FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Statuile lui Lenin cad în India

Etichete:

În centrul orasului aveau aşezata de către primărie, de cinci ani, o statuie aurită a tătucului comunismului de pretutindeni, Vladimir Ilici Lenin, făcuta din banii contribuabililor agartalaezi. Primul utilaj găsit de oameni a fost folosit să dărâme statuia, în strigatele fericite ale celor prezenţi.

Weekend-ul asta au avut loc alegeri pentru parlamentele locale în India. Într-o tendinţă vazută deja în mare parte din lumea liberă, stânga a fost categoric înfrantă chiar acolo unde îşi avea fiefurile. După 25 de ani de guvernare a comuniştilor în micuţul stat Tripura din nord estul Indiei, partidul BJP (Bharatiya Janata Party) împreuna cu partidul IPFT (Indigenous People’s Front of Tripura) au câştigat detaşat alegerile, cu 43 de locuri in parlamentul local, din 60.

În Belonia, oraş aflat la 90 de kilometri de capitala statului, Agartala, unde a câştigat alegerile candidatul BJP, Shri Sudip Roy Barman, oamenii au ieşit să sărbătoarească victoria, extaziaţi, pe străzi. Numai că, în centrul orasului aveau aşezata de către primărie, de cinci ani, o statuie aurită a tătucului comunismului de pretutindeni, Vladimir Ilici Lenin, făcuta din banii contribuabililor agartalaezi. Primul utilaj găsit de oameni a fost folosit să dărâme statuia, în strigatele fericite ale celor prezenţi.

Click pe imagine pentru video

Acum Piaţa Colegiului nu mai e vegheată de statuia comunistului răposat, însa cel care a manevrat buldo-excavatorul folosit la demolarea statuii a fost arestat, la cererea comuniştilor.

E vorba de comunismofobie la vedere, au strigat comuniştii! Secretarul General al Partidului Comunist Indian (Marxist), Sitaram Yechury, a declarat pentru presă că dacă statuia a fost dărâmată, steagul roşu se va ridica chiar şi mai sus. Sitaram Yechury, “pacifist”, declarase în februarie că violenţa nu e parte din cultura comuniştilor.

Tapas Datta, secretar al organizatiei comuniste din Belonia a declarat că susţinătorii partidului câştigător, BJP, au jucat fotbal cu capul de fibră de sticlă al statuii demolate, spre groaza comunistilor. Oroare! Si s-a strigat, se pare, “Chalo Paltai” cu el! Şi ofensivul pentru musulmani “Bharat Mata ki Jai”!

Ca şi cum nu era de ajuns, cadre ale Partidului Comunist au fost bruscate. Secretarului General al Partidului Comunist Indian (Marxist), în comunicatul oficial al partidului: este vorba de atacuri fasciste, anti-democratice, ale tripurezilor  belonezi şi agartalaezi! Comunicatul Politbiroului confirmă: fascistii ataca turbati peste tot!

Comuniştii de la ei, ca şi cei de la noi şi cei de oriunde, de altfel, ştiu şi spun deschis – dacă lumea nu face Marele Salt Înainte, e pentru ca sunt fascişti, fascişti peste tot!

Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

Comentarii

 1. StefanSpune:

  Răspunde
  martie 7, 2018

  Imi pare bine pentru agartalezi.

  Toata India ia o cotitura pozitiva in ultimul timp.
  Un lucru remarcabil e ca au renuntat sa se considere capul “Lumii a Treia” si isi vad de interesele lor, unul din ele fiind cooperarea cu Israelul.

 2. Alexandru ComanSpune:

  Răspunde
  martie 7, 2018

  Au de prea multa vreme cateva pungi de comunism, ici-colo, venise vremea sa scape si de raul asta. Tara se dezvolta, oamenii se mai lumineaza…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *