Ciprian Apetrei: Memoriile unei cartite KGBiste – Snowden ne da o lectie de democratie din Rusia

1

Maine este o zi mare pentru democratia mondiala. Edward Snowden isi lanseaza, in 20 de tari simultan, cartea “Memoriile unei cartite KGBiste”. Sau “Dosar permanent”, cum a fost tradusa la noi. Caci apare si in Romania, nu puteam lipsi.

Simpaticul personaj este cel care a denuntat cenzura globala a SUA dupa atentatele din 9/11 septembrie. Ocazie cu care a facut mult rau acestei tari, a carui cetean este.

Dar cum iubeste democratia si avea o chemare civica, si-a calcat pe inima si a denuntat totul. Apoi s-a refugiat intr-o tara cu adevarat democratica si unde drepturile cetatenilor sunt respectate.

In Rusia. De acolo vine lectia sa de democratie. Ca si ploaia.

El ar dori sa stea in Franta, este clima mai blanda. Dar este si tara NATO, deci ar fi imposibil. Sunt insa unii care l-ar primi, chir si asa, cum ar fi eurodeputata Nathalie Loiseau, de la Renasterea Europei. De ce sa nu renastem de la Est?

Jos imperialismul american. Traiasca lupta pentru pace. Cartea pare in Romania cu sprijinul ziarului Libertatea. Care si ea a mai venit de la Est. O tempora …

Ciprian Apetrei

SURSA   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. Iată încă un act de cenzură pe față — titlul cu „cârtița kgb-istă” n-a avut voie pe piața românească !!!

    Și ce autor… un tinerel studiat prin universități neo-marxiste americane, care a căzut în mrejele „corect-politice-regresiste”. Era evident unde poate eșua un amoral – în cea mai regresistă țară din lume, poreclită de un fost senator republican american „ o benzinărie controlată de o mafie mizerabilă !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here