Peter Buttigieg, candidat al partidului Democrat pentru președinție

Etichete:

Peter Buttigieg, primar al localității South Bend, Indiana, e unul dintre concurenții cei mai vizibili din cursa pentru postul de candidat la președinție din partea democraților, având un CV cel puțin interesant, care îl recomandă pentru o discuție ceva mai amănunțită. Fost ofițer de informații în marina militară americană, după ce a lucrat într-o firmă …

Peter Buttigieg, primar al localității South Bend, Indiana, e unul dintre concurenții cei mai vizibili din cursa pentru postul de candidat la președinție din partea democraților, având un CV cel puțin interesant, care îl recomandă pentru o discuție ceva mai amănunțită. Fost ofițer de informații în marina militară americană, după ce a lucrat într-o firmă de consultanță în management, absolvent de Harvard, tânărul primar este cunoscut și pentru faptul că e homosexual, trăind în prezent cu un bărbat cu care spune că e căsătorit. Așadar, chiar dacă e un bărbat alb educat, fost militar medaliat, are și ceva care să îl identifice cu minoritățile despre care discursul stângii spune că sunt oprimate în America și oriunde în lume.

Văzut deja de mulți ca un posibil câștigător în cursa pentru poziția de candidat al democraților la președinție, care ar putea să îl bată pe Trump datorită inteligenței lui sclipitoare, tânărul Buttigieg are prezentate pe scurt discursul și concepțiile politice pe pagina lui de campanie „Meet Pete”.

https://peteforamerica.com/meet-pete/

Încă de la prima frază din pagină este declarat angajamentul lui pentru schimbare – „Pete aparține generației… care este pe partea de business a (luptei impotriva) schimbării climatice”. Așadar omul este între cei care își propun să lupte cu ciclurile solare care încălzesc sau scad temperatura planetei noastre, cu evoluția acesteia, cu modificările specifice unei planete vii dintr-un sistem aflat în mișcare. Poate că un om ca el, susținut de restul tinerilor democrați, ar fi putut opri erele glaciare, erupțiile marilor vulcani, creșterea nivelului oceanelor, deplasarea continentelor, apoi toate cele care au dus la dispariția dinozaurilor și al unui număr imens de specii. E lupta de proporții, nobilă în esență, care nu poate fi dusă de oricine. De exemplu, nu am auzit nici un republican cunoscut să pretindă că se poate angaja într-o lupta de o anvergura atât de mare. Pe lângă asta, Pete Buttigieg nu lasă nerezolvate nici problemele mai înguste, economice, ale Americii și spune și că face parte și din generația care, dacă nu acționează, o va duce mult mai rău decât generația părinților lor. Deși America trece acum printr-o perioadă de prosperitate nemaivăzută de zeci de ani, cu un șomaj la cote infime și o creștere economică constantă, Buttigieg e convins că trebuie schimbat totul. O fi acum bine în America, dar binele asta e rău, comparat cu ce pot produce Buttigieg și ai lui! Apoi urmează, tot pe pagina lui de prezentare, o succesiune rapidă de idei – promisiunea justiției rasiale, oprirea războaielor nesfârșite, revine la schimbarea climei și trece apoi la sănătate.

După care urmează un subtitlu care, cel puțin pe mine, m-a blocat – Nu putem găsi măreție în trecut! Îndată ce mi-am recăpătat respirația am văzut explicația autorului, după cum urmează: în era automatizării nu putem să ne întoarcem în trecut. Aha! Și lansează altă afirmație cu greutate – nu există „din nou” în politică onestă! Chiar dacă referirea lui ar fi îndreptată împotriva sloganului președintelui Trump – „Let’s make America great again” – felul generic în care o spune îi da și o dimensiune aproape ontologică. E un text profund!

Nu numai că ne putem amuza sau minuna de cele spune de tânărul candidat, dar parte din acestea sunt teme comuniste vechi, așadar discursul lui chiar merită mai multă atenție. Comuniștii vedeau lumea dezvoltându-se constant, economic și ideologic, dar și de la o orânduire socială inferioară a celor rudimentari din trecut la trepte din ce în ce mai avansate de civilizație, către comunism. Pentru comuniști poate fi mai bine, social, economic, numai atunci când nu se repetă nimic din trecut.

Buttigieg mai spune despre el și că este creștin, dar asta nu apare spus pe pagina lui de campanie „Meet Pete”. Îl acuză în schimb pe Trump, de câte ori are ocazia, că nu ar fi decât un politician ipocrit care se pretinde creștin numai pentru public, numai pentru promovare. Spune Buttigieg: e greu să te uiți la faptele lui și să crezi că acestea aparțin unuia care crede în Dumnezeu! Si o spune tocmai cel care pretinde că e căsătorit cu un bărbat și care spune că nu ar trebui să existe reglementări legale privind avortul, pentru că asta e o problema morală și nu se poate reglementata legal moralitatea.
Peter Buttigieg mai spune multe, în buna parte prostii repetate de tot noul val al stângii americane, dar el este, mai mult ca orice, un Bernie Sanders 2.0 mai spălat, gata să gândească și să lucreze în sincron cu alta stea a democraților, Aexandria Ocasio Cortez.

ACP

ILD Contributor

ILD Contributor

Comentarii

 1. ATSpune:

  Răspunde
  mai 21, 2019

  Pete este noul Beto

  https://www.youtube.com/watch?v=W8ivzHcPb1k

  Beto este noul beta

  https://www.youtube.com/watch?v=UPbJER0GP_g&t=30s

 2. DorinSpune:

  Răspunde
  mai 21, 2019

  Ba se poate reglementa moralitatea, netotule de catindat !! Dacă ai fi creștin ai fi știind de piatra aia cu 10 Legi de la Dumnezeu – vai de mama ta, cu neamul tău cu tot !!

  În mod normal ar trebui să ne bucurăm că stânga americană, după ce s-a scremut ani de zile, a născut doar un asemenea pretendent la cea mai puternică funcție de pe planetă ! Este modelul perfect al decăderii la care a ajuns, cu regresiștii ei cu tot !! Ar fi de tot râsul, dacă n-ar fi de plâns, ca un poponar (sau mai elegant,- de la Băsescu,- „găozar”…) să ajungă la Casa Albă Singura chestie urâtă ar fi ca votanții americani lucizi să fi ajuns sub punctul critic electoral și stânga să câștige „democratic” la aritmetică….

 3. Preot Alexandru ComanSpune:

  Răspunde
  mai 21, 2019

  Pete merge in momentul asta la demonstratii impotriva avortului (nu ca ar fi asta vreo surpriza).

 4. nicuSpune:

  Răspunde
  mai 21, 2019

  orice candidat Democrat e un totalitar comunist. Partidul Democrat American a devenit cea a fost tot timpul, o gruparea infractionala comunista. Din pacate o parte din publicul american este atat de ignorant incat nimic si nimeni nu-i mai poate schimba. Cu tristete spun, ca PSD-ul a ajuns sa-mi placa (nu-mi place) dar daca ar fi sa traiesc intr-o Romanie controlata permanent de PSD si o America controlata de Partidul Democrat, prefer Romania desi fiiul lui Biden face afaceri cu mafioti romani, ucrainieni, rusi si chinezi. De aia am bagajele facute..

 5. Lupul AlbinelorSpune:

  Răspunde
  mai 21, 2019

  Hmmm, ILD pare extrem de internationalist (!) mai nou, nu prea exista interes pentru alunecarea in erdoganism a „gradinii maicii domnului”.
  E bine si asa, marea lupta cu monstrul se da, chipurile, intr-un Megiddo transatlantic.
  Dar poate ca totusi va scapa anumite lucruri de pe aici.
  Poate ca pierdeti din vedere si faptul ca majoritatea celor care comenteaza p’aci par sa fie mai degraba din zona de alt-right.
  Cand conservatorii internationalisti spun ca psd a ajuns sa le placa, dar nu le place (!!), sau ca orice democrat e un comunist sau ca democratii au DEVENIT ce AU FOST TOT TIMPUL (!!!), un grup infractional organizat comunist… nu stiu…
  Apoi sa pretinzi ca romanii abia asteapta nu stiu ce partid miraculos de tip fidesz…, pai sa faca domnii aia mike si papa si hagi cu tot cu scoala lor de lideri un partid din asta, ce-i impiedica, doar sunt milioane de doritori in electorat, care abia asteapta sa voteze nu un psd, ci un fidesz neoprotestant… hilarious. De la clintoana.

 6. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  mai 21, 2019

  Lupule,

  Comentariul dovedește superficialitate și lipsă de respect față de interlocutori. Nu este prima dată.

  ILD nu este admirator al fidesz. Dacă este să prezentăm modele reale mai aproape de ceea ce ne dorim noi, acestea ar fi mai degrabă cele reprezentate de Kaczynski și de Bolsonaro – de care făceai mișto nu de mult.
  http://inliniedreapta.net/blogpost/politistul-in-posesia-a-treizeci-de-tweet-uri-incriminatorii/

  Cum îți spuneam, dacă nu îți place pe ILD, nu e nimic obligatoriu, ai hotnews, g4, dilema, adevarul, 22, tot părerismul de „dreapta” corect politic în limba română.

  „Maica Domnului” se scrie cu majuscule.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *