FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

La Commedia è finita

Etichete:

Gestapoviştii corectitudinii politice l-au dat în urmărire pe Dante Alighieri. Este o capodoperă literară mondială şi una din pietrele de temelie ale limbii italiene, însă Divina Comedie a lui Dante a fost condamnată drept rasistă, homofobă, anti-islamică şi antisemită. Această operă clasică trebuie eliminată din programa şcolară, a solicitat grupul Gherush 92, o organizaţie a …

Gestapoviştii corectitudinii politice l-au dat în urmărire pe Dante Alighieri.

Este o capodoperă literară mondială şi una din pietrele de temelie ale limbii italiene, însă Divina Comedie a lui Dante a fost condamnată drept rasistă, homofobă, anti-islamică şi antisemită.

Această operă clasică trebuie eliminată din programa şcolară, a solicitat grupul Gherush 92, o organizaţie a drepturilor omului care oferă consultanţă în domeniul rasismului şi discriminării pentru diverse departamente ONU.

Poemul epic al lui Dante este „jignitor şi discriminatoriu” şi nu are ce căuta într-o sală de clasă modernă, a declarat Valentina Sereni, preşedinta grupului.

Structurat în trei părţi – Iadul, Purgatoriul şi Raiul – poemul este format din 100 de cântece, din care şase au fost criticate în mod deosebit.

Dante’s Divine Comedy ‘offensive and should be banned’

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *