Cu apropierea zilei Nașterii Domnului, creștinii din China suferă iar prigoana statului comunist

Etichete:

Odată cu apropierea zilei Nașterii Domnului, în China comunistă au fost intensificate măsurile împotriva creștinilor care nu aparțin vreunei denominațiuni dintre cele numite creștine, dar sunt sinificate și subordonate statului comunist. Pe măsură ce activitățile comunităților creștine, care nu fac parte dintre cele care au preoți ori păstori numiți de statul comunist, se înmulțesc în …

Odată cu apropierea zilei Nașterii Domnului, în China comunistă au fost intensificate măsurile împotriva creștinilor care nu aparțin vreunei denominațiuni dintre cele numite creștine, dar sunt sinificate și subordonate statului comunist. Pe măsură ce activitățile comunităților creștine, care nu fac parte dintre cele care au preoți ori păstori numiți de statul comunist, se înmulțesc în apropierea Crăciunului, autoritățile comuniste pun presiune arestând, perchezitionand și făcând orice șicana posibilă celor care participă la slujbe ori la cursurile de catehizare. Anul acesta au fost deja demolate biserici și clădiri folosite de creștini, iar în alte cazuri au fost date jos crucile și însemnele creștine de pe multe biserici, în cadrul unei campanii de intimidare pentru limitarea extinderii bisericilor creștine.
https://inliniedreapta.net/o-noua-revolutie-culturala-in-china/

Motivul e existența unui numărul mare al creștinilor, peste 100 milioane, dar și creșterea rapidă, continuă, a numărului acestora. Acum se reia campania dusă împotriva creștinilor chinezi, cea mai severă mișcare fiind arestarea din luna acesta a pastorului Wang Yi și a soției sale, care au împreună un copil de 11 ani, acuzați de uneltire împotriva orandurii statului, care le-ar aduce condamnări de 15 ani fiecare. Creștinii sunt acum bătuți, anchetați, intimidați din nou în orice fel, pentru a-i opri de la sărbătorirea Nașterii Domnului, dar aceștia nu cedează și continuă să se adune la rugăciune și slujire, la școlile de învățare a adevărurilor de credință.

Autoritățile comuniste chineze au motive să acționeze în felul acesta, de vreme ce lucrează să obțină controlul absolut al minții chinezilor, cum de altfel toate partidele comuniste au încercat și în parte au și reușit, iar creștinii vor să respecte întâi legile divine și să urmeze învățăturile biblice, apoi pe cele ale statului, dacă acestea nu le anulează pe cele lăsate nouă de Dumnezeu. Iar creștinii sunt din ce în ce mai mulți în China, estimându-se că în anul 2030 or să fie în număr de aproximativ 250 milioane, așadar o forță de luat în seamă. https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/10776023/China-on-course-to-become-worlds-most-Christian-nation-within-15-years.html

ACP

ILD Contributor

ILD Contributor

Comentarii

 1. DorinSpune:

  Răspunde
  decembrie 18, 2018

  Una dintre cele mai mari încleștări din lumea de azi între Creștinism și forțele răului ! Poate că era bine să se precizeze în articol căror confesiuni aparțin creștinii chinezi.
  Dat fiind specificul comportamental asiatic, aceaștă încleștare va deveni principalul mediu martiric al acestui secol !
  Precedentul înfiorător este ilustrat de secta Falun-gong – despre care dna dr. Sturza (soția ziaristului Adrian Sturza) a realizat un dosar impresionant, cu prelevări ilegale de organe pt. „export” !!!
  Ce diferență cu situația creștinilor (majoritatea catolici și ortodocși) din Coreea de Sud, care apare ca un punct luminos în toată tenebroasa Asie de est !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *