Traian Ungureanu: Răfuiala stângii cu creștinismul

Traian Ungureanu a fost invitat la o discuție telefonică la B1 TV pornind de la articolul acestuia în două părți, „Renașterea nebuniei”. Discuția a avut loc pe 22 decembrie, la emisiunea X-press, moderată de Sabin Orcan.  În emisiunea s-a discutat situația de la Bruxelles, unde, de exemplu, Târgul de Crăciun a fost redenumit ”Plăcerile iernii” în ultimii ani, iar oficialii europeni nu mai transmit urări de „Crăciun Fericit”, ci „Felicitări de Sezon!”.

„Problema aici nu sunt musulmanii, ci toți acei care se consideră datori să le ia apărarea, să elimine orice idee ipotetică în care un musulman s-ar putea simți insultat. Problema apare odată cu persoanele de obicei din funcții publice, din mediile de informare și din mediile academice, oameni care sunt teribil de rușinați de lumea, de civilizația în care trăiesc. Sunt oameni care au ajuns, după o adâncă cugetare, la concluzia că Occidentul e de vină pentru orice s-a întâmplat rău pe lumea asta.

Parlamentari europeni care au convingeri creștine sunt destui – unii practicanți, alții nu. Genul acesta de mesaje stupide e elaborat de administație. În plenul Parlamentului, în ceea ce privește ținuta oficială, domnește o ipocrizie conformistă care are ceva anume, o răfuială nerostită cu tot ce e creștin.

Să nu uităm, a existat o discuție îndelungată și inutilă, de altfel, asupra textului Tratatului european, care a căutat cu multă grijă și a și reușit să omită orice referire la creștinism atunci când e vorba de definiția, de rostul, de fundamentele Europei.

Tot mai mulți tineri mai ales, un tineret care e școlit în instituții de învățământ superior cu nume foarte prestigioase, după o foarte intensă și insistentă spălare pe creier, care conduce la la o reținere, la un fel de jenă față de orice e patrimoniu european creștin. Pericolul este accentuarea tendinței mai ales la generațiile care vin și care se consideră, din acest motiv, mai liberale, mai tolerante, mai avansate, mai progresiste, cum se spune.

Genul ăsta de prostie are loc nu pentru că vreun stat s-ar simți amenințat de o teocrație.

Din păcate istoria ne spune că minoritățile foarte hotărâte și cu acces la mijloace de informare, minoritățile puse în fruntea societățili pot schimba atmosfera publică și deseori chiar istoria. În presa americană se duce de câteva luni o dezbatere acerbă provocată de un val de fanatism, de infantilism care mătură universitățile americane, aflate la vânătoare de vrăjitoare. Nimeni nu mai e inocent dacă dă un semn de apropiere de ce e creștin și tradițional. În mediile de informare e o discuție pierdută pentru că acolo s-a hotărât ce și cum e.

Noi, în România, și împreună cu atâția est-europeni, am trăit vremuri în care alții hotărau ce trebuie să gândim și cum trebuie să gândim. În lumea occidenttală lucrurile astea nu s-a întâmplat. De această inocență profită o elită mediatică și academică foarte harnică și foarte intolerantă, ce stabilește ceas de ceas ce anume se poate gândi și ce nu se poate gândi, ce se spune și ce nu se poate spune. Există, din păcate, o prea lungă listă de teme și chiar de cuvinte interzise în situații publice, în Occident. În ce privește creștinismul, interdicția în manifestările publice e aproape totală.

Pe vremea când lucram la BBC se recomanda negru pe alb în corespondența internă ca în emisiuni să nu se folosească referințe directe la Crăciun. De asemenea, există o formă de omisiune echivalentă cu cenzura. De pildă, în multe din actele Parlamentului European, din legislația PE, orice referire la creștinism, la patrimoniul european, în special, cade în timpul discuțiilor din comisii. Nu e nevoie deci de directive scrise.

În comisii, dacă apare tema catedralelor vest-europene, de exemplu, ea cade. E doborâtă în timpul discuțiilor și la vot de câtre o falangă stângii, de regulă, care se compune din liberali, socialiști, comuniști, ecologiști. E stânga așa cum o cunoaștem și stânga reformată în mișcări antisitem de tipul naturiști, ecologiști”, a susținut Traian Ungureanu.

Un gând despre “Traian Ungureanu: Răfuiala stângii cu creștinismul

  1. Excelent articol, cu o singura mentiune. Dl. Ungureanu se inseala complet cand pune in seama stangii derapajele anti-crestine si anti-democratice ale UE. Stanga a avut dintotdeauna o relatie proasta cu Dumnezeu. Insa actualele aberatii din sanul UE, fie ele economice, politice sau de-a dreptul anti-democratice sunt comise sub conducerea popularilor europeni. Aceasta grupare politica, fals pretinsa de dreapta, este responsabila de majoritatea masurilor care ameninta sa duca la disolutia Europei. E o realitate pe care dl. Ungureanu nu are onestitatea sa o recunoasca. Dreapta adevarata, crestina si democratica a disparut odata cu Reagan, Theacher si Kohl.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.