FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Susțineți o cauză care ar arunca înapoi în sărăcie sute de milioane de oameni

Etichete:

Lăsând orice glumă la o parte, mi-aș dori din toată inima să apară un video viral în care zeci de copii din țările sărace ale Asiei să îi întrebe pe aplaudacii Gretei „How Dare YOU?” Asta în numele sutelor de milioane de copii de acolo. Doar în ultimii zece ani, și doar în Asia de …

Lăsând orice glumă la o parte, mi-aș dori din toată inima să apară un video viral în care zeci de copii din țările sărace ale Asiei să îi întrebe pe aplaudacii Gretei „How Dare YOU?” Asta în numele sutelor de milioane de copii de acolo.

Doar în ultimii zece ani, și doar în Asia de Sud-Est, peste 200 de milioane de copii au părăsit zona sărăciei extreme. Iar motorul acestor schimbări îmbucurătoare este creșterea economică din zonă, cauzată în principal de producția de bunuri absorbită în economiile bazate pe piețe libere. Acei dintre dvs. care au urmărit discursul pătimaș își vor fi amintit că dramtica adolescentă suedeză a arătat cu degetul doi vinovați mari și lați. Anume, exact cei doi factori care au scos din sărăcie abjectă țări întregi.

Dacă doriți să discutăm despre poluare, haideți să o facem fără patima patetică a unui copil devenit port-drapelul unei mișcări. Dacă vă preocupă ce spun oamenii de știință despre schimbările climatice, vă invită să îi ascultăm. Dar nu mijlociți de portavocea revoltată a unei activiste. Iar dacă v-a stârnit milă și compasiune privirea ei înfuriat-înlăcrimată, mai priviți odată în ochi fotografia de mai sus și amintiți-vă că susțineți o cauză care ar arunca înapoi în sărăcie sute de milioane de oameni.

#EcoSocialismIsBad

Matei Blaj

Matei Blaj

Comentarii

 1. mihaiSpune:

  Răspunde
  septembrie 26, 2019

  nae girimea, “tarile subdezvoltate” nu sunt subdezvoltate din cauza celor dezvoltate.

 2. dorinSpune:

  Răspunde
  septembrie 26, 2019

  Foarte bun articolul !!
  Papusarii din spatele acestei handicapate emotional ar fi primii interesati ca subdezvoltatii sa le devina lor victime, pentru a profita de resurse pe gratis !!!

 3. MayhemSpune:

  Răspunde
  septembrie 26, 2019

  @Stefan Exista totusi o diferenta. Ioana d’Arc, asa cum era ea, a luptat pentru o cauza buna, si anume eliberarea tuturor teritoriilor franceze de sub stapanirea englezilor. Greta este doar un copil sechestrat de un cult cvasi-religios fundamentalist (similar nazismului si comunismului) si folosit pentru a da un impul emotional propagandei ecomarxiste. Daca un barbat la costum matur spunea ce spunea ea, ala era luat in deradere de toata lumea. Dar daca o spune o femeie sau un copil (de preferat fetita), ofera o latura emotionala discursului. Sunt multi hipsteri in ziua de azi care nu mai gandesc rational anumite chestiuni, si actioneaza sentimental. Cum spunea Denis Prager, stanga nu se preocupa daca o anumita politica produce efecte benefice, ci daca se simt ei bine sustinand acea politica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *