Anvers, Belgia: 45.5% dintre elevii de şcoală generală sînt musulmani

Aproape jumătate dintre elevii şcolilor elementare municipale din Antwerp sînt musulmani, în creştere cu 12% faţă de anul şcolar 2007-2008. Cifrele se bazează pe numărul de studenţi care cer cursuri despre islam. Informaţia a fost făcută publică de membrul consiliului municipal, Robert Voorhamme (din SP.A, Partidul Social Democrat) la cererea partidului Vlaams Belang.

Părinţii din Anvers pot alege cursurile pe care copiii lor urmează: catolicism, protestantism, ortodoxie, anglicanism, iudaism, islam, sau etică seculară.

Din cei 10.743 de elevi de şcoală generală, 4.890 (45.5%) au ales cursul de islam anul acesta. Consilierul Vorrhamme spune că acest număr reflectă evoluţia compoziţiei populaţiei.

Şi nu ar fi nici o problemă dacă în învăţămîntul superior din Anvers nu ar exista astfel de scene…


Bine aţi venit în viitor!
...imagini de pe străzile Anversului, 2007-2008:

Puteţi citi şi:

3 gânduri despre “Anvers, Belgia: 45.5% dintre elevii de şcoală generală sînt musulmani

  1. Nici in Bruxelles, capitala tarii (si a UE) ce a reprezentat laboratorul dupa modelul careia a fost creata Uniunea Europeana, situatia nu e mai roza:

    Gaetan van Goidsenhoven, primarul Anderlechtului:

    Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Nu exista locuri în închisori sau în centrele pentru tineri. Practic, trebuie sa îţi ucizi toată familia pentru a fi băgat la închisoare. Brăţările electronice sînt prea puţine. Trebuie să ne punem întrebări despre starea sistemului nostru de justiţie. Justiţia este bolnavă.

    “Toleranţă zero” la Bruxelles

  2. Situatia cu musulmanii in Europa e f. bine prezentata in filmul La journee de la jupe de Jean-Paul Lilienfeld cu Isabelle Adjani. Mai exact, acolo actiunea ia loc in Franta: http://www.imdb.com/title/tt1286809/usercomments

    Unul din comentatori, un pied noir, afirma pe baza experientei personale ca chiar asa este starea lucrurilor.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.