Top 5 al lingăilor lui Dăncilă

Etichete:

Cum s-a întâmplat și după revoluție, când cei care i se ploconiseră lui Ceașcă parcă nu erau atât de slinoși pe cât păreau cei care îi ridicaseră osanale Elenei Ceaușescu, proastă și mahalagioaică cum nu mai era alta.

Oricâtă înțelegere ai avea pentru lingăi, e greu de conceput cum poate cineva s-o lingușească pe Viorica. Cum s-a întâmplat și după revoluție, când cei care i se ploconiseră lui Ceașcă parcă nu erau atât de slinoși pe cât păreau cei care îi ridicaseră osanale Elenei Ceaușescu, proastă și mahalagioaică cum nu mai era alta. La fel ca atunci, și astăzi s-au găsit câțiva care probabil au încălcat codul lingăilor și au înnobilat-o Viorica.

5. Cornel Nistorescu


Acru, ghiolban și tălâmb (vezi aici https://goo.gl/rWZ5S7 cum el, mare ziarist, scria editoriale mâhnite luând de bună o poză fotoșopată pe un site de satiră, ca și cum s-ar fi indignat la texte din Urzica), Nistorescu vorbește batjocoritor despre cei care protestau joi în fața Ateneului, despre „moș Șora” și despre „burta lui Lucian Boia”, dar o pune pe piedestal pe Viorica:

„Elegantă, cu un discurs dozat pe garanții și promisiuni, fără să se încline mieros…, primul-ministru s-a întrecut pe sine. Și-a recitat cu aplomb discursul, citind numai pe alocuri spre deosebire de Klaus Iohannis care l-a buchisit de-a fir a păr.”

4. Radu Magdin


În zilele în care Viorica era numită premier și lumea începea să se prindă cu ce matracucă s-a pricopsit România, cosmeticianul Radu Magdin comenta într-o emisiune, în calitate de analist și de „om care o cunoaște”:

„Un om de foarte bună calitate și de bun simț”.

3. Bogdan Alexandru Duca


Dacă într-o zi ar fi să ne încalece rușii, Duca ar fi responsabil cu aducerea și împrăștierea luminii de la Kremlin. Iar în caz de revoluție, tot el ar fi prima țintă a flegmei populare. Deocamdată, îi aduce omagii de honoris causa vacii Viorica:

„Coerentă, cu viziune, argumentată…o doamnă de fier a la Roumanie. Chiar îmi place… Pentru mine e Omul anului 2018.”

2. Floriana Jucan


Ai putea spune despre femeie că de la perioada Dan Deșliu încoace a căzut mereu în picioare, deși anatomic vorbind n-ar fi tocmai corect. A lingușit cu nerușinare în revista ei borfași de ambe sexe – Dana Năstase, Bombo, Gruia Stoica, Adrian Severin etc. – până a ajuns la Viorica. În cazul acesteia, Floriana a încercat imposibilul, altoind pe un ciuruc prestanța unui personaj din House of Cards.

1. Lavinia Sandru


A fost suficientă o emisiune tv ca Șandru să arate că nicio culme a lingușelii nu-i este inaccesbilă, că poate să fie când târâtoare, când de-a dreptul preș, că ar fi în stare să tămâieze și o mătură spunându-i că este sceptru. Plescăind fericire, fosta nevastă a lui Vâlcov a reînviat în doar jumătate de oră emisiunile-omagiu ceaușiste de la TVR. Din gura ei, puteai auzi că Europa trebuie să se bucure că o va conduce Viorica sau că știe pe ce se bazează când spune că România poate salva proiectul european. Da, tot pe Viorica. (https://goo.gl/eXNWPk)

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Comentarii

  1. DorinSpune:

    Răspunde
    ianuarie 14, 2019

    Vizionând ( sau „lecturând”) această listă, putem să considerăm că este vorba nu de lingușitorii matracucăi ci, în fond, de lingătorii poalelor „imperiului răului” – hoitul politic de la moscova…

    Când asemenea lichele sunt formatori de opinie pentru un popor dezorientat, vai de opțiunile electorale ale acestuia !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *