St. Patrick’s Day îmbunătăţit

Etichete:

Gestapoviştii corectitudinii politice l-au dat în urmărire pe St. Patrick. O directoare de şcoală din Massachusetts a schimbat numele „St. Patrick’s Day” cu „O’Green Day”, în încercarea de a promova „incluziune şi diversitate”, dar unii părinţi au criticat decizia ca fiind „stupidă” şi ilogică. Lisa Curtin, directoare a şcolii Soule Road din Wilbraham, Mass., a …

Gestapoviştii corectitudinii politice l-au dat în urmărire pe St. Patrick.

O directoare de şcoală din Massachusetts a schimbat numele „St. Patrick’s Day” cu „O’Green Day”, în încercarea de a promova „incluziune şi diversitate”, dar unii părinţi au criticat decizia ca fiind „stupidă” şi ilogică.

Lisa Curtin, directoare a şcolii Soule Road din Wilbraham, Mass., a hotărât să schimbe numele sărbătorii pentru a uşura disconfortul pe care unii elevi l-ar putea resimţi cu ocazia celebrării unor zile ca St. Patrick’s Day sau Valentine’s Day – care luna trecută a fost redenumită drept „Ziua Manifestării de Grijă şi Bunăvoinţă”.

Ziua St. Patrick pică într-o sâmbătă în acest an [17 martie, n. trad.] dar elevii de la această şcoală primară au fost încurajaţi vineri să se îmbrace în verde şi să mănânce legume verzi la cantina şcolii.

„Cred că e ridicol”, spune Dina LaMotte, a cărei fetiţă este în clasa a cincea. „Ce urmează, zilele de naştere?”
„Ori menţin tradiţia, ori o elimină complet”, a adăugat Theresa Finnegan. „Şcoala încă sărbătoreşte această zi, dar sub un nume diferit, ceea ce nu are niciun sens. Este complet lipsit de logică. Aceste două sărbători s-au secularizat mult în toţi aceşti ani.”

Curtin a direcţionat întrebările presei către Martin O’Shea, administrator al şcolii din Wilbraham. Acesta nu a fost disponibil pentru comentarii.

LaMotte şi alţi părinţi au afirmat că o apreciază pe Curtin, dar decizia ei demonstrează „corectitudine politică împinsă prea departe”.

„Este absolut stupid”, spune Janet Carlyle, ai cărei trei copii sunt elevi la această şcoală. „Toată lumea este irlandeză în ziua de St. Patrick. Nu este o sărbătoare asociată în general cu o religie anume”.

Mai rău, a adăugat Carlyle, redenumirea acestei sărbători este insultătoare şi nedreaptă faţă de elevii catolici irlandezi, pentru care această zi are un sens deosebit.

Massachusetts principal replaces ‘St. Patrick’s Day’ with ‘O’Green Day’

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *