FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Privind semeţ spre piscurile glorioase ale socialismului. En français, s’il vous plait

Etichete:

Jerome Cahuzac, ministrul de finanțe din guvernul socialist al președintelui socialist François Gérard Georges Nicolas Hollande, a demisionat. Monsieur Cahuzac este investigat de procuratura franceză pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Cahuzac s-a distins prin opoziția intransigentă la folosirea paradisurilor fiscale de către cetățenii francezi. Ca ministru de finanțe s-a remarcat prin campania dusă …

French budget minister quits

Jerome Cahuzac, ministrul de finanțe din guvernul socialist al președintelui socialist François Gérard Georges Nicolas Hollande, a demisionat.

Monsieur Cahuzac este investigat de procuratura franceză pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Cahuzac s-a distins prin opoziția intransigentă la folosirea paradisurilor fiscale de către cetățenii francezi. Ca ministru de finanțe s-a remarcat prin campania dusă împotriva corporațiilor și bogătașilor francezi care au apelat la diverse modalități de a evita fiscul francez, mai ales prin transferul de fonduri în conturi bancare străine.

Ancheta procuraturii franceze a fost demarată în decembrie anul trecut, în urma strângerii de probe care indicau faptul că ministrul se folosea de un cont elvețian pentru a transfera bunurile sale lichide în Singapore. Trei martori au recunoscut vocea lui Cahuzac într-o serie de înregistrări telefonice în care ministrul dădea instrucțiuni de virament bancar.

Ministerul de finanțe are un rol crucial în strategia guvernului Hollande de a redresa deficitul bugetar francez prin creșterea drastică a impozitării, în special a întreprinzătorilor privați și a persoanelor cu venituri mari.

E singura strategie socialistă și, chiar dacă duce invariabil la același deznodământ, are o anexă utilă: amvonul pentru predici de justiție socială.


Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  martie 20, 2013

  „Era considerat ca una din valorile sigure ale echipei Ayrault, un pilon al guvernului. Dar dupa 3 luni de la inceperea scandalului cu privire la contul sau elvetian, Jerome Cahuzac a trebuit sa se incline in fata evidentei: nu poate sa mai ramana in guvern.”

  http://www.lefigaro.fr/politique/2013/03/19/01002-20130319ARTFIG00664-un-ministre-de-talent-stoppe-en-pleine-ascension.php

 2. Liv STOmerSpune:

  Răspunde
  martie 20, 2013

  Misto melodie. Uite si de-aici, probabil un fel de cover, dar mie-mi place cum suna ????
  „We think you are stupid/we give you money cose your assets are fluid”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *