Adrian Papahagi: Ce au oferit națiunii pentru a binemerita aceste pensii revoltătoare?

  Print Friendly, PDF & Email

  Ce au oferit națiunii securiștii, polițiștii și militarii pentru a binemerita aceste pensii revoltătoare după 20-30 de ani de serviciu în timp de pace?

  Își riscă polițiștii noștri viața la orice intervenție, ca în America?

  S-au luptat generalii noștri cu ISIS pe fronturi, ca Mattis, sau mai degrabă cu fripturile, ca Oprea?

  Au prevenit securiștii noștri imensa corupție care menține acest neam în sărăcie, sau au fost implicați în toate tunurile economice și lucrăturile politice?

  Casta privilegiaților trebuie să dispară!

  Un profesor care predă la un liceu de periferie este mai expus agresiunii și mai neprotejat decât un polițist din Ferentari. Un medic care salvează vieți face mai mult pentru oameni decât unul dintre securiștii care filează oamenii liberi și sunt partenerii de afaceri ai tuturor borfașilor (apropo, când îl aduceți în țară pe Ghiță?).

  Da, avem militari care au luptat eroic și au murit sub steag, dar ei nu vor avea pensii babane ca batalioanele de generali de popotă.

  Sigur, SIE are victime printre ofițerii săi, iar mulți oameni din SRI sunt patrioți și detestă corupția la fel de mult ca simplii cetățeni, dar nu ei cumulează afaceri, pensii speciale, onorificențe politice și doctorate imaginare.

  Sigur, există polițiști integri, care își riscă viața, dar ce au de-a face ei cu cohortele de chestori ghiftuiți și cu toți șmecherii sistemului?

  Pentru toți oamenii din această țară trebuie să existe un singur standard, o singură măsură: primești înapoi pe măsura contribuției efective.

  În ce mă privește, nu voi mai vota decât partide care se opun privilegiilor de castă și mituirii unor categorii profesionale. E, în fond, testul libertății politicienilor: acoperiții și corupții vor tăcea, cei liberi se vor revolta.

  Adrian Papahagi

  2 gânduri despre “Adrian Papahagi: Ce au oferit națiunii pentru a binemerita aceste pensii revoltătoare?

  1. Un merit totusi au.Au mentinut si degradat actuala ordine in concordanta cu normele si cerintele nomenklaturii de neam si klan.Si sunt considerati dulaii orwellieni ai fermei pe care binefacatorii lor o numesc romania,placinta nesfarsita,tara de mamaligari.Pe cand proba contrarie?

  2. Aveti pefecta dreptata,domnule Papahagi.Este revoltator ce legi stupide fac „alesii nostri” dar,….noi ce facem,luam vreodata atitudine fata de toate nemerniciile care se fac la noi ???

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.