Ghetourile din Bruxelles

Etichete:

Luckas Vander Taelen, membru al Parlamentului Flamand din partea partidului de stînga Groen! a scris recent un editorial pentru De Standaard despre aşa numitele „no-go zones” din Bruxelles. Pînă recent un adept devotat al multiculturalismului, Luckas Vander Taelen face un apel, surprinzător venind din partea unui reprezentant al elitei stîngiste, pentru susţinerea valorilor tradiţionale belgiene …

Luckas Vander Taelen, membru al Parlamentului Flamand din partea partidului de stînga Groen! a scris recent un editorial pentru De Standaard despre aşa numitele „no-go zones” din Bruxelles. Pînă recent un adept devotat al multiculturalismului, Luckas Vander Taelen face un apel, surprinzător venind din partea unui reprezentant al elitei stîngiste, pentru susţinerea valorilor tradiţionale belgiene şi restaurarea ordinii. „Norocul” lui, dacă îl putem numi aşa, este faptul că locuieşte într-un cartier obişnuit al Bruxelles-ului şi a avut contact direct cu urmările nefaste ale ideilor pe care le-a susţinut aîta timp. Editorialul a stîrnit discuţii aprinse în presa şi media belgiană. Din nefericire, apelul a venit mult prea tîrziu.

Ghetourile din Bruxelles

Luckas Vander Taelen – De Staandard, 30 septembrie 2009

Locuiesc într-un cartier din Vorst, în zona dintre Merodestraat şi Gara de Sud din Bruxelles (Gare du Midi/Zuidstation), loc care nu poate fi numit decît ghetou chiar şi cu cel mai puternic bias multicultural. Fiica mea a decis de mult timp să nu mai treacă pe acolo. Este prea des înjurată. Traversez zona cu bicicleta în fiecare zi şi tot mai des trec printr-o aventură. Maşini parcate haotic, şoferi care opresc maşinile în mijlocul intersecţiilor pentru a sta de vorbă, tineri care îşi pierd vremea pe coclauri şi se poartă de parcă le-ai încălcat teritoriul. Bazar în apropierea Zuid StationFoarte important, nu încerca să spui ceva cînd eşti din nou acroşat de o maşină: ultima oară cînd am comentat, un trecător ce nu avea mai mult de 16 ani m-a acostat şi a spus ceva ce nu voi traduce: ‘Nique ta mère’.

Nu a fost atît de neplăcut ca data trecută, cînd un alt tînar şofer magrebian a fost insultat de comportamentul meu: am îndrăznit să profit de prioritatea de dreapta pe care o aveam. Onoarea lui a fost atît de rănită încît se pare că nu putea remedia asta decît scuipîndu-mă în faţă… Astel: păstraţi tăcerea. Dacă încerci sa convingi pe cineva că 70 de kilometri la oră într-o zonă cu restricţie de 30 km/oră este prea mult, atunci îţi cîştigi dreptul la o confruntare cu onoarea unui belgian-nou care nu permite nimănui să îi interzică ceva şi care este gata să îţi dea un pumn pentru a se face înţeles.
Acum 20 de ani eram convins că tinerii belgieni-noi vor fi asimilaţi foarte repede.

bruxelles riotÎntre timp, o generaţie de rebeli fără cauză a crescut în Bruxelles, generaţie care se se simte mereu ofensată sau crede că i se greşeşte. Niciodată responsabili pentru nimic, dau vina mereu pe altcineva: guvernul, belgienii rasişti. Apoi, chiar şi în cadrul familiei aceştia sînt de necontrolat. Cînd poliţia din Molenbeek a arestat un băiat, tatăl a organizat imediat un protest pentru că fiul lui ‘nu ar fura nici un măr’. Eforturile depuse de guvern în cartierele-problemă au făcut ca tinerii să nu simtă nevoia de a renunţa la aceste obiceiuri, a arătat un studiu al Université Libre de Bruxelles anul trecut.

Astfel sînt create auspiciile unui sat în interiorul unui mare oraş. Fiica unui prieten marocan are un prieten belgian. Fata nu merge niciodată cu el în acel cartier pentru că sînt imediat batjocoriţi. Aproape toţi tinerii imigranţi au cetăţenie belgiană, dar nu se simt în nici un fel legaţi de Belgia. Dimpotrivă, cuvîntul ‘belgian’ este o insultă… Într-adevăr, nu vei vedea niciodată femei singure în acel cartier şi cu siguranţă nu vei vedea femei în cafenele: acolo nu sînt nici măcar tolerate.

Cînd o angajată a municipalităţii a cerut o cafea într-una din cafenele, a fost lămurită imediat că nu va fi servită. Cînd merg cu bicicleta prin cartierul Merode ştiu că pînă ce am trecut de mult de Zuitstation nu voi vedea nici o femeie la terasa unei cafenele. Nu mai este nevoie să vorbesc despre standardul dublu aplicat în funcţie de sex, standard impus tinerelor femei imigrante cînd li se cere să îşi dovedească virginitatea în noaptea nunţii, deşi toată lumea ştie că spitalele din Bruxelles fac operaţii simple de reconstituire a himenului.

Expoziţie cenzuratăUn vestit artist francez-marocan a expus o remarcabilă lucrare în Bruxelles pîna săptămîna trecută: un şir de covoraşe islamice de rugăciunea cu pantofi. Galeria a primit imediat telefoane ameninţătoare, vitrina a fost scuipată şi spartă. Problemele au apărut pentru că pe unul din covoare era o pereche de pantofi cu toc roşu. Artistul vroia astfel să pună problema ‘femeii în islam’. Dar acest lucru nu mai este permis în Bruxelles: după cîteva zile expoziţia a fost închisă.

Poate ar treubui să ne întrebăm cum s-a întîmplat să acceptăm ca pricipii ca cel al libertăţii artiştilor şi al drepturilor egale pentru bărbaţi şi femei nu sînt valabile pentru toată lumea în ţara noastră. De ce nu îndrăznim să susţinem valorile care sînt într-adevăr esenţiale: respectul pentru lege şi pentru valorile ţării în care trăim? Interdicţia basmalei islamice nu este o soluţie. Poate ar trebui să ne gîndim cum să fim mai îndrăzneţi în a apăra lucrurile care credem că sînt importante?

Stînga a fost cea care a cerut mai multă atenţie la discriminare şi la diferenţele sociale. Din păcate problema este mai profundă de atît: ne era teamă să obligăm imigranţii să adopte valorile noastre, valori ce îmi sînt prea dragi mie pentru a renunţa la ele.

De Standaard: De getto’s van Brussel
 icon-anchor 

Imagini din Antwerp, Belgia:

Luckas Vander Taelen a conştientizat faptul că a greşit toţi aceşti ani. Este o trezire lentă, incompletă şi mult prea tărzie, dar este totuşi o trezire.

P.S. Încă o mică observaţie: atenţie şi la ce consideră Luckas a fi o remarcabilă operă de artă. Într-un reportaj realizat recent de o televiziune belgiană, poliţia a recunoscut că situaţia este complet scăpată de sub control în cartierul Bruxellez Molenbeek (puteţi vedea reportajul aici, ultima secţiune a postării). Autorităţile nu mai au nici o putere asupra bandelor violente. Închisorile sînt pline ochi iar delicvenţii, foarte periculoşi de multe ori, sînt duşi la secţie, anchetaţi şi eliberaţi. Bart Debie, un poliţist din Bruxelles, descria situaţia pentru Gates of Vienna acum un an:

În Bruxelles, mai multe cartiere s-au transformat în no-go zones pentru ofiţerii de poliţie. Cartiere în care poliţiştii rar pot patrula fără să se arunce cu pietre asupra lor, fără să fie atacaţi, sau fără ca maşinile lor să fie distruse. Nesuprinzător, 80% dintre cei care locuiesc în aceste cartiere sînt de origine islamică. În general, agresorii sînt minori […] Un tribunal belgian nu este un aliat al ofţerului de poliţie. Poliţiştii bruxellezi au declarat într-o revistă flamandă că infractorii imigranţi sînt arestaţi de zeci de ori pentru jafuri armate, furturi de maşini, trafic cu droguri etc. De fiecare dată Procurorul ordonă eliberarea lor la cîteva ore de la artestare. Delicvenţii rîd de poliţie. Un ofiţer de poliţie vorbește despre cazul unui tînăr infractor care a fost arestat de 145 de ori, dar nu a petrecut nici un minut în inchisoare.
No-Go Zones in Brussels

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Comentarii

 1. FrancescoSpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Oare cine este de vina? Stanga? Dreapta? Filozofia unei vini perpetue a omului alb?

 2. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  As zice ca sunt de vina amandoua: Stanga pentru ca a devenit sinucigasa, iar Dreapta pentru ca a inceput sa traiasca pentru a imbuna Stanga.

  Hai sa vedem niste propaganda pro-musulmana: Antwerp Muslims – Belgium. Cand stii ce se intampla in Belgia, un astfel de „documentar” nu poate decat sa iti smulga niste zambete. Daca insa nu esti la curent cu problema islamica, ceea ce se intampla de cele mai multe ori pe meleagurile noastre, iti insusesti lesne minciunile vazute si incepi sa aiurezi despre „rasismul” belgienilor si „ura” pe care o propavaduieste De Winter de la Vlaams Belang.

 3. Transsylvania PhoenixSpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Congressmen Accuse CAIR Of Planting Spies On Capitol Hill

  The Hill:

  Four House Republicans are accusing a Muslim advocacy group of trying to plant spies on Capitol Hill.

  Republican members of the Congressional Anti-Terrorism Caucus said the Council on American Islamic Relations (CAIR) have tried to plant “spies” within key national security committees in order to shape legislative policy.

  Reps. Sue Myrick (R-N.C.), John Shadegg (R-Ariz.), Paul Broun (R-Ga.) and Trent Franks (R-Ariz.), citing the book Muslim Mafia: Inside the Secret Underworld that’s Conspiring to Islamize America, called for the House sergeant at arms to investigate whether CAIR had been successful in placing interns on key panels. The lawmakers are specifically focused on the House Homeland Security Committee, Intelligence Committee and Judiciary Committee.

  “If an organization is connected to or supports terrorists [and] is running influence operations or planting spies in key national security-related offices I think this needs to be made known,” said Broun, who sits on the Homeland Security Committee. “So I join my colleagues here today in calling for action.”

  The book, which was written by P. David Gaubatz and Paul Sperry with a forward by Myrick, is scheduled to be released on Thursday.

  A representative of CAIR called the accusations unfounded and worried that they would tarnish the improving relations between Muslim and non-Muslim Americans.

  “God forbid American Muslims take part in the political process and exercise their rights,” said Ibrahim Hooper, a CAIR spokesman, in a telephone interview. “I suppose they’re going to investigate the Muslim Staffers Association next.

  “If these people weren’t so hate-filled, it would be laughable, but unfortunately they have an audience and given their positions, it’s going to get picked up by the hate blogs.”

  While the Republicans said they did not know of specific legislation that CAIR had affected, Franks said he wouldn’t be surprised if they were trying to amend the PATRIOT Act.

  “One of the target policies that they might be concerned about is the PATRIOT Act itself — those things that give us the greatest tools to be able to surveil those conversations outside of this country…and I think organizations like CAIR would like to diminish that.”

  The Republicans also called on the IRS to launch a full investigation into CAIR’s lobbying activities, “to judge if they are in violation of their federal non-profit status.”

  Hooper said that CAIR is in full federal compliance with its status as a 501(c)3 non-profit group, and that the group devotes less resources than the maximum legal limit allowed.

  “We’ve always stayed within our legal limits,” he said. “If anything, we don’t have enough staff to lobby as much as we legally can.”

  Gaubatz, the co-author of “Muslim Mafia,” could not be reached at press time. On his website, daveg.us, he asks supporters for money to “legally destroy CAIR.”

  “CAIR will use their routine and expected ‘smear’ campaign to discredit me,” Gaubatz wrote on Wednesday morning. “It will not work. I have one foot on CAIR. I tell the truth. They simply lie and we have the proof.

  “Please support me in these eforts [sic] to help shut this terror supporting organization down. donate all weekend. We need to raise $25,000 to put more research in the field and to bring more intelligence agianst [sic] them…If you want to protect your children and America, then help me now.”

  Citing the book, Myrick requested that the Justice Department share with every lawmaker and their chiefs of staff an executive summary of the findings that led the department to name CAIR as a co-conspirator in an anti-terrorism case.

  She said the Justice Department identified CAIR as an “un-indicted co-conspirator” in the Holy Land Foundation case in Dallas, which ordered the two founders of the Holy Land Foundation to life in prison for funneling $12 million to Hamas, which the U.S. has labeled a terrorist organization.

  “We need to know that information so that we can discern whether we want to take interns associated with that group into our office,” said Myrick.

  Earlier this year, the FBI cut off communication with CAIR out of its concern that the group had ties with Hamas.

  Hooper said that CAIR welcomed the scrutiny from the Republican lawmakers and said he was disappointed to see them associate with “Muslim Mafia” co-author, Gaubatz, who he called, a “hate mongerer.”

  “It’s a shame to see elected officials take part in a smear campaign based on bigotry,” Hooper said.

 4. costinSpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  NOW MUSLIMS DEMAND FULL SHARIA LAW

  Thursday October 15,2009
  By Martyn Brown
  A RADICAL Muslim group sparked outrage last night as it launched a massive campaign to impose sharia law on Britain.
  The fanatical group Islam4UK has ­announced plans to hold a potentially ­incendiary rally in London later this month. And it is calling for a complete upheaval of the British legal system, its officials and legislation.

  Members have urged Muslims from all over Britain to converge on the capital on October 31 for a procession to demand the full implementation of sharia law.
  On a website to promote their cause they deride British institutions, showing a mock-up picture of Nelson’s Column surmounted by a minaret.
  Plans for the demonstration have been delivered to the Metropolitan Police and could see up to 5,000 extremists marching to demand the controversial system.
  The procession – dubbed March 4 Shari’ah – will start at the House of Commons, which the group’s website describes as the “very place where the lives of millions of people in the UK are changed and it is from here where unjust wars are launched”.
  The group then intends to march to 10 Downing Street and “call for the removal of the tyrant Gordon Brown from power”.
  The march will then converge on Trafalgar Square where protesters expect it “will gather even more support from tourists and members of the public, making clear in the heart of London the need for Shari’ah in society”.
  The group declared: “We hereby request all Muslims in the United Kingdom, in Manchester, Leeds, Cardiff, Glasgow and all other places to join us and collectively declare that as submitters to Almighty Allah, we have had enough of democracy and man-made law and the depravity of the British culture.
  “On this day we will call for a complete upheaval of the British ruling system its members and legislature, and demand the full implementation of Shari’ah in Britain.”

  Last night politicians and fellow Muslims condemned the group’s incendiary comments, which come in the wake of recent violent incidents in towns and cities like Manchester, Birmingham and Luton, Beds.
  Conservative MP and ex-Army officer Patrick Mercer said: “It is extremely distasteful and is stoking the fires of fear within the British public. “If anyone thinks that those views are a step forward in society they are seriously deluded. They are repellent and repulsive.”
  The group was also attacked by Tory MP Philip Davies who said: “This march is clearly a deliberate and provocative attempt to incite racial tension and disrupt community cohesion.
  “The simple solution is for these people to move to a country which already has sharia law.”

  A spokesman for the Islamic Society of Britain said: “99.999 per cent of Muslims despise these people. This only serves to fuel racial tensions.”
  And Tory MP and Daily Express columnist Ann Widdecombe, said: “You cannot have two legal systems side by side and the one we have now works and the British people are perfectly happy with it.”
  The rally has not yet been given final approval. A spokesman for the Metropolitan Police said: “We have received an application for the march but we have yet to meet with the organisers.”
  A Home Office spokesman said: “Everyone has the right to express their view so long as it is done sensibly, without violence and does not incite religious hatred.”
  Plans for the march are revealed on the website Islam4UK, which is fronted by preacher Anjem Choudary who has also called for all British women to wear burkhas.
  Explaining the Nelson’s Column mock-up he said that under sharia law the construction and elevation of statues or idols is prohibited and consequently the statue of Nelson “would be removed and demolished without hesitation”. At the base of the column the friezes would be replaced with Islamic decoration and giant urns would be filled with gold coins for the poor.
  Mr Choudary has said that under sharia law in Britain people who commit adultery would be stoned to death, adding that “anyone who becomes intoxicated by alcohol would be given 40 lashes in public”.
  He has also mocked the deaths of British soldiers, and branded an Army homecoming parade a “vile parade of brutal murderers”
  Daily Express – Thursday October 15,2009NOW MUSLIMS DEMAND FULL SHARIA LAW

 5. Catalin KirkSpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Costin, la acest citat, doar ca nu-mi dau lacrimile.

  Am citit deja toate articolele voastre despre Londonistan. Cred ca inteleg acum entuziasmul manifestat pe Facebook de o colega din Iordania, cand, in aprilie, isi anunta tot grupul ca pleaca in sfarsit in excursie in „Great England”. Eu atunci eram departe de a avea imaginea reala asupra a ce a ajuns Anglia. Cum si colega aceasta inca mai avea putin pana sa-mi arate „the dark side of the moon”.

  La suprafata ea arata aproape la fel cu o europeanca stilata – in special la zile mari. Dar cum se face mai racoare, poarta intotdeauna pulovar pe gat (turtleneck). Uneori cu ilic negru deasupra. Niciodata nu am vazut-o cu capul acoperit.

  Intotdeauna incearca sa-si mascheze adevaratele credinte religioase, e la fel de darnica in a imparti urari si de Eid si de Craciun, caci are prieteni de ambele mari religii. E fana si a lui Obama, chiar si a lui Che Guevara, dar mai e si o mare monarhista si sustine activ partidul „Jordan First”.

  Imi exprimasem eu, tot pe Facebook, intr-un mesaj personal, imposibilitatea de a lua parte vreuneia din tabere in conflictul din Gaza, si ca raspuns ea mi-a trimis o poza cu niste copii vai de ei, alaturi niste soldati si un tanc… stiti si voi cat au circulat asemenea imagini.

  Vorbeste engleza in mod curent, si cu greseli minime. Limba ei materna e libaneza. Ii place Rahmaninov. Mai sunt si alte detalii pasionante la ea, cam greu de pus toate cap la cap… Am intrebat-o, tot asa, mai anul trecut, carui cult apartine. Nu mi-a raspuns.

  Bine, destul cu ea. Revenind la tara asta, la Londra in special, cred ca numai existenta cenzurii corectitudinii politice a facut ca Lily Allen sa fie doar difuz-melancolica in piesa „LDN” (2006), altfel poate ar fi facut aluzii intr-un fel mai feminin-agresiv, cum stie ea, iar nu „When you look with your eyes/ everything seems nice/ but if you look twice/ you can see it’s all lies.”
  Acum insa as asculta-o cu totul altfel.

 6. costinSpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Anjem Choudary a cerut ieri reginei Angliei sa se converteasca la islam:

  Hate preacher tells Queen: Turn Muslim

  HATE preacher Anjem Choudary sparked fury yesterday after calling for the Queen to become Muslim. He demanded an Islamic revolution across Britain.

  Choudary, 42, said Her Majesty – head of the Church of England – should convert to ensure her place in paradise.

  He also wants to see senior members of the Government switching faiths. Choudary, a key henchman of rabble rousing cleric Omar Bakri, said: „We invite everyone from the Queen, to the ministers, to the Parliament, to the aristocracy, to the ordinary person in Britain to embrace Islam.”

  „Save yourself and your children in this life from misery and prepare them for a great destiny in the hereafter.”

  He made his call during an internet rant to promote a march in London later this month supporting Sharia law.

  The ex-lawyer also made a scathing reference to the next general election, declaring: „Britain does not need a new leader, it needs a revolution – an Islamic revolution.”

  Labour MP Andrew Dismore said: „It’d be laughable if we didn’t know that some take this man seriously.” A Muslim group branded Choudary an „extremist nut”

  The Sun: Hate preacher tells Queen: Turn Muslim

 7. costinSpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Surrender: Appeasing Islam, Sacrificing Freedom

  2009 marks the eighth anniversary of September eleventh. While most Americans can recount where they were when the twin towers in New York went down, the passage of time–and the fact that there have been no terrorist attacks on American soil since 2001—has a tendency to lull many of us into a sense that everything is okay–for now.

  The men and women who had to jump from the upper floors of the towers to avoid being burned alive–the falling executives, their neckties whirling in the wind, the dozens of co-workers who jumped holding hands, the constant shocking “thump” sound of bodies hitting the ground so that the news media eventually had to “black out” the audio– did not know what was happening to them. They may have known of a hit by a “random airplane” but they knew nothing of an organized terrorist attack. They went to their deaths unaware that this first major attack on American soil also had a side component: the slow buildup of a radical Islamic powerbase throughout Western Europe.

  This buildup began in the 1970s when Europe agreed to trade crude oil with Arab countries in exchange for promises of unchecked immigration (Strasbourg Resolution 492, 1971). As Italian journalist Oriana Fallaci noted in her book, “The Rage and the Pride,” after the agreement the streets of her native Florence were flooded with immigrants selling pencils and chewing gum. Likewise, Germany, the United Kingdom, France, Italy and the Netherlands also permitted free-for-all immigration of Muslims from Morocco, North Africa and the Middle East. This was not immigration on a case by case basis, but a careless open door policy that led to the creation of radical Muslim enclaves in what had always been progressive, modern democracies. Unlike other immigrant groups, the new citizens avoided assimilation into the culture of the host country. In time they began to opt for Sharia-style Law within their own communities.

  Women who refused to wear the burka, went to the hairdresser’s, or were discovered to be in adulterous relationships were (and are) judged according to Sharia Law, while the secular laws of the host nations are conveniently put aside. Stoning and honor killings are common, as European politicians and government officials often turn a blind eye. Fallaci and author Bruce Bawer both contend that the “blind eye” in question is the result of an undue emphasis on political correctness and multiculturism.

  “Do Muslims stone adulteresses?” Bawer asks, playing the part of the multiculturist politician. “Well, we execute murderers. Does Iran imprison, torture, and execute gays? Well, what about Guantanamo? Indeed, in recent years the politically correct response to every criticism of Islam could be summed up in those three words: ‘What about Guantanamo?’—the point being that until the West itself is morally without blemish, no one has any right to criticize even the most heinous crimes against humanity by any non-Western individual, movement, group, or power.”

  Once more, Bawer writes that these “PC” progressive governments have turned its major cities into houses divided against themselves.

  “In those cities, all you had to do to travel from a modern, post-Enlightenment democracy to a strict patriarchy out of seventh century Arabia was to walk a few blocks,” he states, adding that this transformation “went almost entirely unmentioned in the American and European media.” The change, however, was first spotted in the Netherlands by Pim Fortuyn, author of “Against the Islamization of Our Culture,” and a candidate for the Dutch parliament. Fortuyn’s contention was that fundamentalist Islam was irreconcilable with Western democracy. He warned his countrymen to rethink government subsidization of Muslim schools, mosques and community centers. For this he was called a fascist and compared to Hitler. Fortuyn was later murdered by an extremist who didn’t like his views on immigration.

  Left wing progressives and the European media explained that Fortuyn had it coming because he criticized Islam. Similarly, filmmaker Theo van Gogh, who had made a television film which featured a Muslim woman discussing how women were treated under Islam, was shot and killed (his throat slit) while riding a bicycle in downtown Amsterdam. Although van Gogh’s film was just revealing a well known truth, Dutch politicians, in the name of multiculturism, “were inclined to deplore van Gogh’s alleged ‘insensitivity’ to Muslim feelings.”

  Van Gogh’s murder, Bawer says, “was proof not that Western Muslims needed to adjust to the realities of free speech but that Westerners needed to assimilate traditional Muslim limitations on speech.”

  Bawer, an American who moved to Norway to be with his partner, says that the PC multiculturist mindset has so infected American journalism that “a moderate Muslim now denotes someone who might not stone an adulteress to death himself, but who would defend to the death another Muslim’s right to do so.” He cites several examples of The New York Times refusing to review books that attempt to explain or criticize the slow transformation of Europe into Eurabia. In one instance, he cites a New York Times profile of a famous American Inman that went out of its way to be fluffy and soft. (The Inman, Sheik Reda Shata, believes in suicide bombers if they target Israeli soldiers; he also refuses to shake the hand of any woman and thinks that music should be forbidden if it ‘encourages sexual desire’). “One could not easily imagine the Times running a profile of James Dobson or Pat Robertson that started out in quite this way,” he writes, referring to the Times profile that was more PR fluff piece than objective journalism. “No reporter would try to get away with it; no editor would accept it; readers would flood the Times with outraged e-mails asking why the liberal Times was apparently trying to get them to warm up to a fundamentalist.”

  Bawer believes that “The pretentious, abstraction-ridden multicultural rhetoric” in today’s politically correct world of journalism “succeeds in whitewashing the execution of gays, apostates, adulterers, and rape victims, and in entirely removing from the picture of the Islamic world the victims of these abominations.”

  He gives examples of how the Egyptian-based organization, The Moderate Muslim Brotherhood, seeks “to conquer the West not through terrorism but ‘through gradual and peaceful Islamization,’” the proof of that being the current state of Western Europe.

  Not surprisingly, Bawer’s book has been criticized as “shrill” and “over reactive” by much of PC press, though that seems far from the truth when the author lays out the frightening, verifiable facts.

  The Bulletin: Surrender: Appeasing Islam, Sacrificing Freedom

 8. costinSpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Gagici misto:

 9. DinnySpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Arata ca niste fantome ???? De ce nunta e „la gramada”? Asta e un alt obicei?

 10. Alex M.Spune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  @5. Cătălin Kirk: Limba ei maternă e ”libaneza”???

 11. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Alex, ce? Nu l-ai auzit si pe Obama cu lb austriaca?

 12. Alex M.Spune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Nu, mi-a scăpat. Dar având în vedere că tac-su vorbea kenyana…

 13. AdySpune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  Problema islamica dureaza de secole, asa ca europenii care s plang astazi dovedesc cat de imbecili si cretini au fost in the first place. Toti ar trebui sa multumeasca principatelor romane care in decursul secolelor au aparat Europa cu ifose sa nu fie invadata de musulmani. Noi in tarile romane nu am permis invazia acestei religii cretinoide de oameni descreierati sa ne cotropeasca in numele drepturilor fundamentale ale omului. Astia care invoca drepturile omului si a animalelor ar trebui sa inteleaga ca sunt si animale si oameni foarte daunatoare si ca acestea nu ar trebui aduse si bagate in casa pentru ca sunt periculoase si risti sa fii casapit si mancat de viu. Cretinii care din pacate au condus si conduc Europa au aplicat legile crestine cu niste monstri cretinoizi fara creier carora le-au ingaduit sa practice o religie care nu are nici o legatura cu civilizatia. Chiar daca s-au mai facut concesii unora si altora de a intra in Europa sub forma de refugiati sau azilanti politici, acestia trebuiau primiti numai daca treceau la crestinism adica la o religie care se practica in tara respectiva. Cei care au ingaduit invazia de islamisti in Europa se fac vinovati de complicitate la distrugerea civilizatiei europene si ar trebui deportati impreuna cu adeptii religiei islamice . Treziti-va nebunilor ca ne-at adus in fata distrugerii totale a civilizatiei crestine. Aia care se inchina la Allah, n-au decat sa o faca in desert, aici lumea se inchina la IIsus Christos !

 14. Alex M.Spune:

  Răspunde
  octombrie 11, 2009

  „Toti ar trebui sa multumeasca principatelor romane care in decursul secolelor au aparat Europa cu ifose sa nu fie invadata de musulmani. Noi in tarile romane nu am permis invazia acestei religii cretinoide de oameni descreierati sa ne cotropeasca in numele drepturilor fundamentale ale omului.”

  Da, turcii au ajuns de două ori la porţile Vienei (1529 şi 1683), fără să mai facă ocolul prin „principate”, ci pe drumul direct, prin Belgrad şi Buda. Asta cu apărătorii Europei e trasă rău de păr. În afară de câteva episoade răzleţe (Mircea cel Bătrân o dată, Vlad Ţepeş de vreo două ori, Ştefan cel Mare şi el de vreo două ori, Ioan Vodă cel Cumplit, Mihai Viteazu, iar în secolele XVII-lea şi al XVIII-lea mai nimic) domnii moldoveni şi munteni cam aveau obiceiul să însoţească cu oaste incursiunile otomane în Ardeal, participnd cu mult aplomb la jefuirea „fraţilor creştinii”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *