FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Jihadi John ucis de o dronă SUA?

Etichete:

Raqqa, “capitala” Statului Islamic, Siria: Ieri seara (12.11.2015) la ora 9:51 GMT o dronă a executat ordinul dat de la distanță trimițând un proiectil în mașina în care se urcase Jihadi John, pe numele său adevărat Mohammed Emwazi, călăul devenit faimos în august 2014 când l-a ucis ritualic pe ziaristul american James Foley. Emwazi, născut …

Raqqa, “capitala” Statului Islamic, Siria: Ieri seara (12.11.2015) la ora 9:51 GMT o dronă a executat ordinul dat de la distanță trimițând un proiectil în mașina în care se urcase Jihadi John, pe numele său adevărat Mohammed Emwazi, călăul devenit faimos în august 2014 când l-a ucis ritualic pe ziaristul american James Foley. Emwazi, născut în Kuweit în 1988 dar crescut și educat în Londra, și-a câștigat porecla în cadrul ISIS-ului, fiind membru al grupului numit “The Beatles” format din musulmani britanici amici între ei.

James Foley a fost urmat de jurnalistul SUA Steven Sotloff, de britanicii David Haines și Alan Henning, de americanul Peter Kassig (forțat în captivitate să devină musulman sub numele de Abdul-Rahman, dar eliminat după ce a fost umilit pentru a inspira o și mai mare groază) și de ziaristul japonez Kenji Goto.

hqdefault

Mesajele video în care apărea Jihadi John erau menite să îi influențeze pe occidentali, accentul britanic și articularea fără cusur în engleză a diatribelor islamice la adresa pretinselor crime ale țărilor din care proveneau bietele victime nevinovate constituind un prilej de mândrie pentru ISIS. în același timp, toate aparițiile video ale lui Jihadi John Emwazi au constituit puternice instrumente de recrutare în rândul musulmanilor din țările occidentale, care constituie deja un grup important în armata califatului.

untitled

Piața Execuțiilor – încercuit locul unde a lovit drona

Jihadi John a intrat în umbră după ce a fost identificat în luna februarie pe baza înregistrărilor audio din cadrul interviurilor cu investigatori britanici în anul 2012. Circulă părerea că mama lui Jihadi John l-a recunoscut chiar de la prima înregistrare video, cu toate că ISIS-ul a folosit o aparatură de distorsionare a vocii. In 2012 era suspectat de autoritățile britanice de a avea intenția de a se duce în Siria pentru a lupta contra regimului Assad, lucru pe care l-a realizat totuși în anul 2013.

Sursele din cadrul Pentagonului au spus că probabilitatea de a-l fi eliminat pe Jihadi John este de 99%, iar mesajele venite din Raqqa vin să întărească aserțiunea armatei americane.

Drone-ISIS-Strike

In ultimele luni paradisul islamic versiunea ISIS începe să primească lovituri după lovituri, iar moartea lui Jihadi John se înscrie în șirul din ce în ce mai lung de pierderi ale Califatului Islamic. Promptitudinea neuzuală cu care Pentagonul a informat media denotă speranța pe care și-o pun autoritățile americane în forța de frânare a recrutării jihadiste online în care clipurile și fotografiile lui Jihadi John erau foarte apreciate. Această idee este întărită de declarația publică a primului-ministru britanic John Cameron în care a evidențiat colaborarea cu Statele Unite în acest caz.

Dacă această lovitură a avut succes, noi așteptând o confirmare, aceasta va constitui o lovitură în inima ISIS-ului.
In plus, se va demonstra celor care fac un rău Marii Britanii, poporului nostru sau aliaților noștri următoarele: că avem un braț lung, o determinare neabătută și că nu ne uităm niciodată cetățenii.

Surse din cadrul forțelor aliate au informat că asupra lui Jihad John s-a tras cu o rachetă AGM-114 Hellfire (Focul Iadului) iar grupul de 3 drone MQ-9 Reaper (una britanică și două americane) care a atacat Raqqa a fost controlat de la un centru de comandă din Marea Britanie.

1024px-Lockheed_Martin_Longbow_Hellfire

Racheta Hellfire

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Comentarii

  1. observatorSpune:

    Răspunde
    noiembrie 13, 2015

    Banditul credea ca se poate juca de’a casapul cat si cum vrea el. Mare prostie sa crezi ca poți face asa ceva fara sa existe consecinte

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *