipuat în direcția hiper-corupției, în direcția întoarcerii României înspre feudalismul FSN-ist.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

  1. Aurel
    29 aprilie 2014

    De acord cu articolul.De mai multi ani si eu am constatat evolutia negativa a acestui „prodemocrat si proeuropean „.Unde sunt anii 90 si lectiile lui de democratie?Parerea mea este ca a devenit un manipulator pentru oamenii cu pregatire buna ,care apreciaza o prezenta civilizata.Si-a construit o imagine buna de om foarte bine pregatit si de ceva vreme „umbla la legi ,la constitutie”altereaza principiile si valorile europene.A venit momentul lui ,sa iasa in fata.Este bun pretul .Ce a iesit din legea electorala,ce a iesit in proiectul de constitutie,ce vor iesi din studentii lui?

  2. Daniel Francesco
    29 aprilie 2014

    Cristian Parvulescu despre rolul statului in „domesticirea capitalismului” si despre „pericolul comunist” pe care-l scrie cu ghilimele:

    Mai aproape de noi, statele moderne au dat spaţiului public forma sa cea mai desăvârşită şi au creat naţiunea ca formă modernă de manifestare a sensului lucrului public, domesticind capitalismul în formare. După Al Doilea Război Mondial, multiplicarea serviciilor publice a oferit, în special în Occident (şi foarte probabil din cauza „pericolului comunist“), ocazia celei mai mari dezvoltării socio-economice din întreaga istorie a omenirii.

    Deci comunismul a stimulat Occidentul si i-a produs bunastarea si siguranta. Tare domnul profesor Antena 3 Parvulescu!

    http://www.observatorcultural.ro/Despre-lucrurile-publice*articleID_29078-articles_details.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian