USR de Paște și de Ramadan

Etichete:

Sesizați diferența? Când e vorba despre o sărbătoare creștină USR se simte ireverențios și jucăuș: Dar când e vorba despre o sărbătoare islamică USR devine brusc serios și plin de respect. (Așa cum arată anii recenți, cu islamul nu te joci.) Cine știe, poate că în viitor se va reactiva proiectul marii moschei din București, …

Sesizați diferența? Când e vorba despre o sărbătoare creștină USR se simte ireverențios și jucăuș:

Dar când e vorba despre o sărbătoare islamică USR devine brusc serios și plin de respect. (Așa cum arată anii recenți, cu islamul nu te joci.)

Cine știe, poate că în viitor se va reactiva proiectul marii moschei din București, început de Victor Ponta în 2015 la propunerea lui Erdogan și abandonat în 2018. Ar reactiva oare USR și acel cântec de protest la adresa catedralei naționale, dar cu refrenul „lui Allah îi place o moschee mică și din lemn”?

Sau, mai degrabă, ar prelua melodia „O brad frumos” și ar îmbunătăți versurile în mod corespunzător?

O, moschee frumoasă, o moschee frumoasă
Cu semiluna neschimbată
Mă mângâi și mă faci voios
Și mă-ntărești îndată

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. DorinSpune:

  Răspunde
  iunie 7, 2019

  Din nou scriu un comentariu având alături sondajul vostru pt. 26 mai – și văd ce mulți au votat fără rațiune – cu stânga extremă, contra liberalilor, așa cum sunt ei…
  Vorba ceea, de la bădia Creangă: „ altceva era în inima mea…”

  Nu știu ce o fi fost între ei, dar plecarea lui Nicușor Dan de la u.s.r. a fost un semnal foarte prost, la care s-a adăugat boicotarea referendumului pentru familia normală !! Apropos – din căutările pe internet reiese clar că devianții ajunși în funcții de decizie au câștigat cam toate luptele pe care le porniseră de zeci de ani – azi OMS, ONU, și alte asemenea oficine consideră aplecările „lgbt+&#$…” drept normale, deci nu mai pot fi considerate boli și nu se mai încriminează de nici un feliu !!

 2. MariusSpune:

  Răspunde
  iunie 7, 2019

  Amice, bati campii cu gratie! Gratia unui …nimic!

  Aferim!

 3. StefanSpune:

  Răspunde
  iunie 7, 2019

  USR == Unitatea lui George Soros in Romania.
  Din Putin in Putz.

 4. Emil BorceanSpune:

  Răspunde
  iunie 7, 2019

  Marius. Nu fii morocănos, servește o sarma de la Crăciun și o să te înveselești.

 5. AlinSpune:

  Răspunde
  iunie 7, 2019

  Căcăcioși tinerii useriști. Pede o parte îi doare in cot de musulmani, insă au vrut să etaleze putină toleranță să ii aplaude lumea ce buni la suflet sunt ei, ca să poată apoi urâ profund romanii care nu-s de acord cu agenda lor de spălare pe creier ca și cum Europa se poate construi numai cand ti-ai vandut tot sufletul și ai ajuns zombi. Pe de altă parte e plin clujulde useriști beți drogați, ii vedeți seara la terase si in cluburi – dacă am fi pe Ramadan i-ar cam bate să deranjeze ramadan-ul – ai grijă de iti dorești.

 6. lolaSpune:

  Răspunde
  iunie 7, 2019

  Stătui de vb deunăzi cu un cornichon plecat dupe parai în țara frâncilor, doftor de meserie care-mi declară ritos că e ateu și că Isus e socialist.Zisei :mmmmm.Nu crecă înțelegi ce fasole se mâncă, colea, în Frantza.Te crezi la adăpost fincă sunt câțiva su’ dvs dar dacă te uiți pe geamu’lateral de la gip o să vezi că ăl de-ți zâsă ce-mi spusăi matale e mai sus și are parai de-i fabrică el și se vrea în locul Lui, ca să te șteargă când te-i trezi cu gipul ruginit și ceafa-n jug și o să strigi la El. Și sunt atâția fraieri atei și plini de ei care nu văd broscoiul umflat din oglindă și pe Cel cu coarne care-l privește amuzat din spate…

 7. lolaSpune:

  Răspunde
  iunie 7, 2019

  PS Și una tare de tot care-mi fu dată pe la urechi de mai mulți”viața este suma senzațiilor date de receptori, deci plăcerea înseamnă o viață bună” Adânc al draq, Juma Kant juma Bachus juma Gargantua, Pantagruel, whatever! Îi întrebai „stai bine cu paraua, știi tu…?”De ce nu vinzi tot și s-o iei de la vodcă la iarbă, coca, hero etc.Dai tot și te muți în Ferentari!Trăiești tare si mori fericit ! Nici nu-ți dai seama când ! Păi nu, că nu e așa.Dar cum e? Fă-ți rost la viață că pentru asta ești făcut.Ia-ți crucea-n spate dacă ești Om.Cât despre usr, cred că este populată preponderent de categoria mai sus menționată dar drogul plăcerii supreme pentru ei este Puterea.Greșeala fundamentală totuși, aparține lașității generației noastre.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *