Petru Bogatu, Lumină lină…

Etichete:

Am rămas cu un român mai puţin în această stupidă republică moldovenească. Bunul, blîndul Petru Bogatu s-a dus astăzi răpus de o boală grea. ???? Puneam cearcănele cu care ne privea din fotografiile care-i însoţeau editorialele pe seama oboselii cronice a omului firesc în faţa prostiei continue care este R. Moldova. Dar a fost mai mult …

Am rămas cu un român mai puţin în această stupidă republică moldovenească. Bunul, blîndul Petru Bogatu s-a dus astăzi răpus de o boală grea. ????

Puneam cearcănele cu care ne privea din fotografiile care-i însoţeau editorialele pe seama oboselii cronice a omului firesc în faţa prostiei continue care este R. Moldova. Dar a fost mai mult decît atît. Era o boala care l-a măcinat şi pe care a dus-o modest şi fără publicitate în cîrcă.

Petru Bogatu, Constantin Tanase sau – Domnul să ni-l ţină – Nicolae Negru sunt oamenii de la care noi am învăţat că aici, în Moldova, jurnalismul e o bătălie pentru limba română, pentru afirmarea noastră ca români, pentru apropierea şi unirea noastră cu ţara.

Acum va trebui să facem unirea fără Petru Bogatu şi alţii ca el. Ne va fi mai greu. Dar cu cît ne pleacă mai mulţi, cu atît această unire va trebui făcută pentru că le-o datorăm. ????

Lumină lină…

Marcela Țușcă

Marcela Țușcă

Comentarii

 1. mihaiSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2020

  Dumnezeu să-l odihnească! ????

 2. DanSSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2020

  Ramane de-a veci viu! Dumnezeu sa-l odihneasca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *