FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Scatoalcă americană pentru Dragnea pe tema justiției

Etichete:

Departamentul de Stat al SUA califică drept „subminare” a luptei anticorupție și a independenței justiției ofensiva lui Dragnea și Tăriceanu privind modificarea legilor justiției. Declarația a fost făcută de Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. Statele Unite iau act cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislație care ar submina …

Departamentul de Stat al SUA califică drept „subminare” a luptei anticorupție și a independenței justiției ofensiva lui Dragnea și Tăriceanu privind modificarea legilor justiției. Declarația a fost făcută de Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Statele Unite iau act cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislație care ar submina lupta contra corupției și ar slăbi independența justiției. Propusă inițial de Ministerul Justiției, această legislație amenință progresele făcute de România în ultimii ani de construire a unor instituții judiciare puternice, la adăpost de ingerințe politice.  Solicităm insistent Parlamentului României să respingă propuneri care slăbesc statul de drept și periclitează lupta contra corupției.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *