100 de creştini copţi din Canada condamnaţi la moarte de Al Qaeda

Presa din Canada scrie că mai bine de 100 de creştini arabi-canadieni au fost puşi pe o listă publicată pe un website afiliat cu Al-Qaeda, fiind acuzaţi că încurajează convertirile de la islam. Situl Shumukh-al-Islam, adesea văzut ca o unealtă propagandistică a Al Qaeda, a creat o listă cu fotografii, adrese şi numere de telefon ale creştinilor copţi, majoritatea cu cetăţenie dublă, egipteană şi canadiană, care vorbesc deschis împotriva islamului.
Pe trei pagini în arabă clasică de pe site, intitulate “Informaţii complete despre copţi” au ca scop “identificarea nominală a tuturor copţilor din lume ce vor să defăimeze islamul”, aceştie sînt numiţi “cîini în diaspora”.
Pe forumul sitului un membru ce îşi spune “Fiul spadei ascuţite” scrie: “Ne vom întoarce la islam şi toţi mijahedinii le vor tăia capetele.” Unul dintre cei incluşi pe listă a spus reporterilor: “E un pericol direct pentru vieţile noastre. Ei încească să se menţină informaţi în speranţa că cineva va duce amininţările la îndeplinire. Poate fi aici, sau în Egipt.” Unii copţi au aflat că sînt pe listă doar cînd au fost contactaţi de serviciile secrete canadiene.


COPTS WORLDWIDE HOLD PROTESTS, DEMONSTRATIONS, AND MARCHES FOR COPTIC RIGHTS

  • Creştinii copţi primesc ameninţări şi în Suedia: Biserică creştină coptă închisă din cauza ameninţărilor
  • vedeţi şi Islamizarea Egiptului şi un semnal de alarmă pentru Occident
  • Lasă un comentariu

    Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.