FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Presa romana si pesta africana

Etichete:

Presa noastra, din lene si lipsa de professionalism, in loc sa citeasca putin despre boala si despre contextul acesteia si in loc sa arunce o privire pe statistici, timp de cateva ore, a prezentat informatia ca si cum ar fi fost scrisa de TASS sau RT.

Langa Satu Mare a fost diagnosticata pesta porcina africana, o boala grava a suinelor, care nu afecteaza omul. Autoritatile au luat toate masurile pe care le impune legislatia. Focarul nu e mare si sa speram sa dea Domnul sa poata fi inchis repede.

Subiectul e sensibil, dar cu un minim de profesionalism poate fi tratat satisfacator pentru ca netul e plin de informatii despre pesta porcina africana, despre masurile care se iau in astfel de cazuri si despre implicatiile asupra comertului. Cine vrea, are de unde sa se inspire, sa se informeze si sa afle contextul. ILD a prezentat situatia din 2014.

Iata ca de cateva ore media din Romania geme de durere ca rusii au introdus restrictii la porcii vii si la carnea de porc din Romania. Decizia insa nu are nici un fel de implicatie practica.

In ultimii ani, Romania nu a vandut in Rusia porci vii, carne sau produse de porc. Comertul cu carnea de porc si porcii vii din toata UE e interzis din martie 2014, cand a fost diagnosticata prima data pesta porcina africana in Polonia si Lituania. Pentru acest motiv UE a si reclamat Rusia la OMC. In plus, din vara lui 2104, Rusia aplica o interdictie la marea majoritate a alimentelor din UE (food ban) ca reactie la sanctiunile introduse de UE dupa caderea avionului malaysian.

Pe langa toate acestea, cei care se caineaza acum ca rusii nu ne mai primesc porcul sunt exact cei care iarna se vaita ca porcul de Craciun nu e romanesc, pentru ca productia noastra e mica si trebuie sa cumparam din Ungaria si Polonia ca ne sa putem face toba, caltabosii si piftiile. De altfel, acest lucru l-a confirmat si actualul ministru PSD al agriculturii cand l-a felicitat pe fiul lui Liviu Dragnea pentru ca a facut importuri de porc din Olanda si Germania. Dl. Daea a spus cu acea ocazie ca “nu avem maternitati”, deci nici capacitatea de a creste purcei in mod foarte performant.

Asadar, anuntul autoritatilor ruse este doar o formalitate si nu inseamna nimic pentru comertul actual al Romaniei. Oricum exportul de porci vii si carne de porc din UE era oprit din 2014 si oricum noi nici nu prea avem ce vinde din acest sector.

Presa noastra, din lene si lipsa de profesionalism, in loc sa citeasca putin despre boala si despre contextul acesteia si in loc sa arunce o privire pe statistici, timp de cateva ore, a prezentat informatia ca si cum ar fi fost scrisa de TASS sau RT. Dupa cum am mai spus, in crize de sanatate animala, aceasta practica e foarte periculoasa si implica mari responsabilitati.

Cititi si
https://inliniedreapta.net/rusia-nu-ridica-restrictiile-la-importul-de-alimente-si-continua-cacealmaua/
https://inliniedreapta.net/ce-da-ue-schimbul-ridicarii-partiale-embargoului-rus/
https://evz.ro/ce-putem-invata-de-la-vaca-nebuna.html

Mihaela Bărbuş

Mihaela Bărbuş

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *