FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Pentru ieșirea din Evul Mediu, virați la stânga, după Cuba și Pakistan

Etichete:

“În sfârșit!”, exultă o mulțime de intelectuali publici și aspiranți la iluminarea progresistă, România a ieșit din întunericul Evului Mediu! Referendumul a eșuat, de acum putem înainta pe urmele țărilor cu adevărat civilizate, putem renunța la inhibiții și la limite, putem decreta familia deschisă, liberă, fluidă pentru toți cei care spun că se iubesc și …

“În sfârșit!”, exultă o mulțime de intelectuali publici și aspiranți la iluminarea progresistă, România a ieșit din întunericul Evului Mediu! Referendumul a eșuat, de acum putem înainta pe urmele țărilor cu adevărat civilizate, putem renunța la inhibiții și la limite, putem decreta familia deschisă, liberă, fluidă pentru toți cei care spun că se iubesc și care nu mai pot fi nedreptățiți nerăspunzându-se dorințelor lor. Primul pas este căsătoria între persoane de același sex (sau gen, după caz), pe care multe țări civilizate au legalizat-o.

Anul acesta, a început demersurile necesare modificării Constituției pentru căsătoria gay o țară spre care privește cu admirație o parte din stânga nouă, europeană – Cuba. În vară a început dezbaterea, care va fi urmată de consultarea populară. Revizuirea e susținută de președintele Cubei, Miguel Diaz Canel, de fata lui Raul Castro, Mariela Castro, directoare a Centro Nacional de Educacion Sexual (CENESEX) și de cei 600 membri ai Adunării Naționale care au aprobat deja noul text al Constituției în care căsătoria este redefinită că „uniunea dintre două persoane”, de orice sex ar fi ele. Activul de partid, de asemeni, e de acord, iar poporul nu își poate dori decât ce spune partidul că își dorește. Ei? Pro-gres!

În Pakistan, alt far călăuzitor al drepturilor civile pentru comunitatea LGBTQetc și nu numai, persoanele de același sex au avut și au sprijinul unei părți bune din societate. Fiind republică islamică, în Pakistan e esențial să fie urmată învățătura coranică, izvor al legii civile pakistaneze – învățații și clericii musulmani, care au un cuvânt greu de spus în societate, au decis în favoarea căsătoriei persoanelor de același sex cu condiția ca una dintre ele să-și fi făcut schimbare de sex ori să pară că are alt sex decât persoana cu care urmează să se căsătorească. Celebritățile din Pakistan își arătaseră deja susținerea, iar un sondaj făcut de Statista în 2016 arată că 30% dintre pakistanezi sunt pentru căsătoriile între persoane de același sex, iar 19% nu erau interesați de subiect.

Către țări ca acestea trebuie să privim și să tindem, de vreme ce sunt înaintea noastră pe o problema importantă a societății, nu-i așa? Ele au pornit exemplar spre viitor. Exemplar pentru intelectualii care au semnat scrisoarea de acuzare a ceea ce gândeau ei că e “homofobie”, anume Referendumul. Contează puțin că în Pakistan e încă în vigoare legea blasfemiei, care ii pedepsește cu moartea pe cei care au ceva de zis împotriva învățăturii coranice, ori că în Cuba se practică acel comunism pe care îl știm din perioada ceaușistă, cu control strict al tuturor și cu lipsuri la toate. Doar noi, restul, care nu luăm în seamă realizări sociale atât de dezirabile și de înalte, rămânem tot medievali …

ACP

ILD Contributor

ILD Contributor

Comentarii

 1. lolaSpune:

  Răspunde
  octombrie 10, 2018

  La paki nu se pune.A avea o fată e mai rău decâf a avea o boală așa că pruncuciderea e o îndeletnicire onorabilă.Recent, poliția pakistaneză a descoperit o groapă comună cu sute de cadavre de sugari și copii de sex feminin(nu fluid).Islamul a fost de la început abator de femei, lucru le care proastele din românia și aiurea nu l-au înțeles pentru că nu apare ca atare în telenovelele turcești și, în general, citesc la fel de puțin și greu ca majoritatea.Așadar, unde există o nevoie va există, se va găsi și o soluție.Pentru cafea, nechezolul, pentru femei focoase ” necurățate jos”, bacha bazi.Și cum stânga dă la toți de la ceilați, cum n-au toți bani de băieței fardați, își vor fi unii altora băieței fardați ca-ntro antibiblie.Cât despre Cuba unde femeile frumoase se plimbă cu vw polo model’95, cooperativa e în floare.Vorba țâpurăturii din hora poponarilor: „strângeți hora, nu fiți hoți-să ne-ajungă-n c.. la toți”.Nu-i asta fericirea?

 2. lolaSpune:

  Răspunde
  octombrie 10, 2018

  @bursucul alinelor, uh , oh.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *