Numărătoarea finală

Etichete:

Sfârșitul lumii e aproape, foarte aproape. În noiembrie 2018 lumea mai avea zece ani de trai pe vătrai. Apoi urmează un dezastru climatic de proporții cataclismice. În ianuarie 2019 echipa de oameni de știință ai Alexandrei Ocasio Cortez a refăcut calculele climatice și a comunicat un termen final ceva mai optimist. Lumea se va termina …

Sfârșitul lumii e aproape, foarte aproape.

În noiembrie 2018 lumea mai avea zece ani de trai pe vătrai. Apoi urmează un dezastru climatic de proporții cataclismice.

În ianuarie 2019 echipa de oameni de știință ai Alexandrei Ocasio Cortez a refăcut calculele climatice și a comunicat un termen final ceva mai optimist.

Lumea se va termina în 12 ani dacă nu soluționăm schimbările climatice.

Iată și alte numărători finale din anii trecuți.

Președintele Obama are patru ani ca să salveze planeta
— The Guardian, 17 ianuarie 2009

Expert al încălzirii globale – Mai avem un deceniu ca să luăm măsuri la timp
— NBC News, 14 septembrie 2006

ONU prezice dezastru dacă încălzirea globală nu este stopată

Un înalt oficial ONU din domeniul mediului declară că națiuni întregi ar putea fi șterse de pe fața pământului, prin creșterea nivelului mării, dacă tendința de încălzire globală nu va fi stopată până în anul 2000.

Inundațiile de pe coastele oceanice și falimentarea culturilor agricole ar putea crea un exod al „eco-refugiaților”, care ar putea produce un haos politic, a declarat Noel Brown, director al biroului din New York al Programului pentru Mediu al SUA.

El a spus că guvernele au un interval de 10 ani de oportunitate pentru a rezolva efectul de seră, înainte de a depăși controlul uman.

— Associated Press, 29 iunie 1989

Și, bineînțeles, acest clasic din anul 2000, în ziarul Independent din Marea Britanie:

E momentul să vă prezint echipa de oameni de știință care calculează numărătorile finale, la lucru în laborator:

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

  1. MateiSpune:

    Răspunde
    martie 27, 2019

    Ironia sortii face ca atat numele formatiei de rock, cat si titlul melodiei sa indice exact sfarsitul (cel putin pentru continentul european), dar de ordin mistic, religios – avertizarea Proniei la Fatima, in 1917, ca vine pedeapsa divina pentru pacatele oamenilor care s-au rasculat contra Lui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *