Pentru socialiştii prezentului, adunaţi la Antene, Irealităţi şi la miting în Piaţa Victoriei

Etichete:

Ne-am obişnuit să ni se dea, suntem revoltaţi că nu ne primim „drepturile” (?), dar am uitat cu totul de îndatoriri. Cerem să ni se dea, indiferent de unde, pentru că merităm. Populaţia revoltată reproşează Dictatorului, la televiziuni sindicaliste sau felixiene: De ce urâţi oamenii, domnule preşedinte? Ce aveţi cu copiii şi cu mamele? Dar …

Ne-am obişnuit să ni se dea, suntem revoltaţi că nu ne primim „drepturile” (?), dar am uitat cu totul de îndatoriri. Cerem să ni se dea, indiferent de unde, pentru că merităm.

Populaţia revoltată reproşează Dictatorului, la televiziuni sindicaliste sau felixiene:

De ce urâţi oamenii, domnule preşedinte? Ce aveţi cu copiii şi cu mamele? Dar cu pensionarii care mor de foame ce aveţi? Jos Tiranu’! Este inacceptabil să ni se umble la salarii! Mai taxati-i pe ăia din mediul privat, nu vă atingeţi de noi! Lăsaţi-ne cu toate rudele în administraţie, nu vă atingeţi de ajutoarele de la stat! Am dat mită pentru a ne angaja fraţii, surorile, soţii, soţiile, verii şi prietenii, ca şi pentru ca să primim ilegal pensia de boală… Cine sunteţi dvs. să vă bagaţi între noi şi stat? Statul tre’ să ne dea, are altceva mai bun de făcut? Cum adică nu sunt bani de pensii? Să se găsească!! Taxaţi-i pe ăia care au, nu pe noi, nişte amărâţi! Luaţi de la bogaţi şi daţi la săraci, doar e dreptul nostru să primim o pensie mai mare decât merităm! Jos Băsescu, jos Tiranu’! Huoooooooooooo!

Şi uite aşa, marşul victorios al României spre comunism se desfăşoară conform planului, în stil francezo-grec. Am schimbat doar socialismul, înlocuindu-l pe cel ceauşist cu unul iliescian, cu faţă umană, mai pe gustul românului dependent de pomană şi furtul de la stat.


„Infernul sunt ceilalţi” de Andrei Cornea

A umbla în aceste zile la vânătoare de vinovaţi pentru reducerea preconizată de salarii, pensii şi de diferite ajutoare de stat e un sport naţional, binefăcător psihologic, dar, din păcate, fără efect în umplerea buzunarelor.

Primul la rând – parcă desemnat de soartă şi de statură la rolul de vinovat de serviciu – e premierul Boc, apoi vine întregul guvern condus de PDL, apoi preşedintele Băsescu. Cei mai generoşi sau cu alte vederi politice includ şi PSD pe listă, fie pentru anul de participare la guvernare în 2009, fie pentru „moştenirea“ din epoca Iliescu. Un loc fruntaş în rândurile vinovaţilor îl ocupă, fireşte, liberalii, în timpul cărora numărul salariaţilor din administraţie a crescut cu vreo 300.000 de angajaţi şi care au mărit considerabil pensiile şi salariile. De aici şi până la a acuza întreaga clasă politică de incompetenţă sau, mai rău, de necinste, e un pas minim, făcut repede. Fireşte, sunt şi unii mai bine orientaţi ideologic: pentru aceştia de vină e „dreapta“, FMI, finanţa internaţională ori pur şi simplu „contextul“. Stângiştii noştri nu sunt prea mulţi, dar încep să se audă totuşi încet-încet, în aşteptarea momentului când vor mobiliza lumea pe stradă sub o mare de steaguri roşii ca în Grecia. Îi aşteptăm cu interes.

Nu-i vorbă, toţi aceştia de pe listă au vina lor. Guvernul, de pildă, a greşit mai ales fiindcă nu a reuşit de la începutul anului să taie în carne vie cheltuielile cu salariile (ar fi fost înjurat cel puţin pe atât ca şi acum) şi fiindcă nu a comunicat adevărurile dure din timp. Sindicaliştii au fost demagogi şi iresponsabili. Cât despre opoziţie, să nu mai vorbim! Interesant este că nimeni nu pare să fie dispus să întoarcă degetul înspre un altfel de „vinovat“ – el însuşi!

Desigur, Guvernul Tăriceanu a umflat numărul de funcţionari: dar nu l-a umflat cu patagonezi, ci cu români. Clientelă politică? În parte, dar în parte şi oameni obişnuiţi, care au beneficiat fără să clipească de toate avantajele pilelor şi relaţiilor şi care nu au strălucit de obicei prin competenţă sau hărnicie. Sunt fraţii şi surorile noastre, unii dintre ei absolvenţi performanţi de pe la „Spiru Haret“ sau alte universităţi asemănătoare – să nu ne facem că nu-i recunoaştem! Plimbaţi-vă prin centrul Bucureştiului într-o zi de lucru, pe la 12-13. Oraşul geme de lume pe trotuare, străzile sunt blocate de maşini. De unde atâţia oameni pe bulevarde în mijlocul zilei de lucru? Din ce trăiesc concetăţenii noştri care umplu magazinele, străzile şi cafenelele? Faceţi aceeaşi experienţă într-un oraş german: lume puţină pe străzi la prânz! Fapt e că ne place să trăim lejer şi să tragem chiulul spornic, dacă se poate – la muncă, la carte, la orice. Şi s-a putut.

Sigur, politicienii au încurajat, în mod demagogic, speranţe deşarte. Dar cei care i-au crezut – de exemplu, că salariile din învăţământ vor creşte cu 50% – ei sunt inocenţi? Dacă au fost dezamăgiţi înseamnă că erau atât de nerozi încât nu pricepeau că o astfel de majorare era imposibilă. Iar dacă ştiau în sinea lor că e imposibilă, de ce au cerut-o şi s-au indignat ipocrit când n-au primit-o?

Dar ce părere aveţi despre cei – sute de mii – care s-au pensionat anticipat pe tot felul de motive aiurea, care i-au mituit pe doctori să lea dea certificate de boală nejustificate? Ce sunt aceştia? Demnitari, parlamentari, miniştri? Nici vorbă. Sunt ţărani, lucrători, funcţionari, educatoare etc., oameni obişnuiţi şi care acum înjură mânioşi. Desigur, când ţi se ia ce ţi s-a dat te superi rău. Dar în acest caz trebuia să nu ţi se dea niciodată. N-am văzut pe nimeni autoacuzându-se că a mituit vreun funcţionar pentru pensie nemeritată de boală.

Dar cei care dăm şi plătim meditaţii pentru copii? Câţi dintre noi am declarat vreodată la fisc aceste meditaţii – fie în calitate de părinţi, fie în cea de profesori? N-am făcut-o? Atunci de ce ne mai lamentăm că bugetul statului e prea strâmtorat ca să ne plătească lefurile întregi? Ce să mai vorbim despre liota de meşteri care îţi repară chiuveta, îţi montează o lampă, îţi repară calculatorul ori îţi zugrăvesc casa?

Odată chiar mi-am propus să plătesc TVA pentru o astfel de lucrare (era vorba de o firmă care o executa), dar a fost imposibil. Lucrătorul s-a sustras sub pretextul că nu-l prevenisem şi că deci nu avea chitanţierul la el. Sunt convins că acum înjură şi el guvernul! Şi câţi dintre noi n-am călătorit cu un maxi-taxi fără a primi bilet pentru banii plătiţi? Măcar de l-am fi cerut!

Să mai vorbim oare despre cei care cumpără ţigări de contrabandă prin Piaţa Obor şi prin atâtea alte locuri de la „moldoveni“? Nu mă mai întreb dacă şi ei îl înjură pe Boc, deoarece sunt convins că da!

Haideţi să o recunoaştem: în general, în România se câştigă binişor mai mult decât stă scris în scripte şi se trage chiulul vârtos cu şi fără scripte. La acest sport naţional participăm mai toţi, săraci şi bogaţi, chiar dacă în proporţii diferite. Iar milioanele de mici evazionişti fac cel puţin cât unul-doi mari evazionişti, dar sunt mult mai greu de prins. Toţi o ştim, dar nu-i frumos să o spunem la sindicat sau în parlament. Nu ne-am schimbat de pe timpul coanei Efimiţa, repetând după ea la unison: „De aia e stat ca să dea!“. Faptul că adesea guvernanţii noştri sunt laşi şi demagogi (când nu corupţi) nu e o scuză ca să trişăm la declararea impozitelor, să cumpărăm mărfuri de contrabandă sau să pretindem ajutoare necuvenite. Adăugaţi la asta contextul internaţional mizerabil, criza din Grecia etc. şi avem cauza şi vinovatul preconizatelor tăieri de salarii, pensii şi ajutoare.

Dar bineînţeles că e mai amuzant şi chiar mai reconfortant să facem bancuri – sărate sau nesărate – cu premierul Boc şi să-i înjurăm cu năduf pe toţi ceilalţi în afara noastră şi a alor noştri. Fiindcă, vorba lui Sartre: „infernul sunt ceilalţi“! Şi adică ce, nu-i aşa?

Vlad M.

Vlad M.

Comentarii

 1. costinSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  am adaugat o secventa video de la miting postata acum citeva minute de hotnews.
  observ doar eu cit de artificial este totul, cit de bine ornamentat cu pancarte colorate, speci, muzica, slogane, etc? de ce nu am vazut proteste de genul asta inainte de 2004 cind situatia este mult mai disperata, cind presa era mult mai putin libera acum, iar sa injuri guvernul constituia un act de curaj?

  cum de ce? pentru ca protestul asta nu este protestul oamenilor, ci este protestul politicienilor care se folosesc de acesti oameni, promitindu-le marea cu sarea, pomeni si slujbe de la stat (adica bani de la cei oputini care lucreaza in domeniul privat), pentru a primi voturi. pur stingist sa iti numesti opozitia „tiranica”, „hitlerista”, invocind ca solutie pentru toate probleme tarii jaful de stat. cum era in protestul de mai deunazi in care „demonstrantii”, niste tineri care nu stiau exact de ce sint acolo, primeau cite 50 de lei dupa protest:

  May 02, 2010 — De 1 Mai, tot Kiseleff-ul blocat. Tricouri roşii, steaguri, pancarte şi răcnete de luptă: Jos Băsescu, jos Boc!. La colţul străzii şi jos, la metrou, protestatarii erau recompensaţi, conform listelor: 50 de lei, tarif de meeting PSD. Reportajul integral îl puteţi găsi in Kamikaze de miercuri. http://www.kamikazeonline.ro/2010/05/am-filmat-cit-costa-scandarile-anti-pdl/

 2. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  HotNews.ro priveste protestele sindicale in oglinda televiziunilor

  „Televiziunea detine un monopol de facto asupra modelarii creierelor unei parti foarte importante a populatiei. Imaginea ne poate face sa vedem si sa credem in existenta a ceea ce ne arata. Televiziunea care se pretinde un instrument de inregistrare si redare a realitatii se transforma intr-un instrument de creare a ei. Astfel, televiziunea poate, paradoxal, sa ascunda aratand altceva decat ceea ce ar trebui sa arate daca ar fi cu adevarat preocupata de ceea ce pretinde ca face: adica sa informeze”(Pierre Bourdieu). „Ziua marelui protest” este numita de catre televiziunile de stiri manifestatia sindicala de astazi. Vor reusi televiziunile de stiri din Romania sa oglindeasca corect realitatea din Piata Victoriei sau vor incerca sa creeze o noua realitate?

  Urmareste o cronica TV realizata LIVETEXT de Vlad Mixich

  •”Mitingul saraciei” scrie Realitatea TV pe ecran. Intre timp, oamenii adunati in Piata Victoriei sunt filmati topaind pe Dansul Pinguinilor, melodie in voga la nuntile romanilor. Sindicaliste mamoase, sindicaliste ispititoare, sindicaliste juvenile zambesc in timp ce danseaza. Pe fundal, la Realitatea TV un lider sindical cere pe un ton disperat „greva generala”. Oamenii au inceput sa plece, imaginile prezentand Piata Victoriei aproape goala. E ora 13.35 si Cristina Sincai (Realitatea TV) anunta ca Piata Victoriei este eliberata. „Ziua marelui protest” s-a incheiat la termenul legal, dar va continua cu siguranta pe ecrane.
  •Imagini televizate din Piata Victoriei: un miel se zbate in bratele unui sindicalist, o cruce pe care este scris numele lui Traian Basescu si data „dec. 2010”, cateva doamne cu sapca de sindicalist dormiteaza obosite cu mana la falca, doi copii isi flutura steguletele sub pancarte mari pe care, sub fotografia lui Traian Basescu, este scris BESTIA. Cu un papion visiniu in dotare, cantaretul-vedeta CRBL urca pe scena si incepe cantarea: „Buna ziua Romania. Cine e de acord cu mine sa ridice mainileeeee!”. Pancartele cu „Jos PDL, Jos TIRANUL” se leagana pe ritmuri pop-dance. A inceput distractiaaaaaa!
  •Zeci de mii de oameni sunt in Piata Victoriei, informeaza corect Realitatea TV in jurnalul de la ora 13.00, ora de final anuntata a protestului. Antena 3 comunica un numar de peste 40.000 de participanti la manifestatie (informatie primita de la sindicate). Intre timp reporterul din teren al Realitatii TV avanseaza cifra de 50.000 de participanti. Nu se spune prin ce modalitati au numarat reporterii din teren zecile de mii de manifestanti. Deocamdata singura cifra oficiala este cea avansata de catre Jandarmerie: peste 20.000.
  •Un moment „extrem de tensionat” este transmis in direct la Antena 3: Alessandra Stoicescu sare in apararea lui Marcel Hoara, trimis permanent al democrat-liberalilor la „televiziunile mogulilor”. Conform relatarilor Antenei 3 (imaginile absenteaza) Hoara a fost apostrofat de catre manifestanti. Alessandra Stoicescu cere „respect pentru un… om”. Antena 3 imparte ecranul in 4 cadrane: o imagine de ansamblu luata din Piata Victoriei care omite capatul dinspre blv. Titulescu, o portiune din care manifestantii lipsesc. Un alt cadran prezinta o trupa de jandarmi in asteptare, iar cel de-al treilea ofera imagini din mijlocul multimii. In coltul din stanga sus invitatii Antenei 3 se declara surprinsi de ostilitatea manifestantilor la adresa lui Marcel Hoara, reprezentant al puterii.
  Pe fondul scandarilor „DE-MI-SIA” se face trimitere la Revolutia din 1989 a carei cauza ar fi fost, printre altele, concentrarea puterii in mainile unui singur om. Acelasi fenomen pare a se repeta astazi pe ecranul Antenei 3.

  •Ce se intampla pe celelalte televiziuni din Romania? TVR 1, singura televiziune receptionata in orice colt al tarii, transmite imagini cu trei fleici rumenindu-se pe gratar. E vorba despre un documentar de calatorie. Pe ProTV curge „Tanar si nelinistit”, singurul serial din lume cu mai multe episoade decat numarul sindicalistilor din Piata Victoriei. Pe NationalTV se vand cutite performante pentru macelari, program potential periculos in aceasta zi (aviz CNA-ului). La OTV vorbeste Ben din Deva, in cadrul unei editii speciale „pentru cei care nu pot ajunge la miting si vor sa-si faca vocea auzita”. Oare Elodia e si ea in Piata?
  •Eternul invitat al televiziunilor de stiri, Mugur Ciuvica, afirma pentru Antena 3: „Oamenii sunt in pragul mortii de foame”. O alta atitudine de neinteles a televiziunilor de stiri este calitatea de invitat permanent acordata unor persoane cu dificultati de exprimare. Cele doua televiziuni de stiri prezinta imagini cu abundenta de caricaturi si lozinci care il iau la tinta pe Traian Basescu si Emil Boc. Unul dintre zecile de mii de manifestanti a lesinat si echipajul Ambulantei intervine prompt. Ambele televiziuni prezinta imagini cu interventia medicilor, in timp ce din studio se aud remarcile moderatorilor: „Situatie destul de tensionata aici, speram ca totul sa se incheie pasnic”. Cu blandete apare din nou pauza de publicitate.
  •Realitatea TV renunta la titlurile bombastice si se concentreaza in sfarsit asupra transmiterii informatiei: „Zeci de mii de oameni in strada”. Antena 3 insista cu urmatorul titlu: ” Piata Saraciei Nr.15-25%”. De neinteles este de ce ambele televiziuni de stiri si-au instalat studiourile foarte aproape de protestatari, facand dificila o transmisiune audibila. Scandarile sindicalistilor, fluierele si discursurile liderilor de sindicat se aud la fel de bine, uneori chiar mai bine, decat discutiile dintre invitati.
  •Atat Realitatea TV, cat si Antena 3 isi intrerup discutiile pentru a transmite discursul lui Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa: „Astazi ni se cere un nou sacrificiu. Raspunsul nostru este un NU hotarat. Nu acestor guvernanti. Ne-au cerut sa fim solidari. Sa le cerem sa fie solidari cu noi si sa-si dea demisia. Demisia! Este anormal sa ne ceara acum sa dam din salariul nostru pentru incompetenta lor, pentru furturile lor, pentru proasta gestiunea pe care au facut-o pana acum”. Liderul sindical scandeaza de doua ori in microfon: „DE-MI-SIA! DE-MI-SIA!”. In scurt timp, Realitatea si Antena 3 introduc aproape simultan o pauza publicitara.
  •”Ii desfid pe politicienii care arunca pe tapet tema schimbarii Guvernului. Sa vorbim acum despre variante de Guvern este o chestiune prematura”, afirma la Realitatea TV Robert Turcescu, directorul interimar al TVR propus de PDL. Prezent in studioul Realitatii din Piata Victoriei, Petru Dandea, vicepresedintele Cartel Alfa, afirma: „Noi spunem acum sa plece Boc daca nu are solutii. Sa vina cu niste solutii realiste de redresare economica si nu avem nicio problema. E clar ca ceea ce propune actualul Executiv nu poate fi o solutie de relansare a economiei”. Pe fondul acestor discutii, imaginile din Piata se succed: pancarta albastra cu „Noi vrem respect” (fosila a campaniei Realitatea care a precedat alegerile prezidentiale din toamna 2009), mersul leganat al unui politist cu statura de Terminator (barba alba, ochelari de soare), figuri de sindicalisti cu fluiere in dotare apoi, in fine, imagini filmate din elicopter care descopera o multime colorata pestrit, aproape carnavalesca. „DISPERATI DE SARACIE” este titlul Realitatii TV.
  •Antena 3 filmeaza din elicopter multimea din Piata Victoriei. Imaginea reda corect gradul de ocupare al Pietei Victoriei. Jandarmeria apreciaza (conform Realitatea TV) ca in prezent in piata se afla 30.000 de oameni. Aproximativ 60-70% din patrulaterul delimitat de cladirea Guvernului si Muzeul Antipa este ocupat de protestatari.
  •Realitatea TV a inceput transmisiunile din Piata Victoriei in jurul orei 09.30 titrand cu majuscule „ROMANIA IN STRADA”. Sindicatele au estimat o participare de 60.000 de oameni, cifra care reprezinta aproximativ 0,3% din populatia Romaniei.

 3. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  va rog sa ma credeti ca eu intr’un fel sau altul pe felix, vantu sau patriciu – ii inteleg, sunt oportunisti suparati pe basescu care le’a taiat tortul banilor publici din care se infruptau.
  pe liderii sindicali – ii inteleg si p’aia – tot oportunisti.
  ce nu inteleg sunt cei 30,000 de prosti din piata.
  tipa sa fie impozitati bogatii?
  pai care bogati?
  felix, patriciu, vantu, columbeanu, becali, copos – toti sunt produsi ai lui ilici care au dus economia in balarii.
  pe vremea regimului cu numarul trei al lui ilici un nastase premier ii taia lui patriciu o datorie publica de cateva sute de milioane de dolari.
  pe astia ii vor inapoi cei 30,000 care tipa ca vor sa fie impozitati „bogatii”?
  sau despre ce bogati e vorba?
  renault? ford? nokia? coca cola? pepsi? mcdonalds?
  pai fabrica de coca cola de la ploiesti ( paremi’se) aprovizioneaza toata zona din jur.
  daca le’ar impozita la maxim si aceste fabrici s’ar muta in bulgaria sa zicem – astia treij de mii de educati din piata cu tot cu liderii sindicali ar ramane fara slujbe si ilici fara bani la buget ( cum s’a mai intamplat inainte sa vina emil constantinescu care a ingropat pntcd dar cum necum a scos romania la linia de plutire dupa doua guvernari iliesciene unde tara ajunsese in imposibilitate de plata – cam in genul greciei acum).
  si ce fel de dictator e basescu cand toata lumea il injura? de la astia din piata la „analistii politici”, la televiziuni, ziare, moguli si blogheri ‘telectuali fini?
  parerea mea personala este ca astia sunt de o prostie crunta.
  mai era un slogan prin ’90 ceva de genu” cine’i fsn-ist ori e prost, ori securist.
  e de actualitate.

  din ciclul ” noi muncim nu gandim” – sau „nu ne vindem tara”

  „a venit politia poc poc poc ( sau boc?) la usa ta”?!?
  cine le face astora versurile? copilu’ minune?

 4. costinSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Şeful FMI: Am spus „NU” scăderii salariilor cu 25%, mai bine îi impozităm pe bogaţi

  FMI s-a opus scăderii salariului bugetarilor cu 25%, propunând în schimb impozite mai mari pentru cei bogaţi, însă Guvernul României a refuzat, a declarat, joi seara, Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar Internaţional.

  Joi seara, pe canalul France 2, şeful FMI Dominique Strauss-Kahna spus că Fondul Monetar Internaţional a refuzat iniţial ca Guvernul României să scadă salariile bugetarilor cu 25%, deoarece, în opinia oficialilor Fondului, acest sacrificiu al Romaniei ar fi prea mare.

  În schimb, FMI a cerut Guvernului român sa creasca impozitele pentru cei bogaţi, dar Guvernul român a refuzat, a declarat şeful FMI la televiziunea franceză.

  Tot joi, într-o conferință de presă, Caroline Atkinson, directorul pentru relații externe în cadrul FMI, a mărturisit că FMI nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor din România, aceasta fiind decizia Guvernului de la Bucureşti. De asemenea, Atkinson a mai precizat că este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi.

  de ce pare FMI ca vrea sa grecizeze romania?

 5. portocala mecanicaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Dreptacii lui tata, v-a trecut vreodata prin capsor ca masurile ireponsabile si antisociale ale regimului Traian Boc vor face ca la urmatoarele alegeri PSD-ul sa castige la un scor nemaivazut din 90 incoace? Asadar nu avem nevoie de profesori, medici, politisti sau magistrati, nu avem nevoie de scoli si spitale (in conditiile in care si asa populatia romaniei e printre cele mai bolnave si needucate din Europa), dar e MUSAI ca Nuti Udrea sa aiba pe mana 3,7 miliarde pe care sa-i arunce pe prostii, e musai sa cumparam avioane militare second-hand, si e musai sa continue nebunia achizitiilor publice. De asemenea avem nevoie de Catedrala Mantuirii Neamului, si trebuie sa aruncam cu bani in BOR.

  Trebuie sa fii fie retardat fie cu creierul spalat de OTV si manele pedeliste ca sa nu realizezi ca masurile basesciene vor lovi nu numai in bugetari, ci vor afecta pe toata lumea (in afara de speculantii imobiliari pedelisti care vor profita de faptul ca multa lume nu isi va mai putea plati ratele si vor fi o gramada de locuinte executate silit).

  E drept ca problema achizitiilor publice si a evaziunii fiscale nu poate fi rezolvata peste noapte, si e nevoie de masuri urgente. Solutia e extrem de simpla si logica: renuntarea la aberatia cotei unice (care nu mai exista in nici o tara civilizata). Cred ca avem nevoie de o fiscalitate redusa (de ex 25% cota maxima, ceea ce ar fi mult sub ce se plateste in orice tara europeana), dar cota unica e o prostie, si nu poate fi sustinuta de nici un argument rational.

 6. vladSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Sebastian Vladescu: FMI a propus in mod constant ajustarea cheltuielilor salariale cu minimum 20%

  „In niciunul din scenariile analizate cu FMI nu a fost exclusa reducerea imediata a salariilor in sectorul bugetar cu minimum 20%”, a reactionat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, la declaratiile sefului FMI, Dominique Strauss Kahn, care a spus joi ca Fondul a sugerat Romaniei sa NU taie atat de mult din salariile bugetarilor si sa opteze mai degraba pentru o marire a taxelor si impozitelor, in special pentru cei mai bogati.

  Intr-un comunicat transmis vineri, ministrul Finantelor precizeaza ca „pe parcursul discutiilor, FMI a propus in mod constant ajustarea cheltuielilor salariale cu minimum 20%, majorarea TVA la 24% si a cotei unice la 20%”.

  „Pe parcursul negocierilor desfasurate in perioada 27 aprilie – 10 mai 2010, la Bucuresti, au fost analizate diverse scenarii de reducere a deficitului bugetar de la 9,1% la 6,5%, ulterior la 6,8%. Fondul Monetar International a considerat in mod constant ca reducerea cheltuielilor salariale si sociale este obligatorie pentru o corecta ajustare a deficitului bugetar. (…) In niciunul din scenariile analizate cu FMI nu a fost exclusa reducerea imediata a salariilor in sectorul bugetar cu minimum 20%”, subliniaza ministrul Vladescu.

  Imi este greu sa inteleg in ce masura cresterea TVA la 24% si a cotei unice la 20% i-ar afecta doar pe cei bogati. Ar fi fost afectata intreaga populatie a Romaniei, inclusiv persoanele care in anul 2009 au suportat primul val al reducerilor de venituri, generate de efectele crizei economice la nivelul sectorului privat”, a replicat ministrul Finantelor cu privire la sugestia Fondului de marire a impozitelor pentru cei bogati.

  „Decizia Guvernului Romaniei a fost aceea de a nu majora taxele ci de a ajusta cheltuielile in cele doua sectoare in care acestea au depasit cu mult limitele normalitatii economice, in scopul stabilizarii imediate si pe termen mediu si lung a acestora”, a incheiat Vladescu.

  Strauss-Kahn: Noi am spus mariti impozitele si mai ales cele pentru bogati. Ei au spus NU, noi decidem

  Directorul FMI, Dominique Strauss Kahn, a declarat joi seara, in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune France 2, ca FMI a sugerat Romaniei sa nu taie atat de mult din salariile bugetarilor, ca masura de limitare a deficitului, si sa opteze pentru o marire a taxelor si impozitelor, in special pentru cei mai bogati, insa Guvernul Romaniei a refuzat.

  „Romania este intr-o situatie mai dificila decat credeam si decat o credea si ea. I-am spus: in aceste conditii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit sa fie putin mai mare, pentru ca in felul acesta, vom sustine cresterea economica. (…) Totusi, situatia s-a degradat mai mult decat am crezut. Ca urmare, am cerut noi masuri. Guvernul roman ne-a spus: vom taia 25% din salariile functionarilor. Noi am spus NU: daca vreti sa faceti economii, mariti impozitele si mai ales impozitele pentru cei bogati. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. Si asta e adevarul: Guvernul decide intotdeauna, nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune masurile, Guvernul roman le-a ales”, a spus Strauss Kahn.

  REFERINŢE
  AUDIO Strauss-Kahn catre Guvernul Boc: Mariti impozitele si mai ales cele pentru bogati. Ei au spus NU, noi decidem
  Sebastian Vladescu: FMI a venit cu propunerea sa crestem taxele, fara a renunta la scaderea salariilor

 7. emilSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Cred ca avem nevoie de o fiscalitate redusa (de ex 25% cota maxima, ceea ce ar fi mult sub ce se plateste in orice tara europeana), dar cota unica e o prostie, si nu poate fi sustinuta de nici un argument rational.

  Serios? Ia incearca. Nu sa o sustii, inteleg ca esti impotriva. Incearca sa dai si argumente (economice, de preferinta) impotriva. Demonstreaza „prostia”.

 8. vladSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Dreptacii lui tata, v-a trecut vreodata prin capsor ca masurile ireponsabile si antisociale ale regimului Traian Boc vor face ca la urmatoarele alegeri PSD-ul sa castige la un scor nemaivazut din 90 incoace?

  nu masurile, prostia din capul celor ce nu se pot desprinde de statul asistatilor social. masurile sunt necesare si fac parte din reforma dureroasa, dar tot amanata de 20 de ani. aceasta amanare a fost iresposabila, nu masurile actuale

  cat despre cota unica… fiind stabilita procentual, este ECHITABILĂ. Vezi manualul de clasa a 5-a/ a 6-a. Cam pe acolo, daca nu mai devreme

  Solutia e extrem de simpla si logica: renuntarea la aberatia cotei unice (care nu mai exista in nici o tara civilizata)

  presupun ca prin tara civilizata vei da exemplul socialistelor europene, nu?

 9. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Asadar nu avem nevoie de profesori, medici, politisti sau magistrati, nu avem nevoie de scoli si spitale (in conditiile in care si asa populatia romaniei e printre cele mai bolnave si needucate din Europa),

  ba e nevoie – dar de ce trebuie sa ii plateasca statul?
  de ce trebuie ca 1000 de angajati ai nokia+1000 renault + 1000 coca cola sa tina in spate 300,000 de putori socialiste?
  profesori care trec elevii rotunjindu’si salariu cu spaga ( macar nu ii indoctrineaza ca in occident, sper), doctori care nu se uita la tine daca nu primeste spaga, politistul care sta in intersectie la spaga – cine ar mai fi?
  ah, magistratii – nu primesc spaga?
  asa ca stangacii lu bunicuta au adus economia unde este.
  pdl nu are nici o treaba cu dreapta ( poate doar cativa de acolo care ii numeri pe degete)

 10. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  o fi musai sa te’atinga geniul pe neuronul clatit indeobste de Otrepele din Troaca Voiculesciana [adevaratul otv, mostenitor al klanului omideei brucaniene] ca sa fi in stare: 1] sa plasezi culpa guvernarilor socialiste executate de psd, pnl si partial, pdl, exclusiv pe capul lui basescu? si 2] sa colportezi dusmanos si isteric o sentinta suava ca un facalet aruncata asupra ‘dreptacilor’ si rezultata dintr’o judecata sumara de maidan asupra unor opinii politice neexprimate, dar presimtite pesemne, apropo de nevoile tarisoarei de ostasi, profesorasi si felcerasi?

  si raspund singur ca un retardat spalat pe creieri, dar fara ajutorul vreunui otv, ci direct de catre capitalistii iudei si americani*: NU, nu este nevoie de geniu ca sa ai tupeul sa calci pragul unor dreptaci si sa’i apostrofezi cu vorbe de patachina maoista, e suficient sa fii un amarat de bujetar stresat rau la buzunar, pingele si gatlej de masurile de austeritate dictate de odiosul prezident re-ales [recte, personajul de basm al otv-ului]. Disperarea naste leisori carpatini, si inca unii zburliti si hamesiti, pusi pe galceava si pe hacuit tapi ispasitori.

  *opinie emisa la comanda unor speculatori verosi din sferele de interese ale xxxbankofhomerica, yyycasinoi si yaKuza-woiewodat.

 11. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  tipic pentru stanga: dupa ce distrug tipa ca din gura de sarpe ca nu ei sunt de vina.
  romania duoa revolutie pleca cu un avantaj extraordinar.
  economic, practic nu avea datorii externe.
  politic, avea parte de o simpatie extraordinara din partea occidentului.
  unde s’a ajuns dupa doua mandate iliesciene?
  o romanie saraca in imposibilitate de plata cu granitele inchise in urma mineriadelor.
  un nivel de coruptie care atingea cerul.
  mai exista vreun politician roman in afara de basescu care a renuntat la imunitate pentru a fi cercetat?
  probabil nastase ????

  toate putorile alea socialiste din piata, nu inteleg un simplu fapt de bun simt: guvernul, in urma politicilor de stanga a unui partid autodeclarat de dreapta, nu mai are bani.
  ce o fi asa de greu de inteles?
  nu mai sunt bani!
  putea sa vina si bunica bunicutzei la guvernare.
  de unde sa le mai dea?
  daca primesc sa zicem rpimesc la buget doua milioane din taxe, politicienii fura unul si apoi platesc sase unei armate de birocrati?
  ce optiuni are?
  pai ar fi,
  1 – sa se imprumute. dar prost o fi ala care iti da bani de cheltuiala in momentul in care tu produci 2 milioane si cheltui 6.
  2 – sa creasca taxele – dar nokia nu s’a mutat in romania din germania de florile marului, climei sau a peisajului clujean. s’a mutat in romania in incercarea de a scoate produsele mai ieftine pentru a reusi sa ramana pe piata.
  nemtii sunt acum prea preocupati sa plateasca salariile profesorilor, magistratilor, politistilor, medicilor spanioli, greci, portughezi, italieni, irlandezi samd
  e adevarat ce spuneau ca acea criza din grecia se poate raspandi in toata europa, ei bine tocmai i’au dat o mana de ajutor – un bailout.
  pentru ca germania ramasese singura tara din europa care mai producea.
  3 – sa tipareasca bani. ceea ce inseana o inflatie galopanta si o economie proasta pe termen lung unde productia, exportatorii si implicit muncitorii – au cel mai mult de pierdut.
  importatorii vor fi singurii care vor face ceva bani.
  4 – sa renunte la politicile socialiste gen iliesciene care isi platea minerii pentru ajutorul acordat unde costul unei tone de carbune costa ( sa zicem) 3 lei si o vindeau cu un leu.
  ca mai apoi sa le ofere nustiucate salarii generoase pe economie sa stea acasa sau sa se reangajeze pe sestache.
  si unde s’a ajuns?
  banii platiti de la guvern s’au topit pe bautura si toata zona a ramas in paragina.
  dar daca, sa zicem, in loc sa le dea salariile alea pe gratis – ii platea pe mineri sa construiasca autostrazi?
  minerii se reprofilau, aveau de munca si romania infrastructura.

  nimic din politicile de stanga pentru mine nu face sens.

 12. portocala mecanicaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Lasand la o parte argumentele etice si ca sa vorbim strict in termeni pragmatici, cota unica e o prostie pt ca nu aduce suficienti bani la buget. Simplu. Tarile vestice sunt „socialiste”? Atunci si America e socialista, nu? Ca si ei au tot impozit progresiv (cota maxima e in jur de 40%). In Europa urmatoarele tari (sau pseudo-tari) au cota unica: Rusia, Republica Moldova, Transnistria, Bulgaria. Niste modele excelente de urmat, nu? Nu ca bolsevicii aia de americani.

  Si mai baieti, medicii, profesorii, politistii nu sunt „asistati social”. Ei sunt niste profesionisti de care orice societate are nevoie. Asistati social sunt „privatii” care nu-si platesc taxele dar beneficiaza de pe urma serviciilor oferite de statul roman (sanatate, educatie, siguranta publica). Voi, marii „liberali” virtuali care infierati „putorile socialiste” ati lucrat vreodata, faceti ceva util pt societate, sau va da taticu’ bani sa frecati menta pe internet? Pt ca daca ati lucra in lumea reala ati sti ca masurile lui Traian Boc vor lovi si in mediul privat, nu numai in bugetari.

  Oricum, a vorbi despre „socialism” si „comunism” in Romania in 2010 tine de prostie crasa. Pe langa irelevanta subiectului, e ironic ca cei mai mari „anticomunisti” din sfera publica din Romania sunt fosti nomenclaturisti (gen Basescu, Stolojan etc), turnatori sau copii de securisti (gen Tismaneanu). Iar partidul cel mai „anticomunist” este o fuziune intre fostul FSN si cei dati afara din PNL pt ca au colaborat cu Securitatea. A devenit aproape o regula ca in Romania „anticomunistii” sunt, in functie de varsta, fie privilegiati ai sistemului comunist, fie copiii lor.

  Oricum, ne vedem dupa 2012, cand fostii fesenisti, actual anticomunisti, viitor social-democrati se vor ingramadi sa intre in PSD.

 13. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  domnu portocala, cred ca nu v-aţi băut lăpticul si aţi început să săriti calul prin sufragerie, lînga servanta cu porţelanuri art-nouveau. si nu, nu ne vedem dupa 2012. si nici inainte ????

  ps: binenţeles că’mi da tăticu bani de internet, e fost evreu, actualmente membru de partid, director de întreprindere socialistă si pensionar in acelasi timp, deci are 2 venituri de la acelasi stat ???? in plus, bunică’mea e judecătoare pe tuşă si are pensie de patruj’ de melionae si mai ciupesc si de ea cate’un pol, pentru berică si grătărel, cînd merg pe valea prahovei, prin poieniţe de la Izvoru Dorului, unde un unchi de la ocolul silvic are vilă pa domeniul statului si inchiriază la fraieri in uichend, care fraieri is momiţi de naşi’mea care’i director adjunct la un liceu de provincie si aranjeaza excursii cu scoala pe firma lu’ fi’sa de turism care lucrează doar cu statul, că e cel mai profitabil, fată deşteaptă, s’a prins repejor cum merge treaba pe la noi, iar verişoara lu naşi’mea, un fel de matuşică de a doişpea spiţă e si ea inspectoare pensionara, asa ca mai scot cate’un peşkeş si dela ea cand îi fac cumpărăturile [deci muncesc din cand in cand, da’ nu ma spetesc], iar maică’mea, dirigintă de poştă imi trimite mailurile pe gratis unde vreau eu, deci m-am scos: nu plătesc traficu intens de propaganda capitalistă. Si da, ai mei, neamurile mele din tată’n fiu si din mama’n bunică îs bugetari, dar io’s rebelu şi capitalistul familiei, dreptaci pe banii taichii, si in vastul meu timp liber le dau cu tifla oamenilor muncii de prin satele internetului ???? Jos proletariatul de stat! vivat bişniţarii!

 14. emilSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Portocala Mecanica. De esti selectiv, cetatene? Curaj, mai sint si alte pseudo-tari care au adoptat cota unica: Cehia, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Islanda, Macedonia, Muntenegru, Albania, Serbia, Ucraina. Hong-Kong are un sistem interesant, care este adesea descris drept „cota-unica”, dar de fapt este un sistem alternativ: cota-unica optionala (cine doreste poate participa, in loc de cota-unica, la un sistem de taxare progresiva alternativ… care este foarte interesant).

  Cota unica nu aduce bani suficienti la buget? Esti contrazis de experienta tarilor de mai sus cu cota unica. Ca medie, cresterea economica a tarilor est-europene (in deceniul 2000), care au adoptat cota unica, a fost de aprox 6% anual (vorbesc de PIB). Tarile baltice (inainte de inceputul crizei din 2008) au inregistrat cresteri de 10%. Mai mult, experienta generala a fost de crestere a veniturilor la buget.
  Sistemul din Hong-Kong este vechi de 50 de ani si a fost un factor important la ridicarea nivelului de trai de la saracie abjecta, la bunastare invidiata in toata lumea. Cota unica este la 16%, iar cine alege sa mearga pe aceasta varianta este impozitat pe tot venitul anual. Aceasta varianta este aleasa de cei cu venituri foarte mari (2% din platitorii de impozite pe salariu, dar statul colecteaza de la ei aproape 50% din venitul total al impozitelor salariale). A doua varianta este un sistem progresiv in patru trepte: 2, 7, 14 si 20 la suta. In acest sistem exista, la fiecare treapta de procentaj, un prag initial din venitul individual care este neimpozitabil. Restul este impozitat la procentajul respectiv. Deci, este un sistem progresiv, dar cu rate mici.

  Problema Romaniei nu este sistemul de cota unica. Este betia statului de a cheltui mult mai mult decit isi permite. Traitul din datorii. A venit scadenta. In primul rind, indiferent de cum impozitezi, impozitele sint platite de salariati. Cind ai putini salariati si multi pensionari si asistati social, este imposibil sa mentii un „stat social” sau „stat asistential” care sa fie viabil in timp. Ia baga la cap niste cifre simple: 4.2 milioane de salariati duc in spinare 6 milioane de pensionari. Numarul total al asistatilor social (inclusiv pensionarii, a caror virsta medie este sub 55 de ani) este de 9 milioane. In ultimele doua decenii, suma cheltuita de stat pentru intretinerea acestor milioane a crescut de la 500 milioane RON anual, la 6 miliarde. Romania are o populatie in scadere, care imbatrineste accelerat. Cu o rata de fertilitate de 1.37 (nr. de copii pe cap de femeie fertila) Romania refuza sa mai faca copii, dar vrea ca cineva sa ii plateasca pensiile si salariile bugetarilor… din ce in ce mai multi pensionari si bugetari.

  Poti sa impozitezi ca descreieratul, iar daca o faci, bugetul statului va scadea: nu faci decit sa incurajezi evaziunea fiscala; cine o fi timpit, intre 25 – 40 de ani, sa munceasca din greu pentru a intretine un pensionar de 55 de ani (ce aberatie!), doi-trei asistati si sa si plateasca salariul bugetarului care tipa ca vrea sa i se mareasca leafa! De parca marirea lefei o aduce barza.

  Asta e, portocalo. Viseaza socialism pe pereti, e pe gratis.

 15. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  hotii striga hotii si portocala mecanica vorbeste despre prostia crasa.

  Si mai baieti, medicii, profesorii, politistii nu sunt “asistati social”. Ei sunt niste profesionisti de care orice societate are nevoie. Asistati social sunt “privatii” care nu-si platesc taxele dar beneficiaza de pe urma serviciilor oferite de statul roman (sanatate, educatie, siguranta publica). Voi, marii “liberali” virtuali care infierati “putorile socialiste” ati lucrat vreodata, faceti ceva util pt societate, sau va da taticu’ bani sa frecati menta pe internet? Pt ca daca ati lucra in lumea reala ati sti ca masurile lui Traian Boc vor lovi si in mediul privat, nu numai in bugetari.

  chiar esti batut in cap.
  pai mai desteptule daca profesorii sunt profesionistii si „privatii” sunt asistati social ???? ( ce dobitoc) din ce sunt platiti profesorii?
  de unde are statu’ bani bah desteptule?
  de la profesorii pe care ii plateste?
  dar politistii cine ii plateste?
  dar pe medici cine ii plateste?
  si daca ii plateste statu’ bai ‘telectualule cine dracu da bani la stat? asistatii sociali?
  hahahha cata prostie!

 16. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  daca fac ceva util pentru societate!
  asta mi’a scapat…
  ce vrei sa fac pentru societate?
  o oda?
  concept original socialist – primii au facut lagare pe care au scris ca munca te elibereaza, ailalti au facut gulaguri, canale si si’au dezvoltat cultul personalitatii prin construirea de kitch-uri.
  pentru mine primeaza familia, apoi comunitatea in care traiesc – da mah sunt individualist – nu ies la munca patriotica.
  muncesc si platesc taxe unora care ar trebui sa ma serveasca.
  ca asta sunt administratori.
  ca asta sunt – administratori nu conducatori.
  d’aia ii si zice – administratia de la washington.
  este si ceea ce nu inteleg socialistii, ca de cate ori platesti – astepti fie sa beneficiezi de produs – fie de servicii.
  da’ tu ce ai facut pentru societate?
  o hora?

 17. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  portocalo, te rog frumos sa nu pleci.
  sa ne mai impartasesti din intelepciunea socialista.
  pentru mine este foarte interesant cum ganditi si sa vad pana unde poate duce prostia.

 18. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  despre efectele socialismului, la alti prosti ce au facut cunostinta cu jaful si risipa nomenclaturii multilateraldezvoltate, da’ scrobite, cum ii sade bine proletarului cocotat in copac:
  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/7747998/Did-Britain-really-need-to-give-millions-tothe-wealthy-state-of-Singapore.html

 19. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Portocala Mecanica>

  Dreptacii lui tata, v-a trecut vreodata prin capsor ca masurile ireponsabile si antisociale ale regimului Traian Boc vor face ca la urmatoarele alegeri PSD-ul sa castige la un scor nemaivazut din 90 incoace? Asadar nu avem nevoie de profesori, medici, politisti sau magistrati, nu avem nevoie de scoli si spitale (in conditiile in care si asa populatia romaniei e printre cele mai bolnave si needucate din Europa), dar e MUSAI ca Nuti Udrea sa aiba pe mana 3,7 miliarde pe care sa-i arunce pe prostii, e musai sa cumparam avioane militare second-hand, si e musai sa continue nebunia achizitiilor publice. De asemenea avem nevoie de Catedrala Mantuirii Neamului, si trebuie sa aruncam cu bani in BOR.

  Stai cam prost cu manipularea, stimabile. Cum am ajuns noi la 1,4 milioane bugetari? Ia spune-mi tu mie, cate scoli si licee s-au deschis in Romania ultimilor ani? Dar spitale? Is mai multi politisti pe strada decat militieni pe vremea lui Ceausesc (0,8 milioane bugetari)? Sistemul de justitie a avut o mare nevoie de magistrati, din cauza proceselor nenumarate, si a facut angajari masive? Te uiti cam mult la Antenele felixiene si la Irealitate, cetatene, de poti abera in halul asta.

  Si apoi, nu ma porni: dam mita in spitale ca sa fim tratati ca ultimii oameni, iar la clinicile particulare dam o groaza de bani si tot nu beneficiem de un tratament decent. In randul profesorilor sunt o multime de incapabili, iar in randul politiei sunt atatia angajati la munca de birou pentru ca sunt fiul, sora, fratele, varul, nevasta sau sotul cuiva. Cat despre magistrati, ???? , toti cei care au avut de a face cu sistemul juridic din ROmania stiu cat merita magistratura din banii pe care ii ia deja.

  In sfarsit, cota unica este o mica magarie, oricum ai lua-o: e impozit pe profit, prietene. Cu alte cuvinte, dupa ce statul te-a taxat si supertaxat, dupa ce ai platit tot soiul de contributii tembele, mai vine si iti mai si din ce iti ramane. De ce? Pentru ca poate. Hai, du-te cu gargara asta la Irealitatea si plange alaturi de medicul Ciuvica, expert in toate (economie, constitutionalism etc.).

  Oricum, a vorbi despre “socialism” si “comunism” in Romania in 2010 tine de prostie crasa.

  Comunismul, societatea fara clase, egalitate inainte de toate, „fiecare dupa capacitati, fiecaruia dupa nevoi”? Doesn’t ring a bell? Sigur ca nu :mrgreen: , doar „socialismul este filosofia eşecului, crezul ignoranţei şi evanghelia invidiei.” (Winston Churchill)

 20. portocala mecanicaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  doctore piper, incep cu tine, ai nota 2 la reading comprehension, stai jos si taci din gura ca esti cam inocent (nu zic idiot, ca suna urat). Am specificat clar ca ma refeream la „privatii” care nu-si platesc taxele (sau care nu le platesc integral), nu la cei din privat in general. Intr-adevar avem mult mai multi asistati social decat putem duce.

  emil: mi-ai enumerat niste tari in general post-comuniste, plus Hong Kong care nu are practic cota unica. Nici una din tari nu o duce prea bine economic. Dar oricum, chiar daca cota unica ar fi o poveste de succes in alte parti (ceea ce nu e), e irelevant cat timp in Romania cota unica nu e viabila. Repet, America e comunista, dar Trasnnistria nue, daca impozitarea progresiva = comunism? Cota unica poate functiona atunci cand statul are alte surse de venit. De ex in Rusia, au cota unica de 10%, dar statul detine monopol in mai multe ramuri ale economiei. Vrei capitalism de stat putinist, liberalule? ????

  Imperialistule, nu stiu cat ai dat tu pe la scoala (dupa cum te exprimi, banuiesc ca nu prea des) dar in mod normal ar fi trebuit sa observi ca scolile romanesti sunt in general si asa supra-aglomerate si subfinantate, in comparatie cu alte tari din Europa. Dar probabil tu te-ai simti excelent intr-o tara de ignoranti si de semi-analfabeti. Evident ca sunt persoane incompetente in toate domeniile, inclusiv printre „bugetari”, dar spune-mi tu cum poate o societate functiona fara educatie, sanatate si siguranta publica. Daca iliescienii erau fascinati de „modelul suedez”, se pare ca pedelistii de azi prefera modelul somalez.

  Oricum, ma amuza sa vad cand pupincuristii lui Basescu sunt „liberali” cand vine vorba de cheltuieli cu adevarat necesare, dar comunisti cand vine vorba de sustinerea unui guvern supradimensionat, a unor achizitii publice dezmatate si a unor servicii si organizatii care fie nu sunt necesare fie n-ar trebui sustinute de la buget (SRI, care are mai multi angajati decat CIA, sau BOR, care ne spune ca pe timp de criza trebuie sa construim mai multe biserici, poate coboara d-zeu din ceruri si ne scoate din criza).

  Va las cu o dedicatie speciala, imnul electoral al „anticomunistilor”. Cam asta e cultura politica la romani.
  http://www.youtube.com/watch?v=TsPm6ojcAeE&feature=related

 21. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Unii compatrioti cred ca relatia dintre ei si politica este valabila pentru toti ceilalti de pe acest pamant. Daca esti de acord cu Basescu in privinta reducerii aparatului bugetar si a nevoii de a scadea din cheltuieli, esti un pupincurist de-al tiranului. Cat despre masurile preconizate, este evident ca reducerea aparatului bugetar si scaderea salariilor angajatilor la stat sunt metode specifice reformei economice de tip somalez, sapa la insasi fundatia statului roman. Ce ne-am face cu mai putin de 1,4 milioane de bugetari? Am ajunge ca in Somalia unde statul nici nu exista. Marea intrebare ramane: cum a reusit Ceausescu sa conduca un stat comunist cu doar 0,8 milioane de angajati?

 22. costinSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  portocala, exista o expresie in bucuresti: fratemeleu. ti-o dedic

 23. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  doctore piper, incep cu tine, ai nota 2 la reading comprehension, stai jos si taci din gura ca esti cam inocent (nu zic idiot, ca suna urat). Am specificat clar ca ma refeream la “privatii” care nu-si platesc taxele (sau care nu le platesc integral), nu la cei din privat in general. Intr-adevar avem mult mai multi asistati social decat putem duce.

  ????
  dear portocalo, that’s why you don’t have to feed da beast.
  if u know what I mean.

  reading comprehension ?
  jeez, u got me w/ this one smart ass, how do u translate that in romanian language?
  or are u soo educated and forget the romanian term?

 24. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  hahaha, cat de tare e articolul pus de eunuke!

  Over the same period, other recipients of British development aid have included Slovenia, Malta, the Czech Republic and Hungary, all highly developed First World countries, fellow members of the EU, and two of whom are even in the euro. In the last year for which figures are available, Britain also gave £380,000 in aid to the enormously wealthy oil sheikhdom of Saudi Arabia.

  These are, of course, relatively small sums. Yet DFID also paid £40.2 million last year to the economic superpower that is China, now officially classified by the World Bank as a „middle-income country”. Among the items funded were „storytelling projects” to encourage Chinese children to campaign against climate change.

  britsii platesc „ajutor economic” chinei, arabiei saudite, indiei….

 25. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  si aici ar trebui sa intervina portocala mecanica sa ne explice ca nu putem trai fara china, india, arabia saudita ????
  imi place ca asta o tot da ca nu putem trai fara doctori, profesori si politisti de parca a sustinut cineva pe aici sa fie eradicate meseriile de mai sus amintite ????
  app de politie si romania, dupa cate am inteles sunt asa: jandarmi, politia, politisti comunitari :), mai sunt unii care pazesc parcuri si pe langa toate astea e plin de firme particulare de paza si protectie ca toti aia de mai sus sunt prea preocupati cu adunatu’ spagii nu cu prinderea hotilor.
  si asa de mult duce statul grija doctorilor ca daca prinde vreun doctor sau asistent contract in strainatate – fuge fara sa se uite inapoi ????
  cine mai sunt? ah, da – profesorii, nu putem trai fara profesori de la stat.
  daca statu’ n’ar plati profesorii – s’ar prosti romanu’ instantaneu ????

 26. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  citrica_rozalie a descoperit cauza tuturor relelor: cota unică! bravos cetăţene, eşti un geniu, o spun cu admiraţie, fără indoială, avem aici, printre noi, o spun cu mîndrie şi bucurie simplă de copil, avem o capacitate, un mare om de stat, unul omniscient, polivalent si bicefal care dă cu texte incomprehensibile pentru dreptacii craşi [pentru că eu, în nimicnicia mea, tot nu am priceput unde baţi cu prelegerile dumitale meşterite cu atîta patos, înţelepciune şi spirt pedagogic]. Intrebarea e: de ce îţi pierzi vremea cu noi cînd ai de salvat atîtea economii prăpădite? Hai că in 2-3 zile înveţi mătăluţă limbile estului ca să te exprimi pe înţelesul lor, fă-le hatîrul ăsta şi scoate-i din întunecime!

  nu-mi răspunde. fii savantul nostru şi pune-te pe treabă!
  ????

 27. emilSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Portocalo:

  mi-ai enumerat niste tari in general post-comuniste, plus Hong Kong care nu are practic cota unica. Nici una din tari nu o duce prea bine economic. Dar oricum, chiar daca cota unica ar fi o poveste de succes in alte parti (ceea ce nu e), e irelevant cat timp in Romania cota unica nu e viabila.

  Ce legatura are faptul ca estul european a fost comunist cu eficienta sau ineficienta cotei unice? Cum o conditioneaza direct prima pe a doua? Explica.

  Nici una din tari nu o duce prea bine economic. Dar oricum, chiar daca cota unica ar fi o poveste de succes in alte parti (ceea ce nu e), e irelevant cat timp in Romania cota unica nu e viabila.

  Ai o obsesie: faci afirmatii fara nicio baza in realitate. Dupa adoptarea cotei unice, veniturile la bugetul bulgar au crescut cu 40%. Toate tarile est-europene care au adoptat cota unica au cunoscut cresteri ale bugetului national.
  In ce priveste Romania, datele te contrazic din nou. Si in Romania s-a inregistrat o crestere, chiar daca modesta, a veniturilor la buget. Pentru detalii si citeva statistici pentru perioada 2005-2006, citeste studiul lui Sorin Oprita. Pentru a intelege ce inseamna cota unica si avantajele pe care le aduce, citeste si studiul lui Andrei Grecu, pentru Adam Smith Institute.

  Dar stiu, esti prea multumit de sentintele tale de ignorant, ca sa te incurci cu date si cifre. Lozincaria si minciuna pina in pinzele albe sint mai comode. Asa cum au fost pentru guverne succesive ale Romaniei. Eh, acum a sosit nota de plata. Iti mai spun inca o data: puteti sa adoptati cel mai ultra-progresiv sistem de impozitare si sa impozitati si pielea de om, nu faceti decit sa stringeti streangul si mai tare. Problema sint cheltuielile iresponsabile si decrepitudinea demografica a Romaniei. Succes in continuare la visat socialism pe pereti.

 28. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  da, studiul lui andrei grecu este cat se poate de corect ( m’am oprit la capitolul despre taierea taxelor din statele unite).
  taxele excesive incurajeaza evaziunea fiscala, scade productivitatea si creste coruptia ( cu alte cuvinte: feed the beast).
  o crestere economica nu se traduce prin cat de mult poate cheltui un guvern ci prin puterea de cumparare a populatiei.
  socialistii astia cand se apuca sa „repare economia” sunt ca un cataclism natural.
  mai ales tampenia aia keynesiana de care se tot agata.

  Proponents of the flat tax are convinced that the existing progressive tax system
  raises a barrier against working extra hours, reinvesting, or saving. They believe that
  taxes are higher than the optimal tax rate T* described by the Laffer analysis, and
  that a moderately low flat rate would increase tax revenue. They argue that if tax
  rates were lowered, people would have a greater incentive to work and invest,
  which would boost the whole economy.

  adeptii cotei unice de impozitare sunt convinsi sistem actual de impozitare progresiva pune bariere populatiei de a munci mai mult, reinvesti sau economisi.

  argumentul lor este ca atunci cand taxele sunt mici oamenii au o mai mare dorinta de a munci si investi ceea ce duce la o crestere economica.

  cat de simplu este: taxele mici incurajeaza munca, productivitatea, creativitatea, investitiile, descurajeaza coruptia.
  bineinteles ca nu poate fi in asentimentul socialistilor care sunt de parrere ca cu cat cheltuie ei mai mult din venitul populatiei – cu atat mai bine.
  problema lor apare in momentul in care se termina banii altora.

  The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money cum bine zicea maggie

  Looking at three major
  tax cuts in American history, the Coolidge tax cuts of the 1920s, the Kennedy tax
  cuts of the 1960s and the Reagan tax cuts of the 1980s, one can discern a clear
  pattern: when tax rates are reduced, the economy prospers, tax revenues grow, and
  low-income citizens bear a lower share of the tax burden.

  nu stiam ca si kennedy a taiat taxele – asta imi cam zdruncina teoria despre socialisti :).

  ma rog, sa revenim la conservatori:

  The 1980s: President Reagan reduced the top tax rate even more
  drastically, from 70 percent in 1980 to 28 percent by 1988. As a result,
  during the seven-year Reagan boom, economic growth averaged almost
  4 percent per year. Total tax revenue also expanded impressively by 99.4
  percent during the 1980s1:

  in anii 80 reagan a facut cea mai drastica reduceri de taxe – de la 70% in 1980 – la 28% in 1988. rezultatul a fost o explozie a economiei.

  apoi a venit domnu’ „it’s the economy stupid” clinton care a inceput cheltuiala sociala „everybody deserve a home” – dar nu prin munca ci cu ajutor de la stat din banii celor ce muncesc.
  rezultatul il resimtim si astazi.

  1 Critics argue that the Reagan tax cuts caused the increased budget deficit of the 1980s. A very brief analysis
  shows that, as a share of GDP, federal revenues fell from 20.2 percent in 1981 to a low of 18 percent in 1984,
  and rose back up to 19.2 percent by 1989. Since from 1950 to 1995 federal receipts have averaged 18.4 percent
  of GDP, throughout most of the Reagan years, taxes as a share of national output were substantially above the
  post-war average. The large and sustained defence build-up and the unexpected rapid decline in inflation in the
  early 1980s are better explanations of the post-Reagan deficit.

  deficitul lui reagan? criticii insa uita voit ca reagan a invins ciuma rosie.
  a castigat razboiul rece fara sa traga un glont spre deosebire de perioada kennedy cand lumea s’a aflat la un pas de distrugere mondiala tocmai din politicile acestuia de „Prietenie” cu rusii sau cum se zice mai nou – resetare :).

  The history of tax cuts in the United Kingdom is mainly associated with Margaret
  Thatcher’s period of office as Prime Minister of the United Kingdom between 1979
  and 1990. Advocate of free markets and entrepreneurialism, Thatcher entered office
  with the main objective to reverse the socialism that she believed had done great
  harm to the British economy. Her economic program called for deregulation,
  privatization, tax cuts and a rigorous control of government spending in order to
  keep inflation low. On the international scene, “The Iron Lady” maintained a special
  relationship with American President Ronald Reagan, whose views regarding the
  economy and fiscal reform she often shared.
  The first important tax cut in Great Britain took place in 1979, the year Prime
  Minister Thatcher first entered office. Chancellor of the Exchequer Sir Geoffrey
  Howe first cut the top rate from 83 percent in 1979 to 60 percent in 1980. Seven years
  later, Nigel Lawson, Chancellor of the Exchequer in the second Thatcher
  government, further reduced the top rate from 60 percent in 1985 to 40 percent in
  1986. Thus, in only seven years, the British tax system went from a top rate of 83
  percent to the top rate of 40 percent that we still have today.

  si ca o ultima idee ca deja am scris prea mult:

  Economic theory and historical evidence in both the USA and the UK shows that
  lowering taxes stimulates economic activity. A moderately low flat tax would
  therefore provide a stimulus to work, produce, invest, and save, thus promoting
  overall economic growth, job creation and government revenue. It would broaden
  the tax base by curtailing the incentive for an underground economy and thereby
  reducing tax evasion, avoidance and underreporting.

  teoriile economice si adevarurile istorice atat din marea britanie cat si din america ne arata ca o cota unica mica stimuleaza activitatea economica. O cota unica moderata va duce la o stimulare a muncii, productivitatii, investitiilor, economisirii ceea ce inseamna o crestere economica in toate domeniile, somaj scazut si bani mai multi la buget, ar slabi economia subterana rezultand in acelasi timp o evaziune fiscala redusa.

  pai d’aia evaziunea fiscala este sport national in europa.
  cine ar mai face evaziune fiscala daca ar trebui sa plateasca un impozit mic si fix de, sa zicem, zece procente?

 29. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  este!
  se sparge buba:

  Leaked Spanish Report: Obama’s Model ‘Green Economy’ a Disaster (PJM Exclusive)

  povesteam nu demult pe aici despre niste moristi de prin minnesota.
  pe langa faptul ca sunt superscumpe – costul de intretinere a acestora este foarte ridicat.
  consuma mai multa electricitate decat produc, din cauza temperaturilor scazute iarna – lubrificantii trebuiesc tinuti la o temperatura ridicata pentru a nu afecta mecanismul moristii, asa ca pe perioada iernii – morisca cu pricina consuma energie electrica produsa de sursele conventionale :).
  mai mult de atat – energia eoliana – nefiind o sursa constanta de producere a energiei electrice si fiind foarte costisitoare si pentru a o face atractiva, guvernul o subventioneaza.
  cum? pai simplu: cu mai multe taxe si impozite, evident.
  ce te faci insa cand lumea nu mai are bani, economia intra in colaps?
  este ce se intampla in spania in acest moment, spaniolii in superioritatea lor, au ales in 2002 un guvern socialist pus pe fapte mari ( a se citi cheltuieli cu nemiluita).
  acum au ajuns in situatia in care investitiile proaste si cheltuiala nesabuita sa isi spuna cuvantul.
  si, in bun spirit socialist – nu ei sunt de vina!

  Spain Blames Economic Crisis on ‘Anglo-Saxon’ Conspiracy (George Bush Did It!)
  situatia economica dezastruoasa a spaniei este rezultatul unei conspiratii anglo-saxone ( conduse de evrei din umbra).
  bai, cata prostie!

 30. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  aici ar trebui sa intervina portocala sa ne spuna ca nu se poate trai fara moristi subventionate de stat.

 31. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  via telegraful englezesc:

  Whatever Germany does, the euro as we know it is dead

  cu o singura adaugire, ca acum germania prin leader-ul sau de „dreapta” a mai adaugat o datorie la buget.
  consistenta.
  nemtii strang cureaua si numara pffeningu’ in timp ce merkel jongleaza cu trilioanele.

 32. portocala mecanicaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  bai emil si cu dr pepper, ma lasati cu Bulgaria si cu Reagan? Fapt: in Romania cota unica nu e sustenabila, din moment ce nu a schimbat cu nimic problema evaziunii fiscale, si cat timp nu sunt suficienti bani la buget. Oricum mult-iubitul vostru Traian Boc va mari probabil cota unica, sau va renunta la ea pana cel tarziu anul viitor, pt ca taierile de salarii de anul asta nu vor putea acoperi furturile de la buget comise de clica Basescu-Udrea-Berceanu-Videanu. Ganditi-va de pe acum la niste argumente pt a ridica in slavi masurile de anul viitor.

  dr pepper eu ti-am zis sa stai jos si sa taci din gura pt ca esti inocent, dar vad ca tii neaparat sa-mi demonstrezi ca prostia si ignoranta nu au limite. Muta-te tu intr-o societate unde sunt la pamant educatia, sanatatea si siguranta publica, daca consideri ca nu e nevoie de ele. De ex Somalia, asa cum am mai spus ????

  Cu dr pepper nu-mi mai bat capul pt ca saracul e retardat, dar pt voi astialalti hai sa va explic pe intelesul tuturor. In termeni capitalisti, bugetarii presteaza niste servicii publice. In capitalism, cat dai, atata face. Deci cat timp serviciile publice sunt prost platite, vor fi si de proasta calitate. O economie nu poate functiona doar cu PR-iste si capsunari, de aceea tarile cele mai dezvoltate sunt inevitabil tari cu o populatie educata si cu servicii publice de calitate (tarile vest-europene, America de Nord, Israel, Australia etc).

  Si o ultima chestie: mai fesenistilor, lasati-o mai moale cu „socialismul” si „comunismul” ca e obositor, penibil si ma face sa ma intreb ce faceau parintii vostri inainte de 89. In 90 fesenistii strigau „Moarte intelectualilor” si „Iliescu apare, soarele rasare” iar acum au devenit brusc „anticomunisti” si „conservatori”. Evident ca nu mi-ati raspuns la intrebarea legata de taiera cheltuielilor bugetare, ceea ce arata ca, in pofida ifoselor de „conservatori”, mentalitatea de comunist tamp a ramas. Dar hai, incercati totusi sa va puneti putin la contributie neuronul fesenist. De ce trebuie sa taiem din educatie si sanatate, dar in continuare sa pastram ministere inutile, agentii guvernamentale inutile, sa nu facem ordine in achizitiile publice, si sa finantam de la buget un SRI supra-dimensionat si irelevant, si un BOR care exceleaza in nesimtire si lacomie? Hai nu va eschivati, raspundeti, ii dau o bomboana oricui reuseste sa dea un raspuns coerent.

 33. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Două deşte: ca să inerveze espres un gigant ca matale? d-aia păstrează tătuku nostru sri-ul, armata, bor-ul şi alte energofage d-astea, in loc să dea educaţie şi sănătate la tot boboru, dinadins ca să irite pîn la exasperare valorile eterne ale neamului!

  am ghicit?

  ????

 34. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  @dr pepper, ce zici de zappa-terro, este că-i cu curu-n păpădii şi cu doaga-n poieniţă ca răposatu nost’, ceaşcă cel hopsedat de agenturilii străine? ???? urmeăză strînsu curelei şi suta de euroi dată de sărbători, plus apel la pretenii din palestina, alegeria si libia pentru front comun împotriva ocultei jidăneşti care conspiră să îngroape turismu strămoşesc iberic. le ţîţîîie fesele de disperare socialiştilor, a se vedea şi citrica_băştinaşă, cu dispreţul ei suveran şi isteric faţă de nărodu de dreapta care-i iese-n calea cea luminoasă ..pe care a apucat să intre.

 35. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  economie nu poate functiona doar cu PR-iste si capsunari, de aceea tarile cele mai dezvoltate sunt inevitabil tari cu o populatie educata si cu servicii publice de calitate (tarile vest-europene, America de Nord, Israel, Australia etc).

  hahaha, asta clar e bugetar!
  si mai mult ca sigur ca n’a calcat in viata lui in america de nord.

 36. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Si o ultima chestie: mai fesenistilor, lasati-o mai moale cu “socialismul” si “comunismul” ca e obositor, penibil si ma face sa ma intreb ce faceau parintii vostri inainte de 89. In 90 fesenistii strigau “Moarte intelectualilor” si “Iliescu apare, soarele rasare” iar acum au devenit brusc “anticomunisti” si “conservatori”. Evident ca nu mi-ati raspuns la intrebarea legata de taiera cheltuielilor bugetare, ceea ce arata ca, in pofida ifoselor de “conservatori”, mentalitatea de comunist tamp a ramas. Dar hai, incercati totusi sa va puneti putin la contributie neuronul fesenist.

  bah portocalo, cand strigai tu in piata „moarte intelectualilor” si ca nu vrei kent si nici valuta, vrei ca roman sa .. alea alea, eu strigam „cine’a stat cinci ani la rusi – nu poate gandi ca bush”

  asta ne acuza pe noi ca suntem fesenisti in timp ce se gudura la gandul ca o sa iasa psd-istii in ’12.

 37. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  si nici in Israel nu o călcat si nici vestu europei nu i-a simţit suflarea dogoritoare. Că altfel ar fi aflat cum o duc bietele ţărişoare Italia, Spania, Franţa pline de căpşunarii noştri, inclusiv d-ăştia cu studii înalte precum medici şi pedagogi. că de crizate ce sunt şi-au angajat bone, asistente şi gunoieri balcanici ca să aibă la cine ţipa cînd le apucă năbădăile de fete bătrîne. ???? plus că-s ieftine forţele noastre de muncă, e pe bujetu lor socialist, împotmolit in cazanele welfare-ului, in peşcheşuri şi tiribombe pentru săracii lumii a treia şi pentru leprele de import aduse să stea cu mîna-n intinsă la pomană chiar in sufrageria filantropilor de duminică, cînd se ţine şedinţa de partid.

 38. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  citirica_savantă pare să fi terminat ceva Mecanică pe înserat la Braşov, sau o Medicină de taină la caracal, apoi s-o fi învîrtit cu talent in mediul de afaceri de cumetrie oleacă pînă s-a prins că o sinecură la stat nu-i de lepădat, ba chiar e de preferat, aşa că acu se avîntă din postura de rotiţă-n sistem in polemici cu duşmanu de clasă care e musai să fie reeducat, convins de justeţea idealului nobil al cotei progresive, aşa cum decurge din curatul si adevăratul progresism ştiinţific. O veritabilă Lecţie de economie politică pentru care ar trebui să-i mulţumesc cu stimă. Deci mulţumesc măi dragă portocală. sau să zic băi?

 39. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  de israel si restu’ nu m’am pronuntat pentru ca nu am trait acolo.
  statele unite au servicii bune, intocmai pentru ca guvernul s’a abtinut si chiar si asa cele mai proaste servicii le ofera dmv si usps.
  daca vrei servicii de calitate apelezi la fedex si ups.
  portocala traieste din vise erotice utopice socialiste.

 40. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  si culmea! da exemple din sectorul privat sa isi justifice teoriile socialiste, centralizate de stat.

  ma trimite in somalia ca nu imi convine sistemul din romania si se autodeclara ‘telectual.
  bai, portocalo, eu recunosc – si nu e prima data: sunt prost.
  nu fac parte din categoria ‘telectualilor.

 41. emilSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Portocalo:

  ma lasati cu Bulgaria si cu Reagan?

  Nicio problema. Datele si cifrele nu sint pentru tine. Le ignori si in schimb pui placa cu Boc, Udrea, Basescu, fesenistii. Ai de ejaculat un monolog si nimic nu-ti sta in cale. Dreptul tau. Ia si cu Viagra, o sa-ti creasca bugetul.

  PS
  New York Times, care a pus umarul cu spor la sustinerea europenizarii Americii de catre Obama, are un articol despre situatia europeana. Boii mecanici de la NYT au mici frisoane urmarind viitorul american desfasurindu-se in timp real peste Atlantic. Boii mecanici din Romania o tin cu Basescu, Udrea si feseneul.

  In Athens, Aris Iordanidis, 25, an economics graduate working in a bookstore, resents paying high taxes to finance Greece’s bloated state sector and its employees. “They sit there for years drinking coffee and chatting on the telephone and then retire at 50 with nice fat pensions,” he said. “As for us, the way things are going we’ll have to work until we’re 70.”

  In Rome, Aldo Cimaglia is 52 and teaches photography, and he is deeply pessimistic about his pension. “It’s going to go belly-up because no one will be around to fill the pension coffers,” he said. “It’s not just me; this country has no future.”

  Changes have now become urgent. Europe’s population is aging quickly as birthrates decline. Unemployment has risen as traditional industries have shifted to Asia. And the region lacks competitiveness in world markets.

  According to the European Commission, by 2050 the percentage of Europeans older than 65 will nearly double. In the 1950s there were seven workers for every retiree in advanced economies. By 2050, the ratio in the European Union will drop to 1.3 to 1.

  Europeans Fear Crisis Threatens Liberal Benefits

 42. DespinaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Acum vad discutiile de aici.

  @Portocala
  De unde stii tu ca „privatii” nu-si platesc taxele?

 43. portocala mecanicaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  emile, ce legatura are copy/paste-ul tau cu ce spuneam eu, sau cu orice? Da, Europa de Vest are probleme, nu la fel de mari cum avem noi. Si ce-i cu asta? Dar se pare ca nu te poti astepta la logica si coerenta de la un basescian. Mai bine incearca sa raspunzi la intrebarea cu bomboana. Arata-le la „socialisti” cum sta treaba ????

  doctore piper, apreciez faptul ca ai recunoscut ca esti prost. E un pas inainte si te felicit. Eu sunt la fel de bugetar cum esti tu „liberal” ???? Vad ca tii minte bine sloganurile FSN, sper ca ai avut parte nu de kent, nici de valuta, ci de clipe de neuitat cu Petrica Roman. Daca cei de la PSD s-au separat de cloaca FSN inca din 92, vad ca cei ca tine au ramas inca fideli si dupa 20 de ani vechiului FSN, rebotezat PDL. Mie nu mi-au placut niciodata nici FSN-ul nici PSD-ul, dar cei ca voi au facut ca PSD-ul sa fie castigator sigur la urmatoarele alegeri. Tot voi probabil veti deveni „social-democrati” dupa urmatoarele alegeri, ca orice pupincurist care se respecta.

  Hai, nu vrea nimeni o bomboana? euNuke nu, tu nu poti participa, judecand dupa nivelul tau de coerenta iti recomand un calduros „don’t drink and post”

 44. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  brrrrr.

  sa imi pun niste reagan sa imi revin:

  http://www.youtube.com/watch?v=8gIxuOabGBE

  http://www.youtube.com/watch?v=9jK2_trRPRk&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=GlgTwp93E48&NR=1

  ???? mi’a mai evnit sufletu’ la gura dupa atatea ineptii socialiste.

 45. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  am gasit transcrierea:

  The Modern Little Red Hen

  Once upon a time, there was a little red hen who scratched about the barnyard until she uncovered some grains of wheat. She called her neighbors and said, „If we plant this wheat, we shall have bread to eat. Who will help me to plant it?”

  „Not I,” said the cow.
  „Not I,” said the duck.
  „Not I,” said the pig.
  „Not I,” said the goose.

  „Then I will,” said the little red hen, and she did. The wheat grew tall and ripened into golden grain.
  „Who will help me reap my wheat?” asked the little red hen.

  „Not I,” said the Duck.
  „Out of my classification,” said the pig.
  „I’d lose my seniority,” said the cow.
  „I’d lose my unemployment compensation,” said the goose.

  „Then I will,” said the little red hen, and she did.
  At last it came time to bake the bread. „Who will help me bake the bread?” asked the little red hen.

  „That would be overtime for me ,” said the cow.
  „I’d lose my welfare benefits,” said the duck.
  „I’m a dropout and never learned how,” said the pig.
  „If I’m to be the only helper, that’s discrimination,” said the goose.

  „Then I will,” said the little red hen. She baked five loaves and held them up for her neighbors to see.
  They all wanted some – in fact demanded a share. But the little red hen said, „No, I can eat the five loaves myself.”

  „Excess profits!” yelled the cow.
  „Capitalist leech!” cried the duck.
  „I demand equal rights!” shouted the Goose.

  The pig just grunted. Then they hurriedly painted „unfair” picket signs and marched around, shouting obscenities.

  The government agent came and said to the little red hen, „You must not be greedy.”

  „But I earned the bread,” said the little red hen.

  „Exactly,” said the agent. „That is the wonderful free-enterprise system. Anyone in the barnyard can earn as much as he wants. But, under government regulations, the productive workers must divide their product with the idle.”

  And they lived happily ever after. But the little red hen’s neighbors wondered why she never again baked bread.

 46. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  evident ca sunt prost.
  sunt prost ca nu pot sa inteleg gandirea socialista.
  dupa cum am mai afirmat: pentru mine, cum gandesti tu daraga portocalo, nu face sens deloc.
  ce ma distreaza de cate ori intra socialistii sa isi etaleze ‘telectualitatea este ca pe mine ma acuza ca sunt pdl-ist si pe eunuke ca bea vartos :)/

 47. FrancescoSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Dr. Pepper, excelent raspunsul cu povestea Gainusei Rosii!

 48. DespinaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Si mie mi-a placut !
  Superb raspuns !

 49. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  francesco, in primul video – prima parte, este o poveste mult mai interesanta.
  dar nu am gasit transcrierea.
  reagan si’a castigat cinstit porecla de cel mai comunicativ presedinte.
  a spus lucrurilor pe nume si pe intelesul tuturor.
  mai putin al socialistilor.

  ma lasati cu Bulgaria si cu Reagan?

  va fi mereu raspunsul lor.
  international, precum melodia ????

 50. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Eu îl admir cu sinceritate pe nea Cetirică_mecanicu, rar s-a întîmplat să întîlnesc atîta consecvenţă, perseverenţă şi dedicaţie la un om al muncii cu cuvîntul. E un fenomen, nu numai un gigant anonim al gîndirii progresiste, ci un specimen de excepţie ce merită studierea în şcolile complect etatizate ale viitorimii. Chestia cu bombonul dovedeşte cîtă clasă şi dibăcie are dumnealui in materie de pedagogie, ilustrînd totodată însemnele evoluţiei acestei ştiinţe de la bici la nuia şi zăhărel şi de aici la lăpticul cu mere-n caramel postmodernist.

 51. FrancescoSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Din regulile Epocii:
  – „Dibaci cu dibacie, dibaci in meserie”;
  – dar „meseria se fura”;
  – „Meseria e cea mai frumoasa bratara” ( Nu si ptr. Catalin Voicu);

  Ca frumos o spune Claudius Urmei:

  Meseriaşul este cel ce ştie să facă de toate, dar de cele mai multe ori prost. Cârpeşte în loc să înlocuiască, leagă cu sârmă, improvizează. La final, treaba e pe jumătate făcută, iar el îţi zâmbeşte mulţumit.

 52. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Portocala Mecanica

  De ce trebuie sa taiem din educatie si sanatate, dar in continuare sa pastram ministere inutile, agentii guvernamentale inutile, sa nu facem ordine in achizitiile publice, si sa finantam de la buget un SRI supra-dimensionat si irelevant, si un BOR care exceleaza in nesimtire si lacomie? Hai nu va eschivati, raspundeti, ii dau o bomboana oricui reuseste sa dea un raspuns coerent.

  Dupa mintea ta putina, daca zic ca propunerile lui Basescu sunt bune, este imposibil sa mai am si alte idei in legatura cu reducerea deficitului bugetar. Asta-i buna, sunt impotriva reglementarii achizitiilor publice pentru ca aprob scaderea salariilor bugetarilor. ???? Doamnelor si domnilor, logica de portocala!

 53. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  mecanica.

 54. FrancescoSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Cu cateva minute in urma (12:15), Antena 3 a informat ca a avut loc un scandal la sediul UGIR 1903 in momentul in care 3 persoane au dat buzna in biroul presedintelui Cezar Coraci. Tot Antena 3 a „presupus” ca scandalul a pornit de la sustinerea de catre aceasta asociatie patronala a masurilor guvenamentale de reducere a salariilor si pensiilor pentru iesirea din criza.

  Pe Antena 3 s-a publicat o declaratie a lui Cezar Coraci care sustine ca persoanele care au intrat cu forta in biroul sau sunt …membri PDL!

 55. portocala mecanicaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Bravo doctore piper, francisca, imperialista etc. Ati demonstrat ca homo fesenistus nu s-a schimbat prea mult din 90 pana acum. Aceeasi prostie, incoerenta si agresivitate. Daca in 90 voiati sa faceti dragoste cu Petre Roman si infierati cu manie proletara „partidele” si „imtelectualii” acum infierati cu maine portocalie „bugetarii” si „socialistii”. Exista totusi o schimbare in bine: daca in 90 cei ca voi se exprimau cu bata, acum va manifestati ura si impotenta intelectuala (si probabil nu numai) pe bloguri cretine si in comentariile oficiosului hotznews.

  Si doctore piper, daca esti asa obsedat de „comunisti” poate ar trebui sa cauti in propria familie ????

  Eu mi-am facut treaba. Am demonstrat ca nu se poate discuta rational cu aplaudacii portocalii si ca nu sunteti in stare sa raspundeti nici macar la intrebari simple, sau sa intelegeti principii economice si mai simple.

  PS Vad ca si patronatele sunt impotriva masurilor lui Traian Boc. Banuiesc ca si patronatele sunt tot „comunisti”. Toata lumea e „comunista” in afara de, cat de paradoxal, fostii lingai comunisti si puradeii lor ????

 56. bugsySpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  JUST ORANGE JUICE! DRINK & PISS!

 57. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Ai demonstrat doar propriul autism. ???? Cale batuta, portocalo.

 58. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  ???? app de profesorii leftisti care nu se pot abtine de la indoctrinare.
  priceless
  pata?

 59. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  pe ce culmi şi plafoane glorioase se topea bănetul in timpul guvernărilor socialiste ale europei, cu puţin timp înainte ca dezastru să iasă la suprafaţă:
  http://www.foxnews.com/story/0,2933,454191,00.html

  artizanii fantastici ce au făurit cu secera şi ciocanul lui zappaterro mileuri din stalactite de plastic au smuls de la gura amărîţilor din Africa 23 de milioane de $. curat socialism şi egalitarism, dar de cumetrie.

 60. dr pepperSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Ban himself praised the piece and thanked Barcelo for putting his „unique talents to work in the service of the world.” The artwork will soar above the Human Rights Council’s chambers at U.N.’s European headquarters in Geneva, which may soon undergo a $1 billion renovation — but only after a $1.9 billion facelift of the U.N.’s New York offices is completed.

  auzi’l p’ala: si’a pus talentu’ unic in slujba umanitatii pentru 23 de milioane.
  dupa ce fura ca’n codru se si felicita intre ei.

 61. free2rhymeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  gunoaielor,PD-l-ul vostru a trecut din stanga(socialist) si din internationala socialista in partid de dreapta

  mizerii pupinbasistre ce sunteti
  viermilor

 62. bugsySpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  #61, cu Xanax ai incercat?

 63. free2rhymeSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  iata cum modernizeaza basescu statul roman plin de comunisti corupti

  http://www.jurnalul.ro/stire-observator/eroina-de-succesuri-cu-aston-martin-545466.html

  gabriel oprea il stii?
  basescu zicea ca e seful mafiei personale a lui nastase iar acum e membru PD-L

  tot sunt o apa si un pamant

  gunoaileor ce sunteti
  slavi pdlisti

 64. DespinaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Ia doua xanax !

 65. bugsySpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  #65, Moncher, vezi asta e defectul tau: te aprizi repede! Nu ai aflat ca incalzirea globala nu exista, sau exista doar in capul vostru de leftisti colorati in verde
  (green motherfucker peace)

  PS: watch your language!

 66. vladSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Emil, cred ca mai avem un candidat la reciclare

 67. DespinaSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  leftisti verzi,hotarati-va ce vine :
  era glaciala sau incalzire globala ?
  Sau depinde de cine plateste mai mult ?

 68. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  Pana vine Emil il mananca Akismetul. I-am etichetat ultimul mesaj ca spam, asa ca il invit sa mai scrie. Akismetul e un caine loial ce nu se sperie de turbati. :mrgreen:

 69. emilSpune:

  Răspunde
  mai 19, 2010

  free2rhyme… inca o injuratura si voi fi nevoit sa te scot din priza.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *