Proiectul 2996

Etichete:

Dale Challener Roe a avut o idee pe care a pus-o în valoare începând cu anul 2006: a dorit să le aducă un omagiu celor 2996 de victime ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Argumentul său are o valoare morală, el spune că la 11 septembrie în fiecare an rostim numele teroriştilor care ne-au …

Dale Challener Roe a avut o idee pe care a pus-o în valoare începând cu anul 2006: a dorit să le aducă un omagiu celor 2996 de victime ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Argumentul său are o valoare morală, el spune că la 11 septembrie în fiecare an rostim numele teroriştilor care ne-au umplut sufletul de amar şi întristare. Că acest lucru nu este normal, că trebuie să ne aducem aminte de sufletele, de numele nevinovatilor ucişi de bestiile cu chip omenesc, că numai ei, cei asasinaţi trebuie să aibă un loc printre noi. Că lor trebuie să le aprindem câte o lumânare şi să le rostim o rugăciune. Sau un gând bun, în cazul celor care nu se roagă. De aici nu a mai fost decât un pas până la ideea de a crea o mişcare a blogurilor care – în aceeaşi zi, sub aceeaşi siglă – îi pomenesc individual pe cei ce au pierit în mod samavolnic. Totul pe bază de voluntariat, totul pe bază de bunăvoinţă.

Patrupedbun a făcut cererea necesară pentru a participa la această comemorare şi aşteptăm cu încredere oficializarea demersului nostru. Deşi colaboratorii Patrupedbun locuiesc în Canada, Statele Unite, Europa, Israel şi România, ceva ne leagă poate mai profund decât vrem uneori să o recunoaştem: faptul că am fost sau suntem cetăţeni români şi că vorbim şi gândim mai des sau mai rar în această limbă. De aceea ne-am hotărât să-i aducem un omagiu unui om pe care niciunul din noi nu l-a cunoscut personal, dar în locul căruia puteam să fim. El nu va fi uitat. Povestea lui, povestea unui tânăr ce provenea din România vă va fi adusă la cunoştinţă pe data de 11 septembrie.

Fiţi alături de Proiectul 2996! Un gest simbolic, dar fiecare aducere aminte contează…

armsofproject2996

Blazonul Proiectului 2996

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Comentarii

 1. panselutaSpune:

  Răspunde
  august 8, 2009

  la 11 septembrie în fiecare an rostim numele teroriştilor care ne-au umplut sufletul de amar şi întristare

 2. panselutaSpune:

  Răspunde
  august 8, 2009

  Francesco,

  Postarea mea completa s-a pierdut cumva.

  Nu stiu pe nimeni care rosteste numele teroristilor la fiecare 11 septembrie, sau in oricare zi a anului.
  De unde ai informatia asta?

 3. panselutaSpune:

  Răspunde
  august 8, 2009

  Francesco,
  Scuze.
  De unde are Roe informatia asta?

 4. FrancescoSpune:

  Răspunde
  august 8, 2009

  panseluta,

  In textul apelului catre bloggeri din 15 iunie 2006, D.Challener Roe scrie urmatoarele:

  Over the last 5 years we’ve heard the names of the killers, and all about the victim’s deaths. This is a chance to learn about and celebrate those who died. Forget the murderers, they don’t deserve to be remembered. But some people who died that day deserve to be remembered–2,996 people.

  D.Challener Roe se refera la media, care, la aniversarea atacurilor islamofasciste din 11 septembrie 2001 arata cu precadere fotografiile si pomeneste numele criminalilor, dar despre victime, dspre cele 2996 victime ale teroristilor se vorbeste, cum sa zic, la gramada. Ca au fost ucisi si atat. Despre victime, despre viata lor, despre suferinta familiilor lor, a prietenilor lor se vorbeste totusi prea la general. Ele, victimele si familiile lor sunt tratate individual prin acest Proiect 2996, iar ideea ca in aceeasi zi, pe 11 septembrie mii de bloguri aduc un omagiu vietii este prin ea insasi o mare realizare. Daca vrei, este ca un panteon virtual pentru oamenii obisnuiti.

 5. ManjusriSpune:

  Răspunde
  august 8, 2009

  Este o initiativa foarte buna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *