FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Victor Ponta Cancelar!

Etichete:

În primăvara lui 2014, tot Schulz a ignorat o solicitare a DNA blocând ridicarea imunității europarlamentarului român Ovidiu Silaghi, penelist și susținător al lui Victor Ponta. Silaghi era urmărit penal pentru luare de mită și trafic de influență.

Martin Schulz va fi principalul contracandidat al Angelei Merkel la funcția de cancelar al Germaniei, la alegerile din septembrie anul acesta.

Schulz a fost desemnat marți candidatul SPD (Partidul Social-Democrat), ceea ce nu este chiar o mare surpriză, cum scrie presa germană, dacă se are în vedere barometrul de opinie din decembrie (vezi foto), în care Schulz apare cu mult mai multe șanse în fața lui Merkel, în comparație cu Sigmar Gabriel, vicecancelar și președinte al SPD. De altfel, această poziție din guvern, calitate în care a avut o bună colaborare cu șefa CDU, este una dintre cauzele pentru care Gabriel nu este perceput ca oponent al lui Merkel, ci subaltern sau parte a echipei acesteia.

Fotografia postată de tagesschau.

Câteva elemente din biografia lui Martin Schulz.
Este de 23 de ani membru al Parlamentului European (PE), în cadrul căruia a ocupat funcții în diverse comisii, a condus facțiunea socialistă, iar din 2012 este președintele organismului european.

De la 20 de ani s-a pregătit să devină librar, „din pasiune pentru cărți”, cum mărturisea pe site-ul PE. Tot acolo însă, în biografia de pe pagina lui, în limba germană, susținea că a pornit spre această meserie „după bacalaureat”, lăsând să se înțeleagă că ar fi trecut examenul (vezi foto). Este o formulare mincinoasă pentru că Martin Schulz a renunțat la școală înainte de bacalaureat, la 18 ani, după ce rămăsese repetent în clasa a XI-a. Un an mai târziu intra în SPD. Cam tot atunci a devenit și alcoolic, pentru următorii cinci ani. „Bea tot ce prindea”, scrie Focus citându-l. Cel care l-a ajutat să depășească atunci adicția, este azi asistentul său personal în Parlamentul European.

Din felul în care se raportează la Rusia, poate fi catalogat drept ceea ce nemții numesc un Putin-Versteher (înțelegător). Pe 20 martie 2014, la patru zile după referendumul din Crimeea, declara pentru radioul public german că anexarea Crimeei este un fapt consumat: „Putem să luăm măsuri dure care nu vor aduce Crimeea înapoi”. Ulterior s-a declarat în mai multe rânduri pentru menținerea sancțiunilor la adresa Rusiei.

În raport cu oamenii politici din România, Schulz s-a comportat ca un tutore, uneori mustrător, dar cel mai adesea protector, inclusiv al celor cu probleme penale. În vara lui 2012 îl punea pe Victor Ponta într-o postură publică umilitoare ca urmare a acțiunilor rapide ale USL ce aveau ca scop demiterea președintelui Băsescu. Ulterior însă Schulz l-a susținut permanent pe Ponta, fiind prezent în sală la lansarea candidaturii la președinție a acestuia din urmă.

În primăvara lui 2014, tot Schulz a ignorat o solicitare a DNA blocând ridicarea imunității europarlamentarului român Ovidiu Silaghi, penelist și susținător al lui Victor Ponta. Silaghi era urmărit penal pentru luare de mită și trafic de influență.

În septembrie 2016, la o lună și jumătate după tentativa de puci de la Ankara, Martin Schulz era primit de la președintele Erdogan. Cu această ocazie, politicianul german declara:
– Poporul turc poate să fie mândru acum.
– Vizita mea are ca scop să-i onoreze pe toţi cetăţenii turci care au ieşit curajoşi pe străzi să apere democraţia în ţară.
– Oamenii din Turcia au avut curajul să se pună în calea soldaţilor, în noaptea puciului etc.
Aceste declarații le făcea Martin Schulz într-o țară în care la puci „cetățenii curajoși” au decapitat militari, o țară care tocmai suspendase oficial drepturile omului, în care regimul Erdogan face epurări în masă, abuzuri și impune islamismul în spațiul public, iar în politica externă are ca principali aliați Rusia, Iranul și Azerbaidjanul.

facebook.com/Mondorama

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Comentarii

 1. LiviuSpune:

  Răspunde
  ianuarie 25, 2017

  Un tip inca si mai daunator decit Joschka Fischer, o alta creatie germana.
  Prototipul profitorului care pustieste locul si va sfirsi, cel mai probabil, bindu-si mintile.
  Ce alt loc decit birocratia EU exista pentru astfel de indivizi ?
  Conceptual, nu exista diferente intre el si Ceausescu.
  Si acest individ ar fi in stare de orice blestematie ca sa-si protejeze locul caldut.
  Cine, in piata libera, ar avea nevoie de un individ care nu stie nici o meserie, care nu stie nimic ?

 2. Mihai OlteanSpune:

  Răspunde
  ianuarie 25, 2017

  ei , ati luat din contexte, in afara de problema cu bacalaureatul si cu alcoolismul nu prea e nimic adevarat. Trebuie sa intelegeti si voi, ca nu suntem in romniaca unde si femeia de servici trebuie sa aiba doctorat. Omul este pro-europa, e un pic radical impotriva celor care sunt contra europa ( a se vedea discursul lui dupa brexit) ,trebuie noi romanii sa invatam ca exista social-democrati fara sa fie socialisti ( la noi si crestini democratii erau socialisti) dupa cum ati precizat in articol, iar pentru romania ar fi o chestie pozitiva sa ajunga acest om.

  P.S. eu personal as prefera-o pe merkel, asta tine doar de preferintele personale politice

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *