Adrian Pătrușcă: TEOREMA LUI ILICI – Eroii luptători au tras în eroii martiri!

„Teroriştii trag din toate poziţiile!”, anunţa alarmat Ion Iliescu. Instigată şi încurajată de FSN, mai ales prin intermediul isteriei de la TVR, vânătoarea de terorişti a fost preocuparea favorită a românilor săptămâni în şir. O servietă diplomat, o legitimaţie la Biblioteca Americană sau o insignă cu poza lui Hendrix puteau să-ţi aducă moartea. În cel mai bun caz, scăpai bine bătut şi cu capul spart. Antrenament pentru mineriadele care aveau să urmeze!

Dacă te luai după comunicatele radioului şi televiziunii, după declaraţiile liderilor politici şi ai armatei, ploua cu terorişti. Securişti români, sau luptători sirieni, libieni, palestinieni, morţi de dragul lui Ceauşescu, ieşeau din canale, foşgăiau pe acoperişuri sau erau paraşutaţi din elicoptere. Fiecare boschet din parc ascundea un terorist. Fiecare tufă, un ninja!

Absurdul este maxim. În lipsa teroriştilor autentici, ecuaţia morţilor din Decembrie ’89 are o singură soluţie logică: EROII LUPTĂTORI AU TRAS ÎN EROII MARTIRI.

În final, nici un terorist nu a fost prins. Nici măcar de prăsilă! Cei ucişi s-au dovedit militari în termen, nişte copii, ca la Otopeni. Sau luptători USLA, chemaţi să apere Ministerul Apărării, ca în cazul Trosca, sau TVR, sau CC-ul, sau… Şi care au fost împuşcaţi la ordin dat cu sânge rece. Pentru a alimenta isteria.

Absurdul este maxim. În lipsa teroriştilor autentici, ecuaţia morţilor din Decembrie ’89 are o singură soluţie logică: EROII LUPTĂTORI AU TRAS ÎN EROII MARTIRI.

Această concluzie halucinantă prin cruzimea şi simplitatea ei, îi aparţine ziaristului Cornel Mihalache. Cel care i-a iniţiat pe cititorii „Evenimentului zile” în tainele tenebroase ale lui Decembrie 1989.

TVR 1 a programat astăzi, 19 decembrie şi mâine, 20 decembrie, două documentare de excepţie ale acestuia. Astă seară, de la ora 22.00, „Piepturi goale, buzunare pline”. Mâine seară, de la aceeaşi oră, „Erou Martir Terorist”. Ambele constituie demonstraţii limpezi, indubitabile ale „Teoremei lui Ilici” şi nu trebuie ratate sub nici o formă.

Problema este alta: dacă lucrurile sunt clare ca lumina zilei, de ce Iliescu e ratat de 22 de ani de justiţie?

Adrian Pătrușcă

2 gânduri despre “Adrian Pătrușcă: TEOREMA LUI ILICI – Eroii luptători au tras în eroii martiri!

  1. Teroriştii trag din toate poziţiile!

    …Șì apa otrăvită! – comunicatul trium…falic al TeVeReLe cînd „se mai liniștise” – „apa e bună de băut în toate județele„.

    Jos Iliescu! – Lîngă Kim Il Sung, Kim Jong Il și ai lor… :mrgreen:

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.