„Spulberăm patriarhatul omului alb și sexismul!” Revoluția e în toi la UNTOLD

Etichete:

sursa foto: Facebook akua naru  Vineri, în plină zbenguială „nespusă”, pe una din scenele festivalului clujean s-a suit artista hip hop Akua Naru. Și pe când dădea să se sfârșească reprezentația rapperiței americane, aceasta s-a gândit că cei aproape o mie de oameni care poposiseră să îi asculte reprezentația muzicală merită educați. Și nu oricum, …

sursa foto: Facebook akua naru 

Vineri, în plină zbenguială „nespusă”, pe una din scenele festivalului clujean s-a suit artista hip hop Akua Naru. Și pe când dădea să se sfârșească reprezentația rapperiței americane, aceasta s-a gândit că cei aproape o mie de oameni care poposiseră să îi asculte reprezentația muzicală merită educați. Și nu oricum, ci cu răgnete în microfon:

”CLUJ, ARE YOU LISTENING?!”

După ce publicul a împroșcat-o cu urale aprobatoare, artista a început să explice cum de prea mult timp femeile au fost excluse din tot soiul de activități și cum a venit vremea revoluției. Cum jugul bărbaților trebuie spulberat și cum acum e momentul să ne adunăm și să

„SPULBERĂM PATRIARHATUL OMULUI ALB ȘI SEXISMUL!”

S-a instalat suficientă stânjeneală între ascultători, însă destule minți inebriate de răgnetul revoluționar i-au dat aripi artistei să își continue reprezentația în fața unui public alcătuit în proporție de peste 99% din oameni albi. Artista, la a cincea reprezentație într-o Românie albă, invitată de niște anterprenori albi și remunerată pentru că suficienți festivalieri albi au plătit un bilet pentru a o asculta și pe ea, și-a vărsat vitriolul despre oprimarea la care e supusă femeia de culoare în 2019 și cum trebuie abolite industriile dominate de bărbați.

„SHATTER THE PATRIARCHY!”

Nu te poți aștepta la foarte multe de la o fană înfocată a lui Malcolm X. Sau, mă rog, te poți aștepta să vadă realitatea în care trăiește. Să își amintească de studiile ei la Rutgers, universitate din Top 100 prestigioase instituții de învățământ americane, de viața boemă de artist pe care o duce în Germania, să își amintească despre „oprimarea” la care este supusă când străbate lumea întreagă, plătită să cânte la tot soiuri de festivaluri. Probabil că noi nu înțelegem cât de victimizant este să faci așa ceva. Dar, în cel mai rău caz, ne va explica Akua Naru după ce își va finaliza studiul pe care a fost învitată să îl desfășoare la Harvard. Curată oprimare. Cruntă societate patriarhal-caucaziană…

La bis, pentru ca ridicolul să fie complet, artista a adus un tribut „tuturor femeilor de culoare care nu sunt lăsate să izbândească în lumea muzicii dominată de bărbatul alb”. În timp ce ea enumera tot soiul de nume obscure, mai mult sau mai puțin relevante, sunt convins că nimeni nu s-a gândit la Nina Simone, Aretha Franklin, Natalie Cole, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Toni Braxton, Diana Ross, Tina Turner, Janet Jackson și tot așa. Despre multimilionarele oprimate ale muzicii contemporane precum Beyoncé, Rihanna, Alicia Keys, Mariah Carey, Cardi B sau eu mai știu ce alte zbenguitoare nici nu se pune problema să aducem aminte. Ar fi ticălos să îi stricăm ideoloagei muzicale frumusețe de indignare imbecilă, chiar la Untold.

De la minutul 1:45

Matei Blaj

Matei Blaj

Comentarii

 1. dorinSpune:

  Răspunde
  august 7, 2019

  N-ar fi exclus ca la acest festival satanist, madam sexolina sa fie o proasta copila de cartier, pe langa greii patriarhi corcitzi cu albi, si etcaetera….
  In mod normal, in cetatea universitara Napoca-Cluj un asemenea festival n-ar trebui sa aiba spectatori… Dar vedem cat de mult s-a marit publicul userist in zona crepusculara ….

 2. Lupul AlbinelorSpune:

  Răspunde
  august 7, 2019

  Asa este, Dorin, s-a umplut tara de festivaluri satanice – la Cluj, la Sibiu, la Targu Mures – unde tinerii useristi degenerati din transilvania se sexodestrabaleaza ca animalele in calduri si se drogheaza in voie!!!
  Recent am vazut si imaginile groazei de la Sibiu, unde acel festival rock pagan se inchina cultului mortii si satanei, iar acest satanism organizat se intampla anual acolo de vreo 15 ani!!!
  Deci de pe vremea cand primar era „neamtul” LGBTist si corect-politic, Jo(s)hannis, cel care a boicotat referendmulul pentru familia normala, si pe care noua stanga din tara asta se pare ca se va imbulzi din nou sa il voteze, la pachet cu celalalt sibian sexomarxist, Barna!!!
  Va puteti imagina un tur II la prezidentiale mai sinistru decat intre acesti exponenti sexomarxisti??
  Din fericire, avem si niste alternative sanatoase, si putem vota cu alt neamt, cu MIHAIL NEAMTU, cel care si-a anuntat ieri candidatura din partea Alternativei Dreapta!
  Sa fie intr-un ceas bun! Doamne-ajuta!

 3. crsSpune:

  Răspunde
  august 7, 2019

  Este de notorietate cel mult publica aceea ca un lup intepat de albine sufera de severe episoade de delir.

 4. alinSpune:

  Răspunde
  august 7, 2019

  artistii astia stiu ca politizand show-ul vor primi atentie, scandal, viralizare si finalmente money & fame – faptul ca prostimea nu sesizeaza ca e injurata in fata nu e co noutate – daca stam si analizam observam ca e o nesimtita de rasista care face hate-speech anti-albi si ca de fapt romanii nostri nu sunt cei mai albi posibili si jumate din istoria noastra am fost asupriti, extorcati de natiuni mai de culoare decat noi, turcii si tatarii –

 5. PoliloguSpune:

  Răspunde
  august 7, 2019

  Fiind că tot s-a amintit în articol despre Germania , pe unde-și duce veacul AKUA NARU în goană pentru bani multi până si pe la UNTOLD ca să spulbere patriarhatul omului alb …și sexist , cred că n-ar fi lipsit de interes să ne uităm puțin prin ograda REPUBLICII MOLOTOVA . Tocmai s-a anunțat în urmă cu câteva ore ( 19 :12 din 13 august 2019 ) recomandările d-lui prezident federal german W.STEINMAYER adresate tovarăsului IGOR DODON , prezident etc privitor la TRANSNISTRIA. Nici mai mult , nici mai puțin ipochimenele prezidențiale, în consens cu gospoda PUTIN , vor o înțelegere comună de …rezolvare a problemei TRANSNISTRIA, pentru că altfel …nu se poate ! Ba mai mult , cei doi scărpinându-se unul pe altul , s-au si invitat reciproc pentru vizite fructuoase in capitalele aferente Mi se pare doar mie că e vorba despre una și aceeași perversiune la care se face părtașă susnumita activistă ” holliwoodoiană ” cu răgnetele dânsei ? ? Chiar așa să mă înșel ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *