Întoarcerea robiei şi a grofilor sub trădătorul Traian Băsescu

Etichete:

[pullquote]Nu are nicio importanţă că în acest discurs nu există vreo urmă de adevăr, după cum nu contează nici circumstanţa că UDMR a guvernat cu toate partidele româneşti şi Ardealul a rămas la locul lui. Ceea ce contează pentru Ponta&Antonescu este demonizarea lui Băsescu şi exploatarea spaimelor iraţionale ale publicului, bine aţâţat de retorica „Revoluţiei …

[pullquote]Nu are nicio importanţă că în acest discurs nu există vreo urmă de adevăr, după cum nu contează nici circumstanţa că UDMR a guvernat cu toate partidele româneşti şi Ardealul a rămas la locul lui. Ceea ce contează pentru Ponta&Antonescu este demonizarea lui Băsescu şi exploatarea spaimelor iraţionale ale publicului, bine aţâţat de retorica „Revoluţiei Sclaviei” propagată agresiv de televiziunile aservite.[/pullquote]

Români, treziţi-vă! Alogenul fără Dumnezeu Traian Băsescu, vânzător de neam şi trădător de ţară se pregăteşte, în ura lui bestială faţă de tot ce e Românesc, să le cedeze ungurilor pământul sfânt al Ardealului. Instrumentul robiei româneşti este noul Cod al Muncii! Moarte tiranului! Cine reuşeşte, 100.000 euro de la domnul Vîntu.

Iar vin ungurii să ne ia Ardealul!

Suntem membri ai alianţei militare NATO alături de Ungaria din 2004 şi avem, în plus, o alianţă solidă cu Statele Unite, care au desfăşurate trupe pe teritoriul României şi vor să construiască aici scutul antirachetă. Suntem, din 2007, membri ai Uniunii (economice şi politice) Europene tot alături de Ungaria şi de alte vreo 25 de state, împreună cu care încercăm, sub umbrela Tratatului de la Lisabona, să dăm, după priceperea şi puterea fiecăruia, conţinut ideii de Europa Unită.

Şi cu toate astea, nici măcar unul dintre aceste fapte care alcătuiesc cea mai stabilă, mai sigură şi mai favorabilă situaţie geopolitică în care s-a aflat vreodată România nu are vreo relevanţă pentru neînfricata noastră opoziţie care posedă o cunoaştere metafizică de nezdruncinat asupra pericolului care pândeşte naţiunea română: iredentismul maghiar şi prietenia nocivă dintre premierul ungar Viktor Orban şi Traian Băsescu, doi dictatori camuflaţi, desigur.

[pullquote]Faptul că un post TV a pus premiu de 100.000 de euro pe capul Guvernului arată cam până unde merge subtilitatea şi rafinamentului unui personaj ca S.O. Vîntu: până la lipitul bancnotelor pe fruntea maneliştilor.[/pullquote]

Ceea ce s-a întâmplat miercuri în Parlament când, cu prilejul moţiunii de cenzură pe Codul Muncii, s-a fluturat din nou pericolul unguresc sub pretextul mesajului lui Orban de 15 martie este un nou „minim istoric” pentru onorabilitatea politicianului liberalo-pesedist şi a mass-media fidele. Faptul că USL preia retorica primitiv-naţionalistă a lui Vadim Tudor şi că retorica politică românească se egalizează în jos în rudimentul vadimisto-vetrist este regretabil, dar atât.

Naţionalismul lui Ponta&Antonescu se opreşte o dată cu camerele de luat vederi de la Realitatea&Antene şi nu este semnul vreunei modificări semnificative de direcţie politică. Faptul că reprezentaţia jalnică a domnilor Haşotti&Co din Parlamentul României aruncă o lumină urâtă asupra vieţii politice româneşti unde orice atac demagogic oricât de scandalos, de ieftin şi de murdar este considerat legitim merită, desigur, deplâns, dar nu e ca şi cum românii şi-ar mai fi făcut vreo iluzie din acest punct de vedere. Ştim că politicianul român este capabil de cele mai abjecte abidcări. Faptul că un post TV a pus premiu de 100.000 de euro pe capul Guvernului arată cam până unde merge subtilitatea şi rafinamentului unui personaj ca S.O. Vîntu: până la lipitul bancnotelor pe fruntea maneliştilor. Dar nici aici nu e vreo noutate.

[pullquote]Este un discurs de o violenţă fără precedent în ultimii 20 de ani care poate genera forme de violenţă politică cum România nu a mai cunoscut de multă vreme.[/pullquote]

Ceea ce este nou şi, în acelaşi timp, grav este faptul că în încercarea de a deligitima puterea, opoziţia abandonează regulile luptei politice acceptabile şi recurge la metode iraţionale prin apelul la o imagologie virulent xenofobă. Viktor Orban – ungurul exemplar – devine în gura unui Ponta arhetipul străinului-opresor al poporului român: El reprezintă amintirea vie a nedreptăţilor şi umilinţelor suferite în trecut sub dominaţia grofilor. Ungurul devine în limbajul politic contemporan noul „evreu”: Asocierea cu el murdăreşte, colaborarea este criminală pentru că serveşte „ruperii trupului ţării”. De aceea prietenul ungurilor nu poate fi român: el este mai rău ca străinul, un vânzător de neam şi ţară. În rolul trădătorului, desigur, Traian Băsescu.

Nu are nicio importanţă că în acest discurs nu există vreo urmă de adevăr, după cum nu contează nici circumstanţa că UDMR a guvernat cu toate partidele româneşti şi Ardealul a rămas la locul lui. Ceea ce contează pentru Ponta&Antonescu este demonizarea lui Băsescu şi exploatarea spaimelor iraţionale ale publicului, bine aţâţat de retorica „Revoluţiei Sclaviei” propagată agresiv de televiziunile aservite. Este un discurs de o violenţă fără precedent în ultimii 20 de ani care poate genera forme de violenţă politică cum România nu a mai cunoscut de multă vreme.

Cristian Câmpeanu

Cristian Câmpeanu

Comentarii

 1. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  martie 17, 2011

  Teodor Baconschi l-a convocat joi la MAE pe Oskar Fuzes pentru a elucida imprejurarile in care mesajului oficial al premierului Ungariei Viktor Orban i-au fost alipite comentarii personale ale…sotiei ambasadorului! Este o imprejurare deosebita care cerea clarificare, in conditiile in care amestecul de privat-oficial a permis Aliantei Socialiste sa reia teme dragi extremistilor.
  Reproduc cea mai mare parte din relatarea aparuta in Ziarul de Iasi:

  Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oskar Fuzes, a declarat ieri la Parlament, intrebat in legatura cu mesajul premierului Viktor Orban, ca nu are nimic de care sa se delimiteze, deoarece nimeni din partea Ungariei nu a spus nimic in legatura cu autonomia sau cu Ardealul. „Am facut clarificarile necesare, am demonstrat si am zis ca a fost confundat, amestecat, mesajul oficial al premierului ungar cu un poem de Petofi Sandor. A fost, este o neintelegere. Cred ca este inchis cazul si ca nu are consecinte asupra relatiilor noastre. Ungaria va sprijini in continuare Romania in aderarea la Spatiul Schengen”, a spus ambasadorul ungar la Bucuresti, Oskar Fuzes. Potrivit ministrului de Externe, Teodor Baconschi, scrisoarea premierului maghiar nu a fost citita de ambasadorul Ungariei ci de sotia acestuia. Aceasta ar mai fi adaugat un mesaj personal pentru participantii la sarbatoarea de la Tirgu Mures si ar fi recitat si o poezie nu tocmai „amicala”. „Cred ca a fost amestecat recitalul poemului, niste interventii din partea participantilor si mesajul oficial al lui Viktor Orban. A fost confundat si amestecat dialogul”, spune si ambasadorul. El a precizat aseara la B1TV ca Guvernul maghiar i-a cerut explicatii privind motivele pentru care mesajul premierului a fost citit de sotie. „Sper sa nu fiu sanctionat”, s-a destainuit Fuzes. Reprezentantii PSD si PNL au sustinut, miercuri seara, in plenul Parlamentului, necesitatea adoptarii unei declaratii de protest a Legislativului roman fata de mesajul transmis de Viktor Orban. Demersul opozitiei a dus la blocarea lucrarilor Parlamentului pentru aproximativ trei ore, chiar inaintea votului asupra motiunii de cenzura. „Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost. Ardealul a fost luat de la noi de puterile si tarile care au avut un scop bine definit, de a atita natiunile si a desena granite la care ei sa fie in continuare dirijori”, a fost declaratia care a aprins spiritele.

  Sublinierea imi apartine. Ca opinie personala, cu tot calmul si intelegerea, ar fi foarte oportun ca sotia ambasadorului sa insiste pe langa sotul sau sa ceara sa fie mutati in alta misiune.

 2. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 17, 2011

  Ce sa spuna ambasadorul? Nici el , nici Orban nu au rostit cuvintele alea.

 3. IoanaSpune:

  Răspunde
  martie 17, 2011

  Sigur, încă un incident regretabil, o mică greşeală nevinovată… Cred că unii unguri ar face bine să stea în Ungaria şi să nu mai agite spiritele pe aici. Că oricum nu de bunăstarea maghiarilor din Transilvania le pasă lor.
  Mă bucur că merge din nou site-ul pe Opera, mulţumesc!

 4. Liv St OmerSpune:

  Răspunde
  martie 17, 2011

  @Ioana-si nici de bunastarea ungurilor din Ungaria nu le pasa, ci probabil doar de voturile lor.
  Despre Ponta-nimic nou. Dar, vba domnului Campeanu, romanii nu mai sunt totusi chiar asa de prosti sa creada unul ca el. Sau sper ca nu mai sunt.

 5. oliverSpune:

  Răspunde
  martie 17, 2011

  Am luat din biblioteca o carte de poezii de Petofi Sandor si am citit. De altfel si la magazinul Real (din Cluj) sunt afisate versurile unei poezii de acest poet maghiar (alaturi de poezii de M.Eminescu, N.Stanescu, A.Paunescu):
  „Cand nu iubeste, inima-i un sloi;
  Si cand iubeste, e-o vapaie vie.
  Acesta-i raul. Dar din doua rele
  Care-i mai bun?… doar Cerul stie! „.
  Ca si comentariu la acest articol aleg insa alta (tot una scurta – am incercat sa scanez din carte apoi sa copiez dar nu reusesc…):
  „Dragoste si libertate!
  Amandoua-s minunate.
  Dragostea cu pretul vietii
  O platesc.
  Iar iubirea libertatii
  I-o jertfesc.”

  Dupa acest „incident” de cand cu motiunea la Codul muncii ma gandesc sa citez din Eminescu dar vazand acolo ceva cu „bulgaroi cu ceafa groasa” mi-e sa nu facem valuri la ambasada Romaniei de la Sofia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *