Să-i dăm o șansă lui BoJo

Etichete:

Vocile sinistre care anunțau Apocalipsa după Trump în 2016 și care ne promiteau haosul și falimentul Marii Britanii după votul în favoarea Brexit și-au exersat din nou veninul, de data aceasta pentru a behăi din nou prohodul Albionului. Nici n-apucase regina să îl ungă pe Boris Johnson ca PM că puzderia de detractori s-a și …

Vocile sinistre care anunțau Apocalipsa după Trump în 2016 și care ne promiteau haosul și falimentul Marii Britanii după votul în favoarea Brexit și-au exersat din nou veninul, de data aceasta pentru a behăi din nou prohodul Albionului.

Nici n-apucase regina să îl ungă pe Boris Johnson ca PM că puzderia de detractori s-a și asmuțit asupra sa. Iar așa cum ne-au obișnuit, acompaniați de tot soiul de scorneli mediatice care denotă mai degrabă o creativitate obscenă, decât profesionalism jurnalistic, detractorii nu s-au dezmințit. În loc de analize, injurii. În loc de statistici, comparații sau presupuneri mai mult sau mai puțin avizate, bășcălie ieftină. Lor nu le sunt necesare chestiuni concrete când au la purtător satira ca pretext de înfierare a oricui le zgândărește lor pipota. Și fac asta cu aplomb, dovadă a constanței lor. E mult mai simplu așa. În epoca facebook, indiferent de calitatea mai mult sau mai puțin îndoielnică a rândurilor cu care acești „formatori” își îmbie publicul, se vor găsi suficiente perechi de palme care să aplaude frenetic batjocura ca substitut al argumentului.

Până una-alta, pe educatul la Eton College, absolvent remarcabil al Universității Oxford, a cărei prestigioasă societate de dezbateri (Oxford Union) i-a acordat onoarea de a-i fi președinte, autorul, poliglotul și comicul Boris Johnson nu îl așteaptă un mandat ușor. Iar a-i măsura performanțele înainte de a stabili măcar minimal care sunt indicatorii e dovadă de orbire ideologică sau crasă prostie. Oricum, dacă e să îl judecăm după performanțele avute ca primar al Londrei (8 ani), primărie care l-ar mai fi ținut încă un mandat, judecând după favorabilitatea de care se bucura în rândul locuitorilor metropolei de pe Tamisa (54%), Boris Johnson are suficiente premise pentru a face o figură reușită pe 10 Downing Street, în ciuda corului de lătrători, încununat de câțiva vajnici tenori de pe la noi. Îi știți voi, cei care au în loc de argument un aparat de aplicat etichete.

Matei Blaj

Matei Blaj

Comentarii

 1. victor LSpune:

  Răspunde
  iulie 25, 2019

  De acord cu cele spuse de autor in articol.
  Ceea ce este dezamagitor: nu se da niciun nume, ci “corul”, “denigratorii”…
  Ei bine, pentru mine UM HotNews, UM Digi 24 sint printre cele mai antiamericane si antienglezesti entitati. Pe Contributors, Naumescu numai ca nu se sufoca cind e vorba despre Trump si Brexit. Si exulta ca poetul Octavian Goga vorbind despre Hitler, cind vorbeste despre “Noua stea” a politicii europene ori despre Merkel.
  (Chiar Naumescu spunea ca odata cu alegerea lui Trump, Apocalipsa ne paste.)

 2. DorinSpune:

  Răspunde
  iulie 25, 2019

  Foarte interesant cum, la o comandă subtilă de după 1990, au ieșit la „bătaie” niște conserve bine rodate la „europa liberă”, de teapa pro-rusnacilor naumescu / armand goșu / sabina fathy / și alți „ejusdem farinae”…

  …năimiți fără de țară, gata să lingă orice mână… mi-nchipui câți de-ăștia se calcă pe picioare la Chișinău, murdărind numele de ziarist !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *