FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Viorica Dăncilă – antijustiție în România, progresistă în Europa

Etichete:

Dăncilă este pesedistul tipic. Și nu doar pentru că zice răspicat că România este discriminată de UE deoarece îi este monitorizat sistemul de justiție, prin MCV.

Dăncilă este pesedistul tipic. Și nu doar pentru că zice răspicat că România este discriminată de UE deoarece îi este monitorizat sistemul de justiție, prin MCV.

Pentru cei din țară, Dăncilă o ține că e mândră că-i român, pune poze cu icoane și sfinți, îmbracă degrabă ie și port popular, depune coroane și cinstește eroi.
În Parlamentul european, lasă naționalismul și religiozitatea și votează cot la cot cu progresiștii căsătoriile gay, libertatea totală a avortului sau reproducerea asistată pentru lesbiene.
Ca să susții ambele tipuri de acțiuni, trebuie să fii schizofrenic sau oportunist fără urmă de rușine.

Mai mult: când e Ponta prim-ministru, Viorica îți spune că Viorel conduce cel mai tare guvern. Când e premier Grindeanu, îi laudă acestuia realizările record. Când Tudose este șeful guvernului, distribuie performanțele lui Tudose. Dar admirația pentru toți aceștia este vremelnică, în comparație cu devotamentul pe care-l arată pentru Dragnea, cu care postează poze încă din 2011.

În rest, toate comentariile ei sunt un lung șir de vorbe de clacă, din categoria să facem bine pentru oameni, să nu fie rău și singurul care face bine azi și în vecii vecilor este partidul ei, PSD-ul. Sigur că se mai fac și greșeli, dar ele sunt întodeauna de comunicare.

Ca regulă, femeia nu cunoaște altă limbă decât cea de lemn. Într-un așa grai, nu ratează nicio sărbătoare fără să spună la mulți ani și să transmită gânduri de dragoste & spanacuri; când e de felicitat, felicită, când e de suferit, suferă, cum ar fi pentru victimele tuturor atacurilor teroriste, că doar n-o doare gura. Din discursul ei nu lipsesc nici temele despre care știe că poți să clămpănești oricât – egalitatea de gen, ecologia – cu șanse minime de a apărea cineva să-ți taie macaroana.

Și mai spune că a fost profesoară. Nu știu ce-a predat, dar olimpică la limba română n-a fost sigur. Ea zice și repetă că „guvernul a fost investit” (cu i, în loc de î), zice și repetă „președEnția”, „statele noi intrate”, zice „ca și partid politic”, „ca și membră”, „ca și țară”, „eu ca și român”, zice „ieșirea Brexit” (!!), pronunță Juncker cum se scrie, după atâta timp de stat în Parlamentul European, iar acordul în propoziție nu îi iese de fiecare dată.

Pe scurt, Viorica Dăncilă e tipul de om respectat de votantul PSD pentru că, nu-i așa, este o doamnă elegantă. E suficient.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *