Pedeapsa torţionarului comunist Vișinescu nu va fi anulată. Anca Cernea: Vișinescu nu a arătat nicio urmă de regret

Etichete:

„În sala de judecată a apelat la mila judecătorului, dar el [Vișinescu n.e.] niciodată nu şi-a recunoscut faptele şi niciodată nu a arătat nu a arătat nici cea mai mică urmă de regret”, arată Anca Cernea, fiica lui Ioan Bărbuș, deținut decedat la Râmnicu Sărat.

Instanţa supremă a respins contestaţia în anulare formulată de torţionarul Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat.

„Felul în care argumentează doamna avocat este chiar jignitor pentru victimele lui Vişinescu. Gândiţi-vă la Ion Mihalache. Adică îl compară pe Vişinescu cu Ion Mihalache!”, spune Anca Cernea, fiica lui Ioan Bărbuș, deținut decedat la Râmnicu Sărat.

Vişinescu le ceruse magistraţilor să îi anuleze condamnarea la 20 de ani de închisoare primită pentru crime împotriva umanităţii, pe motiv că faptele s-au prescris din 1978, iar timp de 50 de ani organele judiciare nu au avut nicio reacţie judiciară în raport cu faptele sale. Decizia este definitivă, scrie Digi24.ro.

Luni, 5 decembrie 2016, în faţa judecătorilor de la Înalta Curtea de Casație și Justiție, Aleaxanru Vișinescu a susţinut că, de fapt, este o victimă a regimului comunist şi că a ajuns nevinovat în închisoare. Fostul comandant al temniţei de la Râmnicu Sărat a fost condamnat definitiv în februarie anul acesta pentru moartea a 12 deţinuţi politic în perioada 1956-1963.

„În sala de judecată a apelat la mila judecătorului, dar el niciodată nu şi-a recunoscut faptele şi niciodată nu a arătat nu a arătat nici cea mai mică urmă de regret”, arată Anca Cernea

Torţionarul şi-a argumentat solicitarea spunând că şi el a fost victima comunismului, fapt ce a atras indignarea rudelor celor care şi-au găsit sfârşitul la Râmnicu Sărat.

Alexandru Vişinescu a fost încarcerat la Rahova în februarie anul acesta, după un proces care a durat aproape doi ani. Procurorii au demonstrat că din ordinul lui, deţinuţii au fost bătuţi, înfometaţi şi privaţi de orice asistenţă medicală. Cruzimi care, pe cei mai mulţi, i-au dus la moarte. Printre cei care au cunoscut tratamentele lui Alexandru Vişinescu se numără Corneliu Coposu, Ion Diaconescu şi Ion Mihalache. În ciuda tuturor probelor cu care a fost confruntat în timpul procesului, Alexandru Vişinescu nu a arătat niciodată că ar avea remuşcări, scrie digi24.ro.

Citiți și: Vişinescu persecutat „ca în perioada comunistă” | Torționarul Alexandru Vișinescu a contestat condamnarea la 20 de ani de închisoare

Fundația Ioan Bărbuș

Fundația Ioan Bărbuș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *