Rusofilia, o formă de colaboraţionism cu o putere duşmănoasă ţării noastre

Etichete:

Orice fel de pretins naţionalism românesc care reclamă alierea, fie şi de convenienţă, cu Rusia, pentru a scăpa de nu ştiu ce sperietori din Occident, nu este îndreptat în favoarea României ci împotriva ei, nu este patriotism românesc, chiar dacă purtătorii săi îl clamează ca atare, ci colaboraţionism cu o putere străină duşmănoasă ţării noastre, …

Orice fel de pretins naţionalism românesc care reclamă alierea, fie şi de convenienţă, cu Rusia, pentru a scăpa de nu ştiu ce sperietori din Occident, nu este îndreptat în favoarea României ci împotriva ei, nu este patriotism românesc, chiar dacă purtătorii săi îl clamează ca atare, ci colaboraţionism cu o putere străină duşmănoasă ţării noastre, care a invadat de zeci de ori spaţiul nostru naţional, ne-a lipsit în repetate rânduri de părţi din teritoriul nostru naţional, a pus în practică nimicirea fizică a sute de mii de români de pe tot cuprinsul spaţiului românesc prin cele mai diverse şi mai diabolice metode, ne-a ocupat militar şi ne-a impus o formă de stat şi un regim politic străine de poporul nostru, ne-a jefuit decenii întregi prin Sovromuri şi colonizarea Basarabiei şi nordului Bucovinei împărţite în “RSSM” şi “RSSU”, ne-a divizat naţiunea prin inventarea aşa-zisei “limbi moldoveneşti” şi aşa-zisului “popor sovietic moldovenesc” afişat şi astăzi ca “naţiune civică moldovenească”, a susţinut dintotdeauna şi susţine şi în prezent acţiunile subversive ale Ungariei în Transilvania, a susţinut în trecut acţiunile subversive ale Serbiei în Banat şi Bulgariei în Dobrogea, a fost şi este direct interesată de destrămarea teritorială a României şi eşuarea integrală a naţiunii române, de dorit însoţită de ştergerea ei din istorie. Asta a fost şi este Rusia pentru întregul popor român, trăitor azi în România, Republica Moldova şi în teritorii învecinate aflate în componenţa altor state, de cele mai multe ori tot din cauza Rusiei.

Orice fel de Pleşoieni, Purici, Năstaşi, Ponţi, Voiculeşti, şi oricine altcineva se pretinde “suveranist” în prezent în România este o unealtă a Rusiei pentru spargerea construcţiei europene începute în anii ’50, pentru destrămarea pe mai departe a blocului occidental, a Lumii Occidentale aşa cum s-a constituit ea după al doilea război mondial şi în care SUA este vioara principală. Toţi aceşti oameni pledează pentru “independenţa” României faţă de Vest, în realitate acţionând conştient pentru o nouă subjugare a ţării noastre faţă de Rusia, pentru crearea unei noi cortine de fier. Ei, împreună cu tovarăşii lor de prin alte ţări europene, profesează azi un naţionalism nesincer şi un patriotism mimat, sunt gata să mintă, să manipuleze, să corupă cât mai mulţi români, la fel cum au făcut-o şi comuniştii din 1944-1948. Tot ce se face acum prin aşa-zisul “naţionalism”, prin “suveranism”, prin “conservatorism”, prin “dreapta”, s-a făcut atunci prin comunism, socialism, sovietizare. Este acelaşi gen de operaţiune, cu acelaşi scop, doar cu mijloace ideologice diferite. Orice român bine intenţionat trebuie să înţeleagă aceste lucruri şi să fie foarte atent la cântecele de sirenă ale agenţilor ruşi care urmăresc distrugerea ţării noastre.

Dan Nicu

Dan Nicu

Comentarii

 1. CriSpune:

  Răspunde
  iulie 31, 2019

  Autorul articolului exagereaza in mod grosier realitatea. Eu sunt un mare consumator de presa si cu exceptia lui Iliescu, Verdetz si inca doi-trei proaspat scapati de la gradina zoologica a comunismului in anul 1990, nu am auzit ca vreun alt politician sau personalitate publica sa faca apologia Rusiei, in ultimii 25 de ani.
  In rest, se poate spune ca multi oameni au observat, fara a fi specialisti, ca pierderea relatiilor comerciale cu tarile din Orient si cu Rusia a lipsit Romania de o piata de circa 1,5 miliarde de consumatori, care consumatori sunt nu prea pretentiosi si care ar absorbi fara mari probleme marfurile romanesti.
  Iar faptul ca Romania, in primul rand datorita proastei calitati a liderilor nostri politici, a ajuns un fel de colonie a UE, este de domeniul evidentzei. Cei care au remarcat aceste anomalii nu sunt nici ruso-fili, nici anti-occidentali, nici tradatori de neam, ci doar posesori de creier, de ratiune si de logica.
  Sa nu uitam ca un combinat strategic precum ALRO a incaput la un moment dat pe mana mafiei rusesti care l-a falimentat, nu din vina rusilor sau datorita vreunei rusofiliei liderilor nostri de la data semnarii contractului, ci datorita coruptiei unor politicieni de la varful tarii. Nu-i mai pomenesc pentru ca dl. Dan Nicu stie precis la cine ma refer.
  Este la mintea cocosului ca pentru a ne re-castiga Basarabia si Tezaurul furat de bolsevici trebuie in primul rand sa putem construi o relatie cat de cat normala cu rusii. Iar premiza rezolvarii oricaror divergentze cu o natiune traditional ostila este dialogul; plus relatii economice. Aflati pentru prima data in istoria noastra sub umbrela unei aliantze militare puternice, cred ca putem aborda mai relaxat si fara incrancenari stupide problemele cu Rusia.

 2. DorinSpune:

  Răspunde
  iulie 31, 2019

  Nu știu ce să cred – comentariul nr. 1. pare scris chiar de autor, ca să-și întărească și mai mult cele arătate în articol !!!
  Dar cel mai sigur este al unui rusofil uns cu toate alifiile… Toate sintagmele propagandei kgb. în România sunt folosite ca în șabloane: „pierderea pieței rusești” / „am ajuns colonie a UE” / „este de domeniul evidenței…”/ „este la mintea cocoșului…” / „nici rusofili, nici anti-occidentali” / „mafia rusească l-a falimentat…nu din vina rușilor” / „ca să recâștigăm Basarabia și Tezaurul…să construim o relație normală cu rușii”…

  Păi maestre, tot ce repeți matale ca la patefon nu ține cu o clică satanistă ce conduce o țară eșuată !! Dacă ar fi fost vorba de Grecia sau Italia, poate mai mergea…
  Dată fiind istoria evenimentelor petrecute la hotarele noastre etnice din nord și est, articolul este absolut ponderat și realist – de fapt lucrurile, și complicațiile cu ceilalți vecini, stau și mai prost – orice vizită prin Serbia, Bulgaria, Ungaria te lămurește definitiv asupra imaginii României în rândul simplei populațiuni din aceste stătulețe…

  Problema noastră, ca să facem față situației prezente, este schimbarea întregii garnituri de conducere (cca 10 000 de trădători de neam !) și repatrierea majorității celor plecați de răul acestora în alte țări…

 3. crsSpune:

  Răspunde
  iulie 31, 2019

  fara incrancenari stupide problemele cu Rusia

  uite cum procedam: luam un batalion de artilerie usoara, un sobor de popi, scoatem rusii din case si le cantam din tun si din glas, apoi lasam bucatile mistretilor/ciorilor/viermilor.
  plus ceva termit la ambasada muscoviei, care de mult trebuia gonita de aici
  fara incrancenari stupide
  asa trebuie sa actioneze si ucraina in donbas, fara cea mai mica mila
  pentru ca altfel asta vor pati, fara mila
  asa cum D-zeu i-a iertat pe rusi, ne vor ierta si pe noi
  sa dam cezarului ce-i al cezarului
  este cu adevarat intelepciunea divina
  transpusa aici jos in forte armate existente sau inexistente, in cancerul coruptiei generalizate sau al inaltei morale
  inalta morala ne indeamna sa le facem lor ce ne-au facut ei noua
  scutul de la Deveselu e un bun inceput
  prin afacerea Caracal, insa, poate s-a inceput dezmantelarea lui
  rezumand: probemele se vor opri cand vor exista zero rusi (accesoriu zero chinezi)
  fiind loc berechet pentru ei pe ceea lume

 4. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  iulie 31, 2019

  Cri
  Ciudat comentariu. Ar fi mers bine pe Sputnik. Aici e ca nuca in perete. Si nu doar pentru ca noi avem alte gusturi. Nu e chestie de gusturi. Aici, pe ILD, sunt suficiente informatii, despre fapte, despre indivizi, despre retele, astfel incat e imposibil ca un cititor atent si de buna credinta sa vina sa ne spuna noua că toata agentura de influenta ruseasca se reduce la Iliescu si Verdet.

 5. TomaSpune:

  Răspunde
  iulie 31, 2019

  Autorul atinge probleme critice…
  Rusia nu i de încredere…
  Ce relații comerciale???
  Ce tezaur?
  Crezi că l restituie?
  Basarabia o restituie de bună voie facă bem votcă cu ei la masă?
  Vrăjeală…
  Rusia numai de musai… ceda Ceva…
  Dar apoi se răzbună

 6. Andrei CRISTEASpune:

  Răspunde
  iulie 31, 2019

  Rusofilia izvoraste din admiratia fata de vocatia eliberatoare a Maicii Rusii – cand hoardele Moscovei navalesc si ramai fara casa, proprietati, bani, loc de munca, familie esti intr-adevar liber de orice griji.

  Dragostea fata de Rusia poate fi traita in registru umoristic:

  Statuii ostaşului sovietic:
  Soldat rus, soldat rus,
  Te-au ridicat atât de sus,
  Ca să te vadă popoarele
  Sau fiindcă-ţi put picioarele? (Pastorel TEODOREANU)

  sau mai dramatic:

  (…)
  Cine-au îndrăgit străinii,
  Mâncă-i-ar inima câinii,
  Mânca-i-ar casa pustia,
  Şi neamul nemernicia!
  (…) – DOINA de M. EMINESCU

 7. ZevSpune:

  Răspunde
  iulie 31, 2019

  Aia enumerati nu sunt nici rusofili, nici columbofili, nici nimic-fili. Doar arivisti de duzina. Nu exista, cred, in Romania, rusofilie, in sensul semantic corect al cuvantului. Exista rapacitate, exista lacomie, exista oportunism, exista completa disolutie atat a eticii (buna-rea cum e ea definita de legislatie si norme) si o inversare a moralitatii – idolul e smecherul pentru masculi, botoxata pentru fete. Pentru ca oricine sa fie rusofil, ar trebui ca oricinele respectiv sa considere Rusia (si aici treaba e complicata, care Rusie? A lui Putin, a lui Yeltsin, a lui Gorbea, a lui Nemtsov, a lui Navalnyi, a lui Dostoievski, a tatucului Mahno?) ceva de urmat, de imitat cogent si benign. Pai, eu nu vad pe nimeni. Si asta e bine, fiindca un oportunist nu poate sa capteze prea mult interes ideologic. De-aia toti cei enumerati sunt ‘decat’ clovni disperati sa mai prinda un click, o replica, ceva. Haiosii aia de la Reddit au o vorba : ‘Karma whore’. Fix.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *