Kremlinul vrea în continuare o Rusie nedezvoltată, iar presa rusă nu ascunde asta

Etichete:

Un sondaj dat publicității de publicația rusă Vedomosti arată că aproape 70% din cei care dețin o afacere în Rusia consideră că mediul din țara lor nu este favorabil pentru desfășurarea activității firmelor private. Primele cauze citate ar fi puterea scăzută de cumpărare și taxarea excesivă, alături de lipsa infrastructurii economice, de corupție și de …

Un sondaj dat publicității de publicația rusă Vedomosti arată că aproape 70% din cei care dețin o afacere în Rusia consideră că mediul din țara lor nu este favorabil pentru desfășurarea activității firmelor private. Primele cauze citate ar fi puterea scăzută de cumpărare și taxarea excesivă, alături de lipsa infrastructurii economice, de corupție și de felul în care funcționează justiția. Peste asta, antreprenorii ruși nu sunt deloc optimiști nici când se gândesc la anii care vor veni, numai 20% din ei având convingerea că lucrurile se vor mai îndrepta în timp. Până aici a putut merge institutul de sondare de stat VTsIOM cu concluziile, dar publicația Vedomosti dă și declarația premierului adjunct al Rusiei, Maxim Akimov, care aduce lămuriri suplimentare pentru starea economiei private – oficialii nu au încredere în afacerile private, iar cei care dețin afaceri nu au încredere în stat”. Nici nu se putea fi alt fel în țară mama a comunismului, în care Stalin e considerat un personaj istoric pozitiv iar Lenin unul dintre cele mai importante personaje la nivel mondial.

Marile trusturi private, care beneficiază de susținerea statului, sunt deținute ori de foști kaghebisti, ori de actuali membri ai serviciilor secrete, dar și de mafioți conectați la camarila din jurul Kremlinului. Evgheni Iasin, director al Școlii de Înalte Studii Economice, recunoște că statul susține numai un număr restrâns de afaceri mari conduse de un număr de asemeni restrâns de afaceriști, dar Abbas Galiamov, politolog, este de asemeni citat de Vedomosti spunând că fiecare pas făcut către dezvoltarea economică a țării ar slăbi influența politică a președintelui! Asta pentru că antreprenorii vor un sistem juridic independent, timp în care Kremlinul contează pe poliție, servicii și întreg sistemul juridic pentru a-și menține puterea, ca în orice stat totalitar. Așadar interesul țarului de la Kremlin nu poate fi decât acela de a-și ține țara nedezvoltată, pentru a o putea controla după voie.

Sondajul publicat de Vedomosti și preluat de Moskow Times nu aduce vreo mare revelație, dar reamintește ce fel de loc toxic pentru o viată liberă, decentă, a rămas fostul Imperiu al răului, promovat de propaganda Kremlinului ca parte a lumii civilizate și văzut de naivi utili ca o țară cu care se poate colabora, în care se poate avea încredere. Si tocmai țara asta, acest Mordor care trăiește aproape natural fascist-comunistoid încearcă acum să preia parte din România veche, Basarabia, cu milioanele de români care trăiesc acolo și sunt dintr-o dată vizibili o mulțime de inși care, plătiți sau din ticăloșie, pretind ca asta nu e un lucru neapărat rău.

Russia Is No Country for Business – Poll

ACP

ILD Contributor

ILD Contributor

Comentarii

 1. mihaiSpune:

  Răspunde
  iulie 17, 2019

  O descriere cu precizie matematica…

 2. DorinSpune:

  Răspunde
  iulie 17, 2019

  Nu aveți părerea că se referă la România ???
  „„…aproape 70% din cei care dețin o afacere … consideră că mediul din țara lor nu este favorabil pentru desfășurarea activității firmelor private. Primele cauze citate ar fi puterea scăzută de cumpărare și taxarea excesivă, alături de lipsa infrastructurii economice, de corupție și de felul în care funcționează justiția. Peste asta, antreprenorii … nu sunt deloc optimiști nici când se gândesc la anii care vor veni, numai 20% din ei având convingerea că lucrurile se vor mai îndrepta în timp. … premierului adjunct… aduce lămuriri suplimentare pentru starea economiei private – oficialii nu au încredere în afacerile private, iar cei care dețin afaceri nu au încredere în stat”.””

 3. crsSpune:

  Răspunde
  iulie 17, 2019

  Tolkien e si mai explicit.
  Elfii capturati de Melkor, si metamorfozati (pe invers) in orci si goblini, au inceput sa se-nmulteasca, intr-un asemenea hal incat nu mai puteau fi eradicati. Nemaipunand la socoteala celelalte creaturi pervertite.
  Nici unui om sau hobbit sau pitic nu i-a trecut prin minte sa cocheteze cu ei. Daca da, atunci pe propria raspundere.
  Perversiunea cea mai mare este sa crezi ca poti sa-i resetezi pe acesti pervertitic are sunbt rusii, chinezi, samd. La scara umana nu ai cum, nu mai vorbim de exterminare.
  Ca se vor chinui ei sa-i extermine pe altii, asta e lucru cert si deja dovedit dpdv istoric.

 4. mihaiSpune:

  Răspunde
  iulie 17, 2019

  Dorin, da, acel fragment se poate referi la Romania. Dar numai acela. Restul nu, si in nici un caz ultimul fragment.

 5. Preot AlexandruSpune:

  Răspunde
  iulie 17, 2019

  Puterea e cumparare a romanilor nu mai e chiar foarte mica, iar politicienii romani, in covarsitoare majoritate, inteleg importanta economiei private sau macar nu declara ca au ceva impotriva ei.

 6. DorinSpune:

  Răspunde
  iulie 17, 2019

  coment. 5//
  Părinte, problema în România este că acești „indemni urmași ai imbecilismului rusesc” nu au în orizontul lor mental o societate normal așezată pe coordonatele unei economii concurențiale, fie și împănată cu asistențialism social…
  Ei sunt pur și simplu o mafie comunistă care spoliază societatea în pur stil kominternist, doar că sub acoperirea unui „capitalism de stat”, adică o struțo-cămilă pentru mai slabi de înger…

  Că zice la Cartea Sfântă, nu trebuie să fim doar blânzi ca porumbeii, ci și mintoși ca șerpii !! Contra acestor demoni ai întunericului minții !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *