Despre Lista lui Dughin, Rusia și subversiune, cu Anca Cernea și Alexa Ionescu

Etichete:

Anca Cernea a discutat la emisiunea By Alexa despre lista lui Aleksandr Dughin.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Comentarii

 1. ToiuSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Am vazut emisiunea. Excelent!
  Din pacate vin desteptii aia de Moraru si Cartianu si incep sa debiteze tampenii de genul: gazele de sist sunt periculoase (!?) pentru Romania, adevaratii patrioti sunt aia care au iesit pentru Rosia Montana (adica cum „pentru”?) si impotriva exploatarii gazelor de sist, etc.
  Mai apare si alde Mihai Neamtu cu infantilismele lui si uite asa, ne dam cu stangu-n dreptu’ una intruna!

 2. renul VasileSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Lui Moraru n-ai ce-i face, e postul lui, desi am vazut-o pe d-na Savin contrandu-se serios cu el din cauza asta, amenintand chiar cu demisia (ar fi o mare greseala!). Iar Cartianu, nu-mi mai amintesc bine cu ce ocazie si ce invitat avea, dar parea chiar sa fie de acord la un moment dat ca nu trebuia manifestat impotriva gazelor de sist, mai ales tinand cont de implicarea sovieticilor. E mult mai putin incapatanat decat Moraru. Or fi si acolo de vina banii…

 3. AdiSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Postati pe Youtube ca prin unele tari merge greu clipu… si nu e de la mine ca am 2 abonamente la 2 ISP diferiti.

 4. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  @Adi, gata, am incarcat emisiunea pe youtube. Acum ar trebui sa mearga bine de oriunde.

 5. AlexSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Cititi aceste articole referitoare la ILD :
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/12/05/sensul-operatiunii-lista-lui-dughin-nu-te-incolonezi-te-radem-definitiv-cu-orice-mijloace-prin-calomnie-de-cea-mai-joasa-speta/
  Si pe acesta :
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/12/03/lotul-dughin-listele-negre-revin-in-actualitate-potentiale-tinte-din-romania-pe-o-lista-atribuita-ideologului-al-dughin/
  1) Totusi ce interes au cei de la razboi intru cuvant sa sara ca arsi la acest scandal citand selectiv doar articole din presa si mediul online care iau in bascalie acest scandal iscat ridiculizandu-l ? sunt un sit ortodox, nu ar trebui sa-i intereseze subiectul sau cel putin ar fi trebuit sa-l trateze de pe pozitii neutre ci nu sa se arunce in atacuri intr-o singura directie . Nici macar nu au fost nominati pe lista. De unde sunt ei siguri ca totul ar fi o inscenare atlantista ? ce se scrie in articole precum si la rubrica de comentarii este de-a dreptul halucinant si confuz.
  2) Tot cei de la razboi intru cuvant acuza realizatorii articolului ILD, de rea credinta intrucat nu au luat legatura cu respectivii nominati pe liste pentru a le cere confirmarea sau infirmarea. Ce parere aveti ?
  3) Toata lumea si cei nominati dar si cei care iau apararea celor nominati, se intorce acuzatoare spre Dughin, il anatemizeaza si il ridiculizeaza (un nebun care nascoceste ). Cum comentati ? acum ca Dughin ‘a facut-o lata’ vor sa se dezica de el ?
  4) adminii razboi intru cuvant sustin ca ceea ce era evident de foarte mult timp, lucru despre care chiar ei afirma ca au scris in repetate randuri ( si anume ca Dughin nu are nici o inclinatie pentru ortodoxie) , voi ILD ati inteles abia acum prin publicarea comunicatului bisericii ruse din 2002 referitor la personajul Dughin. Acest lucru (spun tot cei de la razboi intru cuvant) va arata gradul vostru de intelegere si traire a credintei de vreme ce pe un satanist si deviat psihic asa ca Dughin l-ati considerat atata timp un ortodox. Se mai specifica la un moment dat ca ar fi chiar un motiv al vostru in plus de a ataca ortodoxia. Cum comentati toate acestea ?

 6. AlexSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Am trimis un comentariu, nu a aparut .

 7. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Alex, comentariul era in spam din cauza celor doua linkuri. l-am scos. nu am timp sa iti rapund pe larg acum, incep cu ultima intrebare:

  4) adminii razboi intru cuvant sustin ca ceea ce era evident de foarte mult timp, lucru despre care chiar ei afirma ca au scris in repetate randuri ( si anume ca Dughin nu are nici o inclinatie pentru ortodoxie) , voi ILD ati inteles abia acum prin publicarea comunicatului bisericii ruse din 2002 referitor la personajul Dughin. Acest lucru (spun tot cei de la razboi intru cuvant) va arata gradul vostru de intelegere si traire a credintei de vreme ce pe un satanist si deviat psihic asa ca Dughin l-ati considerat atata timp un ortodox. Se mai specifica la un moment dat ca ar fi chiar un motiv al vostru in plus de a ataca ortodoxia. Cum comentati toate acestea ?

  1. marea majoritate a autorilor de pe ILD sunt crestini ortodocsi, deci, cum nu se poate mai putin interesati de atacarea ortodoxiei.
  2. de aproape o saptamana, pe prima pagina a ILD este acest articol, http://inliniedreapta.net/dereferinta/tineti-minte-acest-nume-aleksandr-dughin-veti-mai-auzi-de-el/ publicat in 2011, in care se spune cat se poate de clar ca dughinismul nu e crestinism, cu atat mai putin, ortodoxie. asta am spus pe ILD in nenumarate articole (aici sunt mare parte din ele http://inliniedreapta.net/tag/alexandr-dughin/ ). cei citati pe „cuvantortodox” spun ca noi acum am descoperit asta. fals, dupa cum poti vedea in tot ce s-a publicat despre dughin pe ILD.
  3. acelasi lucru l-ai fi putut afla si tu, dupa 2-3 minute de rasfoire a articolelor de pe ILD publicate de-a lungul anilor pe subiect. nu inteleg de ce nu ai facut-o inainte sa aduci aceste acuzatii. razboiintrucuvant/cuvantortodox minte, impreuna cu toti cei citati, si minciuna e atat de mare incat nimeni de aici nu a crezut ca e cazul sa demonstram evidentul.

 8. AlexSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Costin
  Nu va acuz si nici macar nu am avut intentia de a va acuza . Ma declar doar consternat de ceea ce se-ntampla in spatiul online ortodox. Sau ma rog, nu stiu cata ortodoxie si cata politica se face pe aceste situri, dincolo de tonele de articole de dogmatica ortodoxa insotite de icoane pe primele pagini. Am inteles scopul si actiunile voastre clare, la vedere si fara retinere. Nu am inteles prea bine scopul si actiunile lor bine ascunse dupa paravanul credintei ortodoxe. Foarte multe din blogurile si siturile care se declara ortodoxe s-au deconspirat pe rand . Mai ramasese situl cuvantortodox. Ce doresc sa subliniez, este confuzia deosebit de mare pe care reusesc sa o provoace in mintea celor neavizati prin abordarea dogmei ortodoxe ori a diferitelor tematici tratate din punct de vedere crestin ortodox. Asa cum spuneam, multe dintre aceste situri s-au deconspirat singure in timp prin tot ceea ce au promovat contrar ortodoxiei (ma refer la siturile declarate ortodoxe antisistem si pro Putin). Pare ca cei de la cuvantulortodox se afla de multa vreme intr-un conflict cu siturile antisistem iar retorica lor foarte ortodoxa de cele mai multe ori vine sa intareasca in mintea multora convingerea ca ei chiar urmaresc doar adevarul si ortodoxia, nepartinirea. Dar, surprinzator, foarte multe abordari si idei coincid, merg pe aceiasi lungime de unda cu ideologia siturilor ortodoxe antisistem (care de fapt nu sunt ortodoxe). Ideea mea era ca am nevoie de mai multe opinii in aceasta privinta , pentru a concluziona in privinta lor cat de interesati sunt in adevar si ortodoxie, cat de nepartinitori sau iubitori de tara sunt asa dupa vor sa para. In concluzie, daca sunt sau nu un sit de evitat sau cel putin de observat cu atentie.

 9. AlexSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Ok, acum am verificat si intradevar ati publicat din 2011 profilul lui Dughin aratand cat de ortodox este. Am rasfoit si prin arhiva indicata. Multumesc, este evident. Nu poate fi decat o foarte mare bulina rosie pe fruntea celor de la cuvantulortodox , prin incercarea de a-si orbi cititorii in fata.

 10. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Alex,

  1. Nu imi este clar daca site-ul Cuvant-Ortodox.ro face parte din spatiul online ortodox sau e pierdut in ideologizarea ortodoxiei si incearca sa transforme crestinismul-ortodox intr-o miscare politica. Cert este ca o multime de bloguri si pagini de Internet pretins ortodoxe s-au raliat in ultimii ani unor cauze rosii. De la lupta impotriva capitalismului pana la opozitia fata de statelor occidentale, mergand pana la menajarea imperialismului rusesc sau desconsiderarea amenintarii din Est, nici o cauza rosie nu le este straina. Intentionat sau nu, aceste „cluburi” s-au trezit militand pentru idei care fac rau Romaniei si natiunii romane.

  2. Atacarea ortodoxiei de catre ILD este o imbecilitate. Cum ataca ILD ortodoxia? Prin discutiile despre romanii pe care Rusia vrea sa ii foloseasca impotriva tarii? Venind in apararea icoanelor din scoli si cerand pastrarea orelor de religie? Opunandu-se miscarii pro-avort si celor care vor sa instituie casatoria homo? Asa ataca ILD ortodoxia? Credeam ca ortodoxia este atacata, de exemplu, de indivizii de pe Critic Atac, site pro-avort si favorabil casatoriei intre homosexuale, chiar antinational (a se vedea de ex. acest articol scris de leninistul Florin Poenaru: „ideea că Basarabia/Republica Moldova este pământ românesc este un fals istoric de tipul celor vehicultate de protocronismul ceaușist”). Ortodoxia este atacata chiar si de pretinsi aparatori ortodocsi, asa cum este acest Eugen Tanasescu de la Adevarul, un artist al interventiilor nefericite. In loc sa apere credinta, nea Tanasescu se autosesizeaza in problema listei Dughin si sustine ca publicare ei este un atac la crestinismul-ortodox. Cuvant-Ortodox nu are nimic de spus nici despre nici despre Critic Atac, nici despre Eugen Tanasescu. In schimb, citeaza aprobator verzisorii de la Active News, comunisti precum Vasile Ernu si legionari precum Tene, lovind in ILD. Frumos, n-am ce zice.

  3. Probabil ca unii dintre acesti domni ne percep ca inamici pentru ca o parte dintre colegi nu sunt ortodocsi. Daca este asa, nu pot decat sa le zic ca sunt niste fraieri pe care nu ii prea duce capul. Mi-e jena sa subliniez ca majoritatea membrilor ILD sunt ortodocsi. Sa mai spun ca nu catolicii sunt problema crestinismului ortodox? Sa mai zic si ca este o idiotenie sa ignori mesajul numai pentru ca ai nemultumiri in privinta mesagerului? As putea sa mai spun si altele, dar nu are nici un sens.

  4. Noi stim de Aleksandr Dughin de multa vreme. In urma cu cativa ani, tot soiul de fanfaroni de pe margine ne ironizau pentru ca umblam cu „teoria conspiratiei” si atrageam atentia asupra ideologului eurasianist. Ulterior s-a vazut ca Dughin are influenta la Kremlin (Uniunea Eurasiatica nu a aparut din neant) si nu este de ignorat. Inutil sa mentionez ca nici un fanfaron nu s-a obosit sa isi ceara scuze ori macar sa recunoasca faptul ca ILD a avut dreptate in privinta lui Dughin.

  5. Recent am atras atentia asupra miscarilor facute de gruparea Dughin pentru a-si castiga aliati in Romania. Suntem din nou ridiculizati. Istoria se repeta, singura diferenta e ca acum sunt ceva mai multi fanfaroni, de toate culorile si de toate orientarile, de la atei la „credinciosi”, de la rosii la verzi, de la capitalisti la anticapitalisti. Nici o problema. Am avut dreptate atunci si avem dreptate si acum.

 11. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Alex
  mai am câteva mici precizări la întrebările tale de la @5:

  1. După cum bine ai observat, reacția site-ului război-întru-cuvânt-ortodox (RÎCO) față de scandalul Dughin leaks este nefirească. Dacă nu aveau nicio muscă pe căciulă, de ce au sărit ca arși?
  Atitudinea normală ar fi fost să cerceteze, nu să urle.
  ILD a dat link-uri și surse, toate sunt la dispoziție.
  Dacă îi interesa adevărul, puteau foarte ușor să se convingă singuri cum stă treaba. Nu sunt decât două posibilități:
  – Linkul funcționează, așadar ILD are dreptate.
  – Linkul nu există, ILD minte.
  Ambele variante sunt grave, dar în sensuri diferite. Orice om care nu e cretin sau ticălos ar trebui să-și pună mai întâi această întrebare.
  Dar te rog să observi că nimeni dintre ăștia nu contestă autenticitatea acestor link-uri, nimeni nu vorbește de ele. Toate discuțiile lor sunt că de ce se fac liste, că de ce cutare e pe listă, că de ce cutare nu e.
  Toți vorbesc de parcă ILD nu ar fi citat surse, toți operează într-o lume delirantă, în care nimeni nu-și pune problema de bază, a autenticității linkului.

  2. Păi, de ce să-i întrebe ILD pe împricinați, dacă lista a făcut-o Dughin? Așa cum am mai spus, contestațiile la listă se depun la Dughin, nu la ILD.

  3. 4. și comentariul@8
  Nu toți ăia de pe listă se dezic de Dughin. Nici ăia care se dezic nu devin, doar prin aceasta, credibili.
  Dar și asta e o chestiune secundară. Prima întrebare este cea de la 1: dacă lista e a lui Dughin sau e a ILD. Dacă lista e a lui Dughin, iar Dughin e un ticălos satanist, dușman al creștinismului și al României, concluziile despre cei de pe lista lui de contacte se impun de la sine. Dacă lista e a ILD, păi să dovedească ei, dom-ne, acest lucru, iar apoi discutăm.

  Iar dacă observăm unele diferențe de nuanță între RÎCO și alte site-uri pretins „ortodoxe” – de fapt, rusoslavnice – aparent, mai radicale, mai antioccidentale, mai antisemite, mai putinofile decât RÎCO, asta nu e un argument suficient pentru a acorda credit RÎCO, pt că pare mai reținut sau mai bisericos.
  Băieții pot foarte bine să aibă distribuite rolurile astfel încât să acopere tot spectrul și să păcălească toți fraierii. Nu e necesar/eficient pentru cauza putinismului ca toți prietenii Rusiei să își asume integral discursul lui Dughin sau al Vocii Rusiei.
  Dacă toți i-ar ridica în slăvi pe Putin și pe Dughin și ar zice în gura mare că țin cu Satana și cu Imperiul Răului – Rusia, împotriva lui Dumnezeu și împotriva Civilizației Iudeo-Creștine (inclusiv împotriva României) ar găsi mai puțini fraieri în țara noastră ca să le cumpere mesajul.
  Și le-ar fi și lor mai greu să se uite în oglindă în fiecare zi.
  Așa, dacă se ascund după tot felul de justificări și nuanțe, parcă nu bat chiar atât de tare la ochi și se simt și ei mai puțin penibil…

 12. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Din surse pe care le consider credibile, administratorul rico, care vb despre sine la pers i plural, e un anume ionut butoi, fost consilier al lui nastase, acum vreo 10 ani, ulterior consilier al lui crin antonescu. Un crestin adevarat. Nici nu e de mirare ca pe blogul e plin de alarmism, paranoia antioccidentala, scelerati si mincinosi care au deplans esecul lui ponta in alegeri.

  Ponta tocmai i-a invitat pe national-bolsevicii…astia….stanga intelectuala de la criticspanac sa i se alature. Aceiasi national bolsevici citati cu nesat de dr rico.

 13. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Critic Atac sunt mai degraba leninisti, adica bolsevici internationalisti.

 14. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  ce anume din filorusismul lor ii face internationalisti ?

 15. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Miscarea comunista mondiala era internationalista, dar prorusa pentru ca Rusia era puterea din spatele URSS. URSS s-a prabusit, dar atractia Rusiei continua sa existe, asa cum continue sa existi si comunisti.

 16. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  nu l-as suspecta pe Ernu de onestitate totala, nici macar in leninism.

 17. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  „Coloana a cincea” – aceștia sunt acei oameni care fac ceea ce le dictează interesele altor state, iar ei sunt folosiți ca instrument pentru atingerea unor obiective politice străine nouă.
  Vladimir Putin, conferința de presă de azi 18 dec 2014

  sursa: newsmail.ru

  Dar noi de ce să nu-i definim drept coloană a 5-a pe ăia care fac în România ceea ce le dictează interesele Rusiei și sunt folosiți ca instrument pentru atingerea obiectivelor rusești, contrare intereselor noastre vitale?

 18. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Pentru ca e extremism, fascism, mccarthyism bla bla bla.

 19. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Acum am văzut și eu, într-un târziu, jalnica replică a lui Stanciu-creștinul-pro-vita-de-pe-lista-lui-Dughin-satanistul într-un comentariu de prin RÎCO.
  Stanciu se dă victimă, nu știe ce are ILD cu el, nu a mâncat nimic, nici gura nu-i miroase.

  Dacă are cineva ocazia să-l întâlnească, vă rog să-l întrebați din partea mea așa:

  STANCIU, AI AUZIT DE UNUL, KOMOV ? HAI, ZI CĂ NU-L CUNOȘTI !!!

  Și dați-i linkul ăsta. Să-și printeze textul și să-l citească dimineața la prânz și seara pe timpul următorului său sejur de fotografie în Rusia, a cărei cultură îl fascinează.

 20. AlexSpune:

  Răspunde
  decembrie 15, 2014

  Vlad, Anca
  Multam pentru lamuriri. De multe lucruri m-am lamurit eu singur , aveam nevoie si de confirmarea altor persoane pentru a fi convins ca nu bat campii. Toata treaba este cat se poate de jalnica si alarmanta totodata. Daca pe la inceputuri, mai toate aceste bloguri cu spoiala ortodoxa faceau apologia credintei, a nationalismului ( de foarte multe ori extremist) , teoriile conspiratiei ( evreii conspirationisti), apologia legionarismului dar si suspinuri dupa epoca de aur, acum de cand cu viteza cu care se grabeste Rusia lui Putin, au lasat si ei apologiile deoparte si de multe ori, fara nici un pic de jena si cu multe nesimtire, au trecut la apologia Rusiei sfinte concomitent cu anatemizarea occidentului. Principalele subiecte pe blogurile lor se invart cam aici. Altadata trambitau despre misiunea speciala a sfantului popor roman in aceste vremuri tulburi si unicitatea lui , mergand pana la nazism . Acum de cand cu Rusia grabita, au schimbat si ei foaia in privinta Romaniei ( romanii sunt un popor cum nu se poate mai rau, nu au coloana vertebrala a rusilor si nu sunt credinciosi ca rusii ). Despre comentariile din subsolurile lor , aproape ca te iei cu mainile de cap. Fieful trolilor filorusi. Razboi intrucuvant , daca aveau odinioara o elita de comentatori de un extrem de ridicat nivel educational , acum nu mai au decat niste bieti postaci pravoslavnici care-si schimba pseudonimele si rolurile periodic. In general, postaci imprumutati de pe blogul puscariasului mistic . Am ajuns in sfarsit la o concluzie cel putin dramatica : toata blogosfera online ortodoxa este controlata de aceste grupari . Spunea bine cine spunea : nu cautati invataturi si sfaturi ortodoxe pe internet, mergeti la biserica. Chiar si Victor Roncea m-a lasat fara cuvinte. Candva il citeam sporadic. Parea de buna credinta, om de jurnalism, apropiat al parintelui Justin Parvu, aparator al credintei si al neamului, ba chiar batjocorit nu de putine ori de puscarias sau de alti administratori de bloguri antisistem si antiortodoxie de pe linia dughinista, acuzat de multe ori de aceiasi ca face jocul SUA. Intr-un tarziu,ni se arata, iata, ca si el este tot pe linia lui Dughin. Ceea ce -mi intareste mai mult convingerea ca tot circul legat de certurile si demascarile dintre ei nu a fost si este decat o diversiune scarboasa , pentru a convinge naivi din toate paturile sociale.Am citit comentariile lui recente la un articol pe ILD si am avut impresia ca il ascult pe Adrian Nastase despre care toata lumea stie ca vorbeste mult si nu spune nimic. Nimic concret in discursul lui Roncea. Circul si mascarada celor vizati de liste sunt penibile. Cum bine spunea cineva pe aici, Dughin le-a tras la oua, el i-a ridicat si tot el o sa-i ingroape. Asta este soarta tradatorilor, in general. Ajung sa fie distrusi de chiar tatucii lor sau mai bine zis de lacomia si de mizeria umana care zace in ei. Si cand te gandesti ca toti astia nu sunt rusi domnule, sunt romani sau basarabeni. Romania nu pierde niciodata din pricina tarilor agresoare si asta o stie bine si Rusia, a simtit-o pe propria ei piele. Romania pierde enorm din cauza tradatorilor ei. Oricum bine gandita schema de la Sankt Petersburg , se vede ca au bagat intradevar multi bani in masinaria de razboi informational-propagandistica daca au creat situri si personaje cu diferite roluri spre a acoperi toate nivelurile si paturile sociale. Din fericire, schema lor se cam dovedeste a fi o eroare in Romania. Si totusi cat tupeu nesimtit au toti iubitii astia ai lui Dughin care iata, continua sa ne invete iubirea de Dumnezeu, de neam si tara, de eroi si legionari, de sfinti ai inchisorilor !!!!! in timp ce ei sunt pravoslavnicii Rusiei care ne-a distrus credinta, neamul, a distrus generatii intregi de oameni schimbandu-le definitiv caractere, bagand in inchisori si ucigand oameni din toate paturile sociale, schimband structura mentalului individual si colectiv, distrugand biserica !!!!!! e strigator la cer. Intreb la fel ca Anca sau ca Alexa : noi servicii in slujba tarii mai avem ? ori si pe acolo taberele sunt impartite intre pro Rusia si pro Occident ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *