Adrian Papahagi: Încercăm să arătăm că poți fi în egală măsură bun român, patriot și credincios, și perfect occidentalizat

7

Așa cum comuniștii și urmașii lor pesedisto-vadimiști consideră deschiderea spre Occident și modernitate “vânzare de neam și țară”, “cosmopolitism” sau “slugărnicie globalistă”, activiștii “valorilor europene” denunță patriotismul, familismul și credința creștină ca “putinism”, “dacopatie” sau mai știu eu ce grozăvii.

Am rămas o mână de oameni care, înjurați din ambele părți, încercăm să arătăm că poți fi în egală măsură bun român, patriot și credincios, și perfect occidentalizat.

Chiar dacă uneori, exasperați, devenim vehemenți, noi suntem cei moderați, nu profesioniștii bine remunerați ai mândriei de a fi român sau ai urii de sine.

Adrian Papahagi

Sursa: Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

7 COMENTARII

 1. Am o intrebare.
  Am citit mult despre ajutorul american de sprijin al rusilor pentru a-i invinge pe germani in cel de-al doilea război mondial.
  Intrebarea la care nu am raspuns: De ce rusii au devenit dușmanii americanilor imediat dupa ce războiul s-a terminat?

 2. S-ar putea ca dupa razboi, rusii sa nu fi fost lasati sa ocupe toata Europa, . . . adica infiintarea Cortinei de fier?
  Rusii s-au pregătit de asa ceva inca inaintea germanilor?
  Nazismul sa fi fost creat din cauza apariției Internationalei Comuniste, dupa Revolutia din Octombrie?

 3. Culmea – eu mă simt român, patriot, credincios Creștin, occidentalizat dar și naționalist !

  În altă ordine de idei – pt. Harry M.: Este revelator să privim lucrurile și din perspectiva religioasă – în sensul că trendul principal la ruși a fost (pe termen lung) un ortodoxism cam paralel cu scopul adus de Mântuitor, iar în ultimul secol a devenit un satanism prost mascat ! Excepțiile s-au constituit în jurul unor focare de adevărată credință, care însă n-au dat direcția principală și coerentă.
  De partea cealaltă – occidentalii au avut în tot acest timp mai multă vigoare Creștină, deci au acționat politic și militar pentru progresul Europei. Cam în această cheie se poate evalua și ajutorul formidabil donat rușilor de către aliați, probabil cel mai mare transport trans-oceanic din acel război !
  În fond, alianța anti-germană nu a fost o reală alianță; vesticii au acționat doar ca să folosească armata rusă ca piston principal și carne de tun, iar comuniștii de la moscova aveau programul lor ocult, de a ocupa definitiv minim jumate din Europa și de a-și mări numărul vasalilor-sclavilor…

  Așa că ei erau dușmani dinainte de război și era normal să fie așa – Creștinii nu pot fi aliați cu sataniștii ! Din păcate, rușii, în virtutea programului lor de a elimina „pericolul capitalist”, au acționat fără nici o pauză, zeci de ani, pentru a influența subteran cultura occidentală. Azi vedem și rezultatele : marxismul a invadat toate universitățile vestice, otrăvind gândirea și caracterele… (sexo-marxismul).

  Un aspect absolut inedit și aproape cinic îl constituie relațiile israelo-ruse, care pigmentează mereu dezechilibrat politicile lumii Creștine cu necredincioșii de dincolo de Nipru !

 4. Inseamna ca construirea Uniunii Europene a fost o impotrive la ocupatia rusilor asupra estului Europei si a . . . . marxismului care a invadat toate universitățile vestice, otrăvind gândirea și caracterele… (sexo-marxismul). ?
  S-ar putea ca globul sa fi inceput sa vada ce inseamna democrația de tip rusesc?
  S-ar putea ca Brexit sa fie datorat rusilor?

 5. Este perfect adevarat ca, dupa cum bine spune dl. Papahagi, “că poți fi în egală măsură bun român, patriot și credincios, și perfect occidentalizat.”. Numai ca daca domnia sa insoteste aceasta propozitie fara nicio argumentatie concreta, adeptii extremelor ( anti-occidentali si respectiv cei care se opun valorilor noastre crestine ) nu se vor lasa convinsi.
  Sa nu uitam ca Romania s-a eliberat, din pacate pentru noi, intr-o perioada in care Vestul se indeparteaza vizibil de valorile crestine care i-au fundamentat civilizatia ( crestinism si familie ), permitand astfel Rusiei sa se erijeze in “aparatoarea crestinatatii”; mai mult, lumea occidentala a permis consolidarea doctrinei imbecile a “corectitudinii politice”, in numele careia minoritati zgomotoase au capatat drepturi si privilegii in dauna majoritatii; iar intruziunea tot mai accentuata a Statelelor occidentale in viatza particulara a oamenilor in numele starpirii terorismului, va duce incet-incet la limitatea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.s
  Intelectualii de prestigiu ai Romaniei ar trebui sa lase deoparte divergentzele politice sterile si sa incerce sa gasesca un numitor comun moral, etic si filozofic, promovand atat conservarea valorilor crestine nationale si europene, cat si valorile fundamentale ale civilizatiei occidentale, adica drepturile si libertatile fundamentale ale omului.
  Fara crestinism, libertate individuala si tolerantza nu putem evolua spre democratia occidentala.

 6. Atenție la „toleranță” !! Gânditorii Creștini contemporani au dat replica necesară acestei șopârle „corect-politice” – în Creștinism nu există toleranță ! — păi, la ce ? ?
  La avort, la eugenie, la războiul satanist prin propagandă, la pervertirea programelor pt. învățământul primar și secundar, la „podurile” peste granițe/ziduri/legislație ( propaganda Vaticanului mai nou…) ca să se instrumenteze o migrație destabilizatoare pentru națiunile avansate, inclusiv prin obligarea acestora la măsuri anti-tero până la forme absurde ???

  Vorba unui celebru emigrant din Balcani mai spre nord: „A se slăbi !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here