Juncker pare să-și pregătească terenul pentru un post într-o companie energetică a Kremlinului

Etichete:

Poate că parlamentarii europeni ar trebui să-l ajute pe Juncker să ajungă mai repede într-o astfel de poziție inițiind un vot de demitere. Domnule Preda este posibil un demers de acest fel?

Regimul lui Putin:

– invadează, anexează, ocupă sau susține ocuparea altor țări (Georgia, Ucraina, Moldova, Azerbaidjan);
– doboară avioane civile, în care mor sute de europeni;
– bombardează convoaie umanitare ONU în Siria;
– își înlătură adversarii, de cele mai multe prin asasinat, patronează un sistem profund corupt și conduce țara dictatorial.

Asta nu-l împiedică pe Juncker să declare că „trebuie să încetăm să punem Rusia la colț”. Are și o justificare pentru infamie: „Să nu uităm că Europa are 5,5 milioane km pătrați, iar Rusia 70,5 km pătrați.” Fără pic de demnitate, personajul care conduce Comisia Europeană invocă argumentul forței: să avem grijă că suntem prea slabi ca să fim critici. Dar până și acest argument rușinos este ales manipulativ deoarece PIB-ul Rusiei de astăzi, cu o populație de 140 de milioane, este egal cu cel al Beneluxului, cu 30 de milioane de locuitori.

Deși afirmația lui Juncker este făcută în cadrul unui eveniment organizat de un think tank despre reforme în UE, poate fi găsită doar pe un site al propagandei ruse (nu distribui, vezi twitter, youtube).

Precum fostul cancelar german și amic personal al lui Putin Gerhard Schröder, Juncker pare să-și pregătească terenul pentru un post într-o companie energetică a Kremlinului.

Poate că parlamentarii europeni ar trebui să-l ajute să ajungă mai repede într-o astfel de poziție inițiind un vot de demitere. Domnule Preda este posibil un demers de acest fel?

Ideea construcției europene nu este îngropată de formațiunile numite populiste sau extremiste – între a căror proliferare în Europa și deciziile din ultimii ani ale liderilor europeni pare să nu găsească nimeni nicio legătură -, ci de personaje care vor pace cu Rusia, de cei care realizează proiecte economice împreună cu Rusia (vezi Nord Stream), de unii care discută amical și chiar umil cu regimul criminal de la Teheran sau de alții care găsesc înțelegere pentru un tiran ca Erdogan.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *