Jarosław Kaczyński: „Ştim perfect ce s-a întâmplat acum un an la Smolensk”

Etichete:

Discursul lui Jarosław Kaczyński în faţa Palatului Prezidenţial 10 aprilie 2011 (fragment) Polonezii știu bine ce s-a întâmplat acum 71 de ani, la Katyn, la Harkov, la Mednoie, la Tewer. Știm perfect asta. Și știu perfect ce s-a întâmplat acum un an, ce s-a întâmplat la Smolensk. Știm, și ne dăm seama de ce s-a …

Discursul lui Jarosław Kaczyński în faţa Palatului Prezidenţial pe 10 aprilie 2011 (fragment)

Polonezii știu bine ce s-a întâmplat acum 71 de ani, la Katyn, la Harkov, la Mednoie, la Twer. Știm perfect asta. Și știu perfect ce s-a întâmplat acum un an, ce s-a întâmplat la Smolensk. Știm, și ne dăm seama de ce s-a întâmplat așa. Dar mai știm și că ceea ce s-a întâmplat în acest loc, în fața acestui Palat, ce s-a petrecut în toată Polonia, știm, ne amintim că națiunea, că acea parte cea mai bună a națiunii era atunci unită, ne amintim cât de intens am trăit această unitate, câtă forță am dobândit din această unitate. Ea a fost pentru noi ajutorul în clipa cea grea, ne-a fost sprijin, nădejde pentru viitor. Dar sunt și unii pe care această unitate i-a înspăimântat. Sunt unii pe care i-a înspăimântat. Să-i lăsăm cu frica lor, cu cordoanele lor [politienesti], care nu permit aici să se ajungă în fața Palatului. (traducere: Anca Cernea)

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Comentarii

  1. Bogdan B.Spune:

    Răspunde
    aprilie 15, 2011

    Ati putea sa mai traduceti si alte interviuri video ale lui J. Kaczynski? Este foarte interesant ceea ce spune. V-as fi recunoscator….Multumesc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *