Adrian Papahagi: Anti-PSD și anti-stângisme până la capăt. Nici elefanții corupției, nici vulpile marxismului cultural

0

Lupta intelectualilor conservatori se dă pe două fronturi: cu stânga intelectuală și cu cea cleptomană. Cu “progresiștii” și cu retrograzii. Cu ideologii și cu borfașii.

Fiecare dintre ei vrea ocuparea unei zone. PSD vrea să anexeze identitatea, credința, familia, solidaritatea, ceilalți anticorupția, drepturile omului, statul de drept. PSD mai e și ipocrit; ceilalți măcar sunt sinceri.

Pesediștii spun: respecți credința, aperi familia tradițională, ia înghite-ne toate hoțiile. Ceilalți spun: vrei anticorupție, ia înghite la pachet lgbt, progresism, corectitudine politică, marxism, anticreștinism, culpabilizare, procese de intenții, vânători de vrăjitoare.

Ei bine, nu! Nici, nici.

Apăr statul de drept, dar nu la pachet cu tot soiul de utopii și resentimente marxistoide; îmi trăiesc ortodoxia fără naționalisme puriciste sau pesediste.

Sper să apară a treia cale, creștină, conservatoare și reformistă. Am lucrat pentru ea, nu mi-a ieșit. Poate alții vor continua lupta cu mai mult succes. Până atunci, să ne păstrăm valorile clare!

Deci: anti-PSD și anti-stângisme intelectuale până la capăt. Nici elefanții corupției, nici vulpile marxismului cultural.

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here