Dragoș Paul Aligică: „Klaus, fă-te că lucrezi!”

  Print Friendly, PDF & Email

  dragos paul aligica„Klaus, fa-te ca lucrezi!”: Cuvantul de ordine azi. Pagini alese din „Ocolul guvernarii in 80 de zile”. Pas cu pas, circumnavigatiunea va fi declarata reusita la sfarsitul mandatului. O activitate constitutionala azi, alta saptamana viitoare, o cuvantare de Pasti, una de Craciun, o taiere de panglica aici, alta dincolo, cu putina concentrare putem avea surpriza ca eroul nostru reuseste sa-i dea ocol, ca si Phileas Fogg, mai repede. Mai mult, sa vedeti ca-l bate si pe Dr. Samuel Fergusson. Adunate, zi cu zi: treizecisicinci de zile. „Cinci saptamani in balon”.

  Sa vezi atunci lovitura de teatru. Cine credea ca asa ceva e posibil?! Sa reusesti sa dai ocol la ditamai guvernarea, din balon, fara sa te atingi de ea, plutind constitutional deasupra politicii si problemelor, si sa o faci nu in 80 de zile ci sa reduci timpul de lucru la jumatate!

  O sa intrebati: Ce face in restul timpului? N-ati fost atenti. Asta e regim constitutional-literar. Scrie. Activitati literare. De aceea cel mai important eveniment al anului este Tragul de Carte. Abia atunci cand se va lansa volumul si vom putea avea informatia de culise din primele 100 de zile, vom putea intelege mai bine ce se petrece in restul timpului – diferenta de la cele cinci ori sapte treizecisicinci de zile lucratore, cinci saptamani in balonul circumnavigational al guvernarii, si restul timpului ramas liber pentru activitati literar-mondene aferente. Pana atunci: speculam. Noroc cu targul de carte.

  Dragoș Paul Aligică

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.