#Where_Is_She: Vida Movahed e tânăra iraniană arestată și dispărută din 27 decembrie 2017

Print Friendly, PDF & Email

Are 31 ani, un copil de un an și jumătate și se numește Vida Movahed. A fost identificată femeia iraniană care a protestat în centrul Teheranului dându-și basmaua de pe cap și agățând-o într-un băț. Evenimentul s-a petrecut chiar în ajunul protestelor soldate cu zeci de morți.

În 27 decembrie 2017, în cadrul campaniei Miercurea Albă – #whitewednesday ,Vida Movahed a sfidat regulile stricte vestimentare impuse de regimul dictatorial islamist din Iran. A fost arestată și de atunci, de aproape o lună, este dispărută.

#Where_Is_She

Sfidare și supunere la Teheran: tânăra iraniană și Mogherini

Obama, basmaua și Ayatollahul. Feminism en retard

10 fapte despre protestele din Iran

 

GMT

2 gânduri despre “#Where_Is_She: Vida Movahed e tânăra iraniană arestată și dispărută din 27 decembrie 2017

  1. stai ca o sa zica ziaristii romani ca merkel e liderul lumii libere, desi merkel nu a zis NIMIC despre protestele din iran, iar macron le-a luat apararea mullahilor asasini de la teheran. europenii sunt prietenii dictatorilor. iar trump , sustinand lupta pentru libertate a iranienilor si venezuelenilor a dovedit ca el si america sunt „A Shining City upon a Hill”

  2. E absolut infiorator de dureros. Dinsa a simbolizat revolta, ne e mai familiara cumva, ne simtim mai aproape de ea si cu atit mai mult ne plinge sufletul pentru aceasta eroina.

    In plus poate au mai apucat sa aresteze si altele, ca ea, care in timpul manifestatiilor, si-or fi scos hijabul, sau multi altii cu pancarte sau care au strigat impotriva guvernului.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.