Deputatul PiS, Prof. Dr. Antoni Macierewicz contesta varianta procuraturii poloneze privind dezastrul de la Smolensk

Etichete:

In data de 27 martie a.c. Antoni Macierewicz a facut aceasta expunere in fata ziaristilor, ca raspuns la o alta conferinta de presa ce avusese loc mai devreme, cea a Procuraturii militare, in care se afirmase ca fragmentele avionului prabusit la Smolensk in 10 aprilie 2010 nu prezentau urme de ardere. Acest film de la …

In data de 27 martie a.c. Antoni Macierewicz a facut aceasta expunere in fata ziaristilor, ca raspuns la o alta conferinta de presa ce avusese loc mai devreme, cea a Procuraturii militare, in care se afirmase ca fragmentele avionului prabusit la Smolensk in 10 aprilie 2010 nu prezentau urme de ardere.

Acest film de la conferinta de presa a lui Antoni Macierewicz este relevant din mai multe motive.

Vedem aici cum, la cinci ani de la dezastru, autoritatile poloneze inca repeta varianta de explicatie lansata de rusi si fac acrobatii logice si de PR incredibile pentru a evita cateva constatari evidente – de exemplu, ca avionul nu se putea dezintegra in fragmente atat de mici si de numeroase (60 000), raspandite pe o suprafata atat de mare, decat daca se dezintegra prin explozie, nu doar prin impactul cu solul, cum sustine varianta ruseasca; sau ca daca dezintegrarea ar fi fost cauzata numai de impactul cu solul, ar fi trebuit ca la locul impactului sa existe un crater, dar nu exista nici urma de asa ceva; prabusirea avionului nu a fost determinata de lovirea aripii stangi de mesteacan intrucat s-au gasit fragmente desprinse din avion inainte ca acesta sa fi ajuns in dreptul mesteacanului.

Etc. Etc.

De ce se intampla asta? De ce se fac procurorii ca nu vad? Din motive politice. Guvernul PO (USL-ul polonez) are partea lui de responsabilitate in cele intamplate – Tusk a combinat cu Putin, impotriva lui Kaczynski, aranjand cu rusii vizita acestuia la Smolensk fara cele mai elementare masuri de securitate. Dupa dezastru, guvernul PO s-a grabit sa adopte varianta ruseasca asupra cauzelor acestuia si a cedat rusilor intreaga ancheta.

De aceea, autoritatile responsabile de aceste actiuni au toate motivele sa se teama isteric de orice dezvaluire care indica spre un atentat intreprins de rusi impotriva presedintelui Poloniei si insotitorilor lui – si, in ultimul timp, se aduna tot mai multe asemenea dezvaluiri.

Mai vedem in film cum eforturile grupului parlamentar condus de Macierewicz – grup caruia i s-au alaturat cercetatori de mare prestigiu international – nu numai ca nu se bucura de vreun sprijin din partea guvernului PO, ci se confrunta cu o deosebita ostilitate din partea presei moguliste aliniate PO. In aceasta privinta, este foarte graitor schimbul de replici al lui Macierewicz cu jurnalista de la TVN24 (un fel de antena) de la sfarsitul clipului.

Dezbaterea privind dezastrul de la Smolensk nu s-a stins in Polonia, in ciuda eforturilor depuse in acest sens de PO si presa aferenta, in frunte cu Gazeta Wyborcza a lui Michnik si cu diferitele moguliziuni.

Dimpotriva.

Comemorarea dezastrului are loc in plina campanie electorala prezidentiala, in care Komorowski (PO) este in continua pierdere de teren in fata challengerului Andrzej Duda (PiS). De aceea, se pare, a fost nevoie de conferinta de presa a procuraturii, in incercarea de a mai arunca putina ceata linistitoare.

Acum, la cinci ani de la dezastru, epava avionului se afla tot in Rusia, in mare parte distrusa, cutiile negre se afla tot in Rusia, iar de prietenia pe viata pe care si-au jurat-o Tusk si Putin peste trupul neinsufletit al lui Kaczynski s-a ales praful de cand cu agresiunea Rusiei in Ucraina. Lumea intreaga a vazut de ce e in stare Rusia lui Putin – daca nu vazuse pana acum.

Daca rusii au doborat fara jena avionul malaezian de pasageri, de ce nu ar fi fost capabili sa puna la cale un atentat impotriva unui adversar deosebit de incomod, cum era Lech Kaczynski? In 2015 e deja mai usor sa constati ca 2 + 2 fac 4 decat era in 2010…

In plus, se adauga noi dezvaluiri, cum ar fi aceea din cartea recent lansata in Germania de un prestigios jurnalist de investigatie, Jurgen Roth, care sustine, pe baza unor documente ale serviciului de informatii german, BND, ca dezastrul de la Smolensk a fost un atentat, comis de FSB, cu complicitatea cuiva situat foarte sus in politica poloneza. Dar despre asta, vom reveni.

Mai jos este un fragment din conferinta de presa:

209px-Antoni_Macierewicz_Sejm_2014[1] Antoni Macierewicz este un important om politic polonez, un om de mare curaj si responsabilitate. Macierewicz are un trecut deosebit de activ in opozitia anticomunista, fiind unul dintre fondatorii KOR (Comitetul Apararii Muncitorilor) si ai sindicatului Solidaritatea, la Varsovia.

A fost Ministru de Interne 1991-1992, Ministru adjunct al Apararii Nationale in guvernul condus de Jarosław Kaczyński, sef al Serviciului de Contrainformatii al Armatei (SKW), a obtinut mai multe mandate de deputat în Sejm. De numele sau se leaga dezvaluirile făcute cu prilejul desfiintarii Seviciului de Informatii Militare (WSI) – la a carui lichidare Macierewicz a redactat faimosul „Raport WSI” in care se arata cum aceste servicii slujeau interesele Rusiei si exercitau o influentă tenebroasa in viaţă politica si economica a Poloniei.

Antoni Macierewicz conduce grupul parlamentar pentru clarificarea cauzelor dezastrului avionului Tu 154 de la Smoleńsk. In 2011 „Gazeta Polska” i-a acordat titlul de „Omul Anului 2010″.

Cititi si:

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Comentarii

 1. silviuSpune:

  Răspunde
  aprilie 10, 2015

  după unele surse se pare ca avionul prezidențial a reușit sa aterizeze , sifonat dar întreg , dar la sol il asteptau niște băieți cu lansatoare de rachete termo-barice cei care ar fi reușit sa iasă din avion au fost vânați și împuscați

 2. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  aprilie 10, 2015

  au existat relatari cum ca ar fi fost trei supravietuitori
  ba chiar consulul Poloniei a primit o astfel de informatie si a dispus ca cei trei sa fie cautati prin spitalele din partea locului
  http://fakty.interia.pl/raporty/raport-lech-kaczynski-nie-zyje/aktualnosci/news-ludzie-ktorzy-przezyli-smolensk-macierewicz-podaje-zrodla,nId,958359

  exista un video, filmat la aeroportul din Smolensk, imediat dupa dezastru, cu camera unui telefon mobil, in care se aud focuri de arma; explicatia ar fi ca, intr-adevar, au existat supravietuitori, si ca au fost macelariti de catre acei baieti, la sol
  http://www.dailymotion.com/video/xcxpvt_first-minutes-after-the-crash-of-th_news

  in ceea ce priveste dezintegrarea avionului, deja e destul de clar ca ea s-a produs in aer, prin cel putin doua explozii – una la nivelul aripii stangi, cealalta la nivelul fuselajului
  sunt martori care au vazut explozia in aer
  fragmentele avionului au cazut in pozitii destul de nefiresti – cam o jumatate in picioare, cealalta rasturnata cu susul in jos
  fragmente si fragmentzele ale avionului sunt semanate deja cu sute de metri inainte de locul primului impact cu solul
  mai multe detalii tehnice despre explozii am descris aici
  https://inliniedreapta.net/povestea-mesteacanului-putred-care-a-rupt-un-tupolev/
  https://inliniedreapta.net/povestea-mesteacanului-putred-care-a-rupt-un-tupolev/#comment-83623
  inginerul danez Glenn Jorgensen explica aici in engleza cum s-a produs dpdv tehnic atentatul de la Smolensk
  http://www.smolenskcrashnews.com/what-happened-to-polish-president-plane-in-smolensk.html

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *