Convenția Națională Republicană 2012 – Cele mai importante discursuri

Convenția Națională Republicană s-a încheiat și poate fi considerată un succes (mai ales pentru tabăra Romney din Partidul Republican), chiar dacă Republica Populară Chineză nu a fost deloc încântată de ce au spus republicanii. Nici nu trebuie să fie. China este comunistă, în timp ce Partidul Republican este un partid de dreapta. Putem spune chiar că entuziasmul RPC pentru un candidat trebuie să acționeze mai degrabă ca avertisment: un astfel de om nu trebuie să ajungă președinte pentru că alegerea sa ar fi favorabilă inamicilor republicii americane.

Procesul electoral american are, însă, ca obiectiv desemnarea unei administrații care să urmărească interesul Statelor Unite și al aliaților Americii, nu problemele Chinei, Rusiei, Iranului și ale altor state necunoscute ca fiind iubitoare de libertate, demnitate umană sau capitalism.

Partidul cel mai apropiat de aceste idealuri a fost, este și va fi mereu Partidul Republican, partidul antisclavie, partidul anticomunist, partidul care nu consideră că Rusia și China trebuie lăsate să-și facă jocurile în detrimentul altor națiuni. Ca români, nu putem decât să ne dorim ca el să aibă un cuvânt cât mai greu în politica americană, iar candidații republicani să câștige alegerile prezidențiale. Am văzut la ce putem să ne așteptăm din partea democraților: non-combat.

Convenția a beneficiat de un mare număr mare de participanți și au fost rostite multe discursuri. Dintre acestea, vă propunem spre vizionare câteva: Mitt Romney, candidatul republican pentru funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii; Ann Romney, soția lui; Paul Ryan, candidatul republican pentru funcția de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii; Marco Rubio, senator republican din Florida; Chris Christie, guvernator republican al statului New Jersey; Clint Eastwood, binecunoscutul actor; Condoleezza Rice, fost secretar de stat; Rick Santorum, fost senator republican de Pennsylvania și contracandidatul republican care i-a pus cele mai multe probleme lui Mitt Romney în alegerile primare.

Am tradus și o serie remarci ale lui Mitt Romney pe care le-am considerat grăitoare. Le găsiți ceva mai jos, imediat după discursul candidatului republican.

Mitt Romney – o introducere

Mitt Romney

Ca președinte, voi apăra caracterul sacru al vieții, voi respecta instituția căsătoriei și voi garanta prima dintre libertatile Americii, libertatea religioasă.

Președintele Obama a promis că va încetini creșterea oceanelor și ca va tămădui planeta. Promisiunea mea este… să vă sprijin pe voi și familiile voastre.

Imi voi începe mandatul cu un turneu al solutiilor de creare de locuri de munca. Președintele Obama a început cu un turneu al scuzelor. America, spunea el, a dictat altor națiuni. Nu, domnule președinte, America a eliberat alte națiuni de sub dictatori!

Fiecare american s-a simțit ușurat când președintele Obama a dat ordinul și echipa Seal Six l-a eliminat pe Osama Bin Laden, dar pe un alt front, fiecare american beneficiaza astazi de mai putina siguranță, pentru că nu a reușit să reducă amenințarea nucleară a Iranului.

În primul interviu televizat în calitate de președinte a spus că trebuie să dialogam cu Iranul. Astazi noi vorbim in continuare, iar centrifugele Iranului se învârt in continuare.

Președintele Obama a abandonat aliați precum Israelul, și asta în timp ce relaxa sancțiunile asupra Cubei lui Castro. A abandonat prietenii noștri din Polonia, neglijând angajamentele noastre privitoare la scutul antirachetă, dar este dornic să îi ofere, după alegeri, președintelui Putin flexibilitatea de care acesta are nevoie.

Sub administrația mea, prietenii noștri vor vedea mai multă loialitate și domnul Putin va vedea ceva mai puțină flexibilitate și mai multă coloană vertebrală.

Vom respecta idealurile democratice americane pentru că o lume liberă este o lume mai pașnică. Aceasta este moștenirea bipartizană în politica externă de la Truman și Reagan încoace. Sub președinția mea acest parcurs va fi freluat.

Ann Romney

Paul Ryan

Marco Rubio

Christ Christie

Clint Eastwood

Condoleeza Rice

Rick Santorum

The following two tabs change content below.
„By accepting punishment, not for any sins, but for our virtues, we betrayed our code and made theirs possible. [...] Theirs is the morality of kidnappers. They use your love of virtue as a hostage. [...] Your enemies are destroying you by means of your own power. Your generosity and your endurance are their only tools. Your unrequited rectitude is the only hold they have upon you. They know it. You don't. The day when you'll discover it is the only thing they dread. You must learn to understand them. You won't be free of them, until you do.” - Francisco D'Anconia (Atlas Shrugged - Ayn Rand, p. 619)

6 gânduri despre “Convenția Națională Republicană 2012 – Cele mai importante discursuri

  1. Efectul conventiei pentru Romney in sondajele de opinie pare a fi modest sau aproape inexistent; in general, conventiile nationale nu provoaca schimbari majore de opinie. Insa indicele de afiliere politica pe luna august arata cel mai mare procentaj de americani care se considera Republicani: 37.6%. In crestere fata de lunile precedente si cel mai ridicat pentru perioada incepand cu noiembrie 2002, de cand Rasmussen Report a inceput masurarea acestei statistici.

  2. Da, se afla in crestere, in timp ce democratii cam bat pasul.

    Nu era Romney ala care sa rupa gura targului, apoi conventiile sunt urmarite mai ales de simpatizantii partidului. Totusi, au fost cateva discursuri bune si sa nu uitam ca National Democratic Convention se anunta mult mai trista. 😀 Sandra Fluke – asta e Conventia Nationala Democrata 2012. 😆

  3. Emil, Francesco> Interesanta acesta interventie a lui Mark Levin. Din Conventia Republicana nu reiese ca aceste alegeri sunt cruciale pentru Statele Unite ale Americii. Cu exceptia lui Paul Ryan, vorbitorii nu au fost clari in privinta lui Barack Obama: un radical de stanga, hotarat sa schimbe SUA pentru totdeauna. Nu este doar un alt adversar politic, Obama este inamicul.

    Si interviul cu Sarah Palin este interesant. Levin si Palin au vorbit despre mutarea puterii de la nivelul inferior la cei cu multa putere aflati in ceea ce ar putea fi numita structura de putere Partidului. Romney este, in cele din urma, candidatul establishment-ului.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.